, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Schuld

Thriller voor jonge lezers

[Recensie] Drie pubermeisjes plegen vlak na elkaar zelfmoord. Alle drie zitten ze op dezelfde middelbare school, maar verder zijn er weinig connecties te vinden tussen de meisjes. De politie zoekt er niets achter en gaat niet op onderzoek uit. Wanneer Tess geheimzinnige dreigbriefjes krijgt van een anonieme afzender, is ze bang het volgende slachtoffer te zijn. Wat als de zelfmoorden niet toevallig waren, maar de meisjes zijn vermoord?

Mel Wallis de Vries is weer terug met een spannende jeugdthriller. Deze keer kruip je niet alleen in de huid van verschillende slachtoffers, maar ook in die van de dader… Alle teksten in het rood zijn vanuit het perspectief van de dader geschreven. Hij houdt een lijstje met meisjesnamen bij. Zodra een slachtoffer aan haar eind is gekomen, wordt haar naam van het lijstje gestreept. Elk verhaal dat uit het oogpunt van een slachtoffer wordt verteld, start met de dreigbriefjes die ze ontvangt, hierdoor wordt de spanning goed opgebouwd. De stukjes vanuit het perspectief van de dader versterken de rillingen die het verhaal je bezorgt!

De personages zijn divers, maar gedragen zich vaak te naïef en te jong voor hun leeftijd. Dit boek is voor de oudere YA-lezer te kinderachtig geschreven, waardoor je je soms ergert aan bepaalde personages. Het verloop van het verhaal is dus voor jongere lezers, maar de ontknoping is wel onwijs heftig en totaal onverwacht, precies zoals je van Mel gewend bent. Dit is een boek waarbij je enorm verrast wordt en je je tegelijkertijd kunt inleven in het motief van de dader.

Scènes

Eerder verschenen op www.youngadultbooks.nl

Titel

  • Schuld

Auteurs

Vertaling van

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789026138935

ISBN E-Book

  • 9789026138942

Uitgeverij & Jaar

  • De Fontein 2015

Aantal Pagina's

  • 224

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Echte Amerikaanse jongens
Het meisje dat de maan dronk
Het Noorderlicht 1 – Het gouden kompas

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles