, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Torak en Wolf 1 – Avonturen in een magisch verleden

Alleen hij kan het Kwaad stoppen

[Recensie] Torak is een jager van de Wolvenstam, net als zijn vader. Samen trekken ze door het Woud en leven ze van de natuur. Maar dan wordt zijn vader aangevallen door een enorme beer die bezeten is door het Kwaad. Torak moet zijn stervende vader beloven dat hij gaat proberen de beer te stoppen. Het lijkt een onmogelijke opgave. Gelukkig heeft hij een mysterieuze gids om hem te helpen.

De Torak en Wolf boeken zijn echt super spannend! Er gebeuren de hele tijd onverwachte dingen waardoor je echt door wil blijven lezen. Doordat er weinig overbodige informatie gegeven wordt, schiet het verhaal snel op en zijn de boeken niet erg dik.

In dit eerste deel leer je Torak en zijn wereld kennen. Die is namelijk heel anders dan je gewend bent. Hij leeft zoals de jagers en verzamelaars dat 6000 jaar geleden deden. De schrijver heeft duidelijk veel tijd gestoken in onderzoek naar deze tijd want er wordt veel beschreven over wat Torak eet en drinkt, hoe hij jaagt en wat voor spullen hij heeft. Ik vond dat leerzaam en ik kon me daardoor veel beter inleven in zijn wereld. Het helpt ook dat in het begin van het boek een kaart zit waar je bij kan houden waar ze zijn. 

Torak en Wolf is een echte aanrader als je houdt van avonturen, spanning en geschiedenis met een vleugje magie. De recensie over het tweede deel vind je hier

Geschiedenis Magazine

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Titel

  • Torak en Wolf 1 – Avonturen in een magisch verleden

Auteurs

Vertaling van

  • The Chronicles Of Ancient Darkness

Vertaler

  • Ellis Post Uiterweer

Genre

ISBN

  • 9789044312232

ISBN E-Book

  • 9789044339123

Uitgeverij & Jaar

  • Moon, 2004

Aantal Pagina's

  • 223

Beoordeling:

  • (4,5)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Leef!
Black box
Mijn broer heet Jessica

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles