, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Wie verstopt zich daar bij de rivier?

Wie heeft zich hier verstopt?

De auteur en illustrator

Katharine McEwen illustreert vele kinderboeken. Ze staat bekend om haar natuurgetrouwe weergaves en rustig kleurgebruik.

Achterflaptekst

Er wonen heel veel dieren in en bij de rivier. Waar hebben ze zich verstopt? En wat zijn ze aan het doen? Kijk maar snel onder de flapjes! Daar kun je allemaal dieren vinden en ontdek je leuke feitjes over ze.

Kookboeken Nieuws

Verhaal

We gaan mee op avontuur bij de rivier. We krijgen informatie over wie er allemaal leven, waar ze zich verstoppen en er staan leuke feitjes in over verschillende diersoorten.

Vormgeving

Wie verstopt zich daar bij de rivier bestaat uit dikke kartonnen pagina’s. Er zitten veel flapjes in, waar je allerlei leuks achter kunt ontdekken. Het kleurgebruik is natuurgetrouw, mooie tinten groen/bruin/blauw. Er gebeurd van alles op de pagina’s, de tekeningen zijn erg gedetailleerd.

Natuur

In dit boek staat de rivier centraal. Kinderen krijgen een uitgebreid beeld van wat er allemaal leeft bij en in de rivier, waardoor je het over verschillende diersoorten kunt hebben. Daarnaast gaat het zowel over op en rond de rivier als in de rivier zelf. De laatste vier pagina’s gaan over de avond en de nacht, voor het geheel erg mooi dat dit erbij vermeld wordt. Want overdag zijn er natuurlijk andere kleuren en dieren te zien als ’s avonds en ’s nachts. Een fijn volledig boekje voor de nieuwsgierige kleuter.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Titel

  • Wie verstopt zich daar bij de rivier?

Auteurs

Vertaling van

Genre

ISBN

  • 9789025769338

Uitgeverij & Jaar

  • Gottmer 2018

Aantal Pagina's

  • 12

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Het verhaal van de reuzenschildpad
Palmen op de Noordpool
Naar buiten

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles