, Artikel door:
Auteur(s) boek:

In hûs foar Harry

Boekbespreking in de De Grote Vriendelijke Podcast

[Tip] Een podcast over jeugdliteratuur, dat is de Grote Vriendelijke Podcast. Jaap Friso en Bas Maliepaard nodigen elke maand een kinderboekenschrijver uit. Ze praten dan over het nieuwste boek van de uitgenodigde schrijver.

Zowel Jaap Friso als Bas Maliepaard zijn jeugdboekenrecensenten. Jaap Friso beheert een eigen website waar hij recensies op plaatst Jaap leest. Bas schrijft kinderboekenrecensies voor dagblad Trouw.

Beide mannen richten zich in hun podcast op volwassenen. En natuurlijk is het doel  hiervan hun gehoor enthousiast te maken voor jeugdliteratuur. De titel van hun podcast verwijst naar het boek van Roald Dahl De grote vriendelijke reus (GVR). Zo is de naam van hun podcast lekker gemakkelijk te onthouden (GVP) De Grote Vriendelijke Podcast.

Op de site van de GVP zijn er ook Parels te vinden. En wat zijn Parels? In elke podcastaflevering vraagt het duo aan hun gast om een Grote Vriendelijke Parel mee te nemen. Een boek dat in de jeugdjaren veel voor de gastauteur heeft betekend. Een leuke kennismaking met misschien minder bekende of vergeten boeken.

Scènes

Ook een aardig deel van de podcast is de bespreking van drie of vier boeken door beide mannen. De gegevens van deze boeken zijn te vinden op de site van GVP. Jaap of Bas verwijzen steeds naar extra informatie op hun site.

Aflevering 6 (22 januari 2019) wordt het boek van Leo Timmers Een huis voor Harry besproken, prentenboek van het jaar 2019. Het aardige van deze aflevering is dat de eerste bladzijde wordt voorgelezen in het Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, Spaans en Turks. Te beluisteren op de site.

Bovendien is er ook nog een Friese versie uitgegeven: In hûs foar Harry verschenen bij Utjouwerij Afûk.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Meer artikelen van Rita Pontororing 60plusenmeer 

Titel

  • In hûs foar Harry

Auteurs

Vertaling van

  • Een huis voor Harry

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789045121284

Uitgeverij & Jaar

  • Utjouwerij Afûk, 2017

Aantal Pagina's

  • 56

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Mijn vriendje Bang
Opa Jan zakt door zijn stoel
Wat rijmt er op stoep?

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles