, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Een duister pad

Psychiatrische patiënten onder elkaar

Corine Hartman (1964) werkte als zelfstandig tekstschrijver en vormgever en heeft inmiddels vijftien thrillers op haar naam staan. Hartmans boeken worden geroemd om de keiharde actie en de fascinerende personages. Ze werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere Crimezone Awards.

[Recensie] Faye van Laar woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Haar vader is er directeur, maar ze is ook patiënt, en samen met een vijftal medepatiënten vormt ze een ongebruikelijke familie. Nieuw in de familie is Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend Steven werd vermoord. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven, ze weet hoe het is met onzekerheden te leven, en probeert te helpen door zelf op onderzoek uit te gaan.

Onwaarschijnlijk speurdersduo

Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde onder invloed van antidepressiva. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten en ontstaat een onwaarschijnlijk speurdersduo.

Het duurde even voordat ik de draad te pakken kreeg en goed doorhad wie welke personage was. Maar naarmate het verhaal vorderde wilde ik alleen nog maar verder lezen omdat het steeds spannender werd. Bijzonder is dat Faye vanuit de ik-vorm geschreven is. Als lezer kom je daardoor goed in haar hoofd.

Wordt Vervolgd

Bekende plaatsen

De hoofdpersonages kwamen heel goed tot leven. Voor mij was het extra leuk omdat ik een groot aantal van de plaatsen waar het zich afspeelde heel goed ken. De afloop was een verrassing en omdat ik nooit iets verklap over de inhoud, kan ik alleen maar nog maar zeggen: heel graag gelezen en het smaakt absoluut naar veel meer! Vier van de vijf sterren.

Eerder verschenen op Rachel’s Boekenblog

Titel

  • Een duister pad

Auteurs

Vertaling van

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789403158303

ISBN E-Book

  • 9789403163109

Uitgeverij & Jaar

  • Cargo, 2019

Aantal Pagina's

  • 336

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Composteer mij
Prooi
In het donker

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles