, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Opschieten, oma!

Mét diploma voor opa/oma

[Recensie] Op de cover oma haas op de fiets, konijntje Loes achterop. Op een ouderwetse doortrapper, geen versnellingen. Zoals tegenwoordig zoveel opa’s en oma’s doen,  brengt oma, kleindochter konijntje Loes naar school.

Maar voordat Loes bij oma achterop zit, moet er eerst van alles gebeuren. Loes vergeet gewoon allerlei dingen. Als de broodtrommel in de tas zit, dan is het de knuffel, de gymspullen die Loes vergeet en nog veel meer. Oma is wel heel gedienstig. Haar geduld raakt niet op. Alles wat kleindochter vergeet, pakt oma voor haar.

De rituelen rondom het naar school brengen zijn heel herkenbaar. Van alles vergeten, terug in huis om wat te pakken, opschieten. Hopelijk zijn de oma’s en opa’s niet zo gedienstig als de oma uit dit boek. En hopelijk geven kinderen commentaar op Loesje.

Maar ach, de mooie tekeningen en de korte teksten maken dit boekje tot een leuk geheel. Teksten van oma zijn rood en dat van Loesje zwart. Leuk, kunnen kinderen “meelezen” wie er wat zegt.

C2W

En ondanks het minpuntje van de zeer gedienstige oma is dit een vrolijk voorleesboekje. Korte teksten, eenvoudige maar heel goed bij de tekst passende tekeningen. Kinderen zien daar de tekst in terug. En dat moet een voorleesboek ook zijn. Oproepen tot een gesprekje.

Heel speciaal is natuurlijk het opa/oma diploma achterin het boekje. Uit te delen door kleinkind/kleinkinderen. Toch wel een warm voorleesboekje.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Meer artikelen van Rita Pontororing 60plusenmeer.nl

Titel

  • Opschieten, oma!

Auteurs

Vertaling van

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789021679549

Uitgeverij & Jaar

  • Ploegsma, 2019

Aantal Pagina's

  • 32

Beoordeling:

  • (3,5)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Lila het voorleesmuisje
De jongen en de de walvis
Goeiemorgen, beste buur

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles