, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Geluk is…

… ook, filosoferen met peuters?

“Weet jij wat geluk is?” Zo start Zoë het vraaggesprek over wat geluk is. Muizen Zoë en Luuk proberen ieder voor zich deze vraag te beantwoorden. Vervolgens vertellen de twee muizenvriendjes elkaar wat geluk is. Beide vinden voorbeelden van geluk in alledaagse situaties.

[Recensie] Het prentenboek is een mooi en warm voorleesboek voor peuters. Korte teksten die uitnodigen om mee te denken met de muizenvriendjes. De situaties die Zoë en Luuk noemen, kunnen kinderen ook om zich heen ervaren. Het zijn vooral waarnemingen uit de natuur. Elke bladzijde begint met Geluk is…  En dat schijnbaar eenvoudige begin biedt de mogelijkheid om te filosoferen met hele kleintjes.

Filosoferen over wat geluk is, waarbij meerdere antwoorden mogelijk zijn. Filosoferen, waarbij het kind de gelegenheid krijgt om een gevoel onder woorden te brengen. Filosoferen waarbij het zoeken naar een gezamenlijk gevoel ook plaats kan vinden.

Behalve de schrijver is Mark Pflister ook de illustrator. De tekst werkt door in de manier waarop het boek geïllustreerd is. Veel wit op de bladzijden met daarbij de eenvoud van de illustraties geven rust om over dat stukje tekst te praten.

Wordt Vervolgd

Wat jammer is, het boek eindigt met “Juist. Dat is precies wat geluk is”. Bij filosoferen is er geen juist of niet juist antwoord. 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van alles

Meer artikelen van Rita Pontororing op www.60plusenmeer.nl 

Titel

  • Geluk is…

Auteurs

Vertaling van

  • Weißt du, was Glück ist?

Vertaler

  • M.E.Ander

Genre

ISBN

  • 9789051163988

Uitgeverij & Jaar

  • De Vier Windstreken, 2015

Aantal Pagina's

  • 32

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Fin & Snip de hele dag samen
Maurits Muis en Rembrandt
Het vrolijke vogelboek

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles