, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Mijn handen dansen & mijn mondje is een rondje

Ik neem een hand van jou, jij krijgt een hand van mij 

De auteur

[Recensie] Riet Wille werd geboren in Gent, waar ze opgroeide in een gezin van bloemisten. Daardoor onstond de liefde voor de natuur. Ze studeerde logopedie en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Ze ontdekt de wereld van de poëzie en in 1984 debuteert ze met de bundel Zuurtjes en zoetjes. Ze gaat ook schrijven voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. Ze heeft al ruim 75 boeken geschreven en haar werk is regelmatig bekroond.

De illustrator

Ingrid Codon groeide op in Antwerpen. Ze hield van kind al van tekenen. Ze begon als freelance illustrator te werken voor verschillende uitgeverijen. Inmiddels is ze al 35 jaar volledig illustrator. Ze tekent voor alle leeftijden en sommige van haar boeken zijn in 40 talen vertaald. Ze is ook bekend van Nellie&Cezar.

Foodlog

Achterflaptekst

“Met je handjes klappen, op tafel trommelen en dag zwaaien. En wat kan je met je mondje allemaal doen? Een kusje geven, toeteren als een indiaan en ijsjes likken!
Doe jij het kind in dit boek na?”

Verhaal

Met haar knuffel laat een meisje zien wat je allemaal kunt met je handen en je mond: bijvoorbeeld zwaaien, dingen aanwijzen, kusjes geven, tong uitsteken, klappen en als niemand het ziet een duim in de mond. Ze beleefd mooie, herkenbare avonturen.

Dit boek is een bundeling van twee boeken

Vormgeving

Een fijn, stevig kartonnen boek. Heel geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen, de teksten staan  in rijmvorm. Kindjes kunnen zelf ook spelen met het boek en je kunt samen de handelingen nadoen en uitproberen. De tekeningen zijn mooi groot, ze vullen ongeveer driekwart van de pagina en de andere kwart bestaat uit tekst. Ik vind het een zeer fijn boekje voor de dreumes en peuter. Tekst en afbeeldingen zijn prima afgestemd op de doelgroep.

Thema

Zowel thuis als op de kinderopvang een boekje wat fijn te gebruiken is tijdens een voorleesmoment. Wat kun jij allemaal met je handen en je mond? De rijmpjes zijn tussendoor ook prima te herhalen. Op de laatste twee pagina’s staat een fijn rijmpje voor het naar bed gaan. Alle tekst wordt mooi geïllustreerd, waardoor je ook kan uitbeelden wat je leest.

Dit boek ondersteunt de motorische en taalkundige ontwikkeling.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Genre:  kinderboek 1+

 

Titel

  • Mijn handen dansen & mijn mondje is een rondje

Auteurs

Vertaling van

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789462913981

Uitgeverij & Jaar

  • De Eenhoorn 2019

Aantal Pagina's

  • 36

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Vos is een boef
Goeiemorgen, beste buur
Dansje doen

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles