, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Schuilplaats

Het begint allemaal bij het Vleermuisvrouwtje

[Recensie] Gortdroge humor, sarcasme en spanning zijn voor mij toch wel de kenmerken van Coben-boek. Ik verslind zijn boeken vaak binnen enkele uren en lach hardop om de uitspraken van zijn vaste cast Myron, Win en Esperanza. Daarom vond ik het jammer dat in dit boek niet Myron zelf, maar zijn neefje Mickey het hoofdpersonage zou vervullen.

Maar niet getreurd, de 15-jarige Mickey lijkt in alle opzichten op zijn oom en ook dit verhaal moet bij iedere lezer tenminste een glimlach op het gezicht toveren. Een Jack Reacher in de dop. Heerlijk.

Micky’s vader is overleden en zijn moeder zit in een afkickkliniek. Omdat hij als 15-jarige nog niet zijn eigen bonen mag doppen, is hij onder toezicht van zijn oom Myron gesteld. Tot overmaat van ramp moet hij ook nog naar een ander school. Hij valt als een blok voor Ashley en al snel zijn zij onafscheidelijk. Wanneer Ashley plotseling verdwijnt, kan Mickey het er niet bij laten zitten. Waar is Ashley? En wie is Ashley eigenlijk? Samen met zijn enige, ietwat typische, vrienden Spoon en Ema gaat hij op zoek.

Het begint allemaal bij het Vleermuisvrouwtje. Een spookachtige verschijning en onderdeel van een samenzwering die zijn weerga niet kent. Mickey komt in de tattooshop, stripclub en maakt kennis met duistere figuren. De verhaallijnen komen aan het eind van het boek samen, maar Coben laat de lezer met een enorme cliffhanger achter. Hoe nieuwsgierig kan je zijn naar deel 2? Gelukkig voor alle lezers verschijnt deze volgende week!

Boekenkrant

Het boek leest makkelijk weg en laat geen bladzijde onbenut om de lezer te vermaken en nieuwsgierig te houden.

Eerder verschenen op Boekenz

Titel

  • Schuilplaats

Auteurs

Vertaling van

  • Schelter

Vertaler

  • Gert van Santen

Genre

ISBN

  • 9789022562444

ISBN E-Book

  • 9789460233265

Uitgeverij & Jaar

  • Boekerij 2012

Aantal Pagina's

  • 304

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Black box
Leef!
Gladiator – Boek 1 – Vechten voor vrijheid

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles