, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Filosofische wandelingen

Filosofie van het landschap

[Signalering] Filosoof Eric Brinckmann is betrokken bij het herstel van oude watersystemen in Nederland. Daarvoor bestudeert hij historische landschapselementen. Wandelend wil hij samen met ons achterhalen hoe over ‘natuur’, ‘landschap’ gedacht werd. Hij geeft een ‘filosofie van het landschap’ met tien historische landschappen als uitgangspunt en wandelen als medium om tot inzicht te komen. We struinen door de tijd van de Germaanse wildernis, het middeleeuwse cultuurlandschap, Franse geometrische tuinen, Engelse landschapsparken, de romantische natuur tot onze ‘nieuwe wildernis’. Al wandelend maakt hij ons wegwijs in de veranderende beleving van natuur en landschap en hoe schilders dat destijds illustreerden.

Boeiend is deze andere manier van genieten van landschap en schilderijen. Aan de hand van gedetailleerde routebeschrijvingen, geschreven door Kees de Heer, zijn de wandelingen ook zelf te maken.

Eerder verschenen in Natura

Boekenkrant

Titel

  • Filosofische wandelingen

Auteurs

Vertaling van

Genre

ISBN

  • 9789050114844

Uitgeverij & Jaar

  • KNNV 2015

Aantal Pagina's

  • 320

Boek aanschaffen

1 reactie op “Filosofische wandelingen

  1. Author’s gravatar Leo Hollander schreef:
    Als er een boek is dat mij inspireerde tot het nader bekijken van de relatie tussen mens en natuur in Nederland dan is het dit boek wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Het zoutpad

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles