, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Het vrolijke vogelboek

Vijftien precies dezelfde eieren zoeken

[Recensie] Een kijkboek met veel mooie vogelillustraties, kleurrijk opgezet. Door het hele boek zijn de illustraties over twee bladzijden geplaatst. Zoek de pagina’s op met flamingo’s of met zwanen. Of de papegaaiduikers, de pauwen. Dat maakt het boek zo onweerstaanbaar. Twee pagina’s vol vogels van dezelfde soort in al hun pracht en praal. Het vrolijke vogelboek, de titel hoort bij dit boek.

Het blijft een boek met tekeningen, natuurgetrouwe tekeningen dat wel. Maar sommige kleuren zijn niet de kleuren van de vogel. De ijsvogel bijvoorbeeld is een deel felblauw gekleurd, in het boek is de kleur blauw te flets. De kleuren van het roodborstje zijn ook wat flets.

Daarentegen zijn de zwart-witte vogels zoals ekster en Laplanduil, secretarisvogel in stemmig zwart weergegeven. Hele mooie plaatjes. De bladzijden van de zwanen zijn prachtig en voor kinderen een heel herkenbaar beeld.

Behalve bladzijden over vogels worden er over algemene kenmerken verteld. Een mooi vormgegeven boek met vogels niet alleen uit Nederland. Daarbij lijkt het wel alsof de keuze voor de vogels willekeurig is geweest. De soorten vogels huppen van de ene soort naar de andere. Er is geen verband te ontdekken tussen ene hoofdstuk vogels en andere..

Kookboeken Nieuws

Met hele jonge kinderen, gewoon door het boek bladeren, kijken en genieten van al die gekleurde vogels. Voor kinderen die meer willen dan alleen kijken is dit boek een ontdekboek. Tussen de illustraties staan onder een opvallend vetgedrukt kopje allerlei vogelweetjes. Kort en aardig om te weten, leerzaam en grappig. Misschien wordt door dit boek interesse voor de vogelwereld opgewekt?

De zoekopdracht naar eieren is een aanmoediging om het boek goed door te spitten.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Meer artikelen van Rita Pontororing 60plusenmeer

Titel

  • Het vrolijke vogelboek

Auteurs

Vertaling van

  • The Big Book of Birds

Vertaler

  • Goossens, Jesse

Genre

ISBN

  • 9789047710929

Uitgeverij & Jaar

  • Lemniscaat 2019

Aantal Pagina's

  • 64

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Hé Yopa
Vos is een boef
En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles