, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Kil

Nekhaartjes overeind

[Recensie] Op een industrieterrein vindt de politie het lichaam van een meisje, dat op brute wijze is vermoord. Naast het onderzoek van de politie volg je het verhaal van Thyrza, een meisje dat het wat moeilijk heeft thuis en op school. Wat is er precies gebeurd met het vermoorde meisje en welke rol speelt Thyrza hierin?

Kil is een onwijs dun boekje waar je hooguit anderhalf uur zoet mee bent. De schrijfstijl van Mel is zoals gewoonlijk erg vlot. Hoewel dit boekje vrij kort is, had ik wel het idee dat ik een groot verhaal aan het lezen was.

Ik ben van Mel gewend dat ze spannende verhalen schrijft met een flinke plottwist op het einde. Hoewel ik de uiteindelijke dader niet heel schokkend vond (je zou de dader niet kunnen raden, maar de uitwerking was op zich vrij logisch), is het toch goed bedacht als je kijkt naar de lengte van het verhaal. De spanning was goed opgebouwd en hoewel je niet al te veel Thyrza kan leren kennen, is ze toch een sympathiek personage.

Kil, ik kan er niet al te veel vertellen aangezien ik dan al snel dingen zou verklappen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat Kil een leuke jeugdthriller is waarbij je nekhaartjes overeind zullen staan. Daarbij is het boek spotgoedkoop, dus die kan je met gemak even meenemen als je in de boekhandel bent. Hierbij kan je makkelijk kennis maken met Mel Wallis de Vries en achteraf ga je maar al te graag andere boeken van haar lezen!

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Eerder verschenen op www.nerdygeekyfanboy.com

Titel

  • Kil

Auteurs

Vertaling van

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789026138294

ISBN E-Book

  • 9789026138300

Uitgeverij & Jaar

  • De Fontein 2015

Aantal Pagina's

  • 80

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Bizar
Ze denken dat we nog klein zijn

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles