Science Fiction & Fantasy

De Orde van de Gouden Leeuw

De Orde van de Gouden Leeuw

Mooi avontuur met een belangrijke queeste

[Recensie] Lucy is twaalf jaar wanneer ze met haar moeder wordt achtervolgd. Haar moeder geeft Lucy een boek en vertelt haar te vluchten. Lucy opent uiteindelijk het boek en ze belandt in het Rijk, een parallelle wereld met verschillende gewesten met allemaal hun eigen kenmerken. Lucy ontmoet Alfred, Sam en Milstone die haar willen helpen om terug te keren naar huis,

Lees verder...

Het Noorderlicht 2 - Het listige mes

Het Noorderlicht 2 – Het listige mes

Het magische avontuur gaat verder

[Recensie] In het tweede boek van de Noorderlicht trilogie heb je de oorspronkelijke wereld van Lyra verlaten. Dit vond ik eigenlijk jammer want haar wereld was zo mooi en nu kom je terecht in onze wereld en in eentje die best wel naar is. Wel ontmoeten we Will, en hem vond ik wel heel tof.

Lees verder...

De Zendgraaf

De Zendgraaf

Subtiele SF van Nederlandse bodem

[Recensie] Vincent van der Linden was een van de centrale figuren in de geschiedenis van de Nederlandse science fiction en fantasy. Niet alleen zorgde hij als uitgever bij Bruna ervoor dat boeken van Ballard, Stroegatski en Dick in het Nederlands werden uitgegeven en vertaalde hij later boeken voor Meulehoff, hij zorgde ook voor de samenstelling en publicatie van de Ganymedes-reeks tussen 1976 en 1986 waar Nederlands en Vlaams talent de kans kreeg verhalen met het publiek te delen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

De Dysasters

De Dysasters

Tienerliefde, een geheim experiment en o ja, de wereld redden

[Recensie] Hoe zorg je ervoor dat lezende Young Adults niet na dertig bladzijden buffelen in een papieren boek zich verveeld op hun mobieltje storten? Stop er ten eerste voldoende spannende elementen in. Schrijf vervolgens het verhaal bijzonder filmisch op, zodat het leest als een snelle, hippe Netflixserie met alle plotwendingen op de juiste plekken om de lezer/kijker aan de avonturen van de helden gekleefd te blijven.

Lees verder...

Everless 1 - Het meisje en de alchemist

Everless 1 – Het meisje en de alchemist

Wanneer tijd echt geld is…

[Recensie] Jules woont in Sempera, waar tijd in je bloed zit en waar je de tijd kan omzetten in geld. De rijken leven lang, terwijl de armen op jongere leeftijd sterven. Jules woonde vroeger op het landgoed van de familie Gerling, welke veel belasting heffen op de bevolking. Ze moest samen met haar vader vluchten van dit paleis,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Het Noorderlicht 1 - Het gouden kompas

Het Noorderlicht 1 – Het gouden kompas

Kleurrijk, spannend, divers en magisch!

[Recensie] Lyra is een meisje dat, samen met haar daemon Pan, graag kattenkwaad uithaalt en speelt met haar vriendjes. Maar haar fijne leventje in Oxford eindigt abrupt als ze te maken krijgt met kindersmokkelaars en ze op reis gaat richting de Poolstreek om haar beste vriend Roger te redden. Onderweg komt ze heksen tegen,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Laserlicht

Laserlicht

Verbeeldingsvolle SF van Nederlandse bodem

[Recensie] Dat ik een fan ben van Tais Teng, en dan met name van zijn hardere SF-verhalen, zal niemand die mijn recensies volgt ontgaan zijn. Vooral sinds ik de hand heb kunnen leggen op een stapel oudere bundels van zijn hand zijn mijn ogen opengegaan voor het onmiskenbare talent en de ongeevenaarde verbeelding van deze schrijver.

Lees verder...

Heksenjongen

Heksenjongen

Weer een magisch avontuur

Sinds Finn met zijn broer een ongeluk had op de rivier waarbij zijn tweelingbroer stierf, praat hij haast niet meer. Zijn moeder is de bewaker van de magie, maar als zij op bezoek moet bij de koningin, komt er een roversbende naar het huis van Finn toe om de magie te stelen. Finn besluit om de magie te beschermen,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Het meisje dat de maan dronk

Het meisje dat de maan dronk

Heel fijn sprookje

[Recensie] Elk jaar wordt er een baby door de dorpelingen achtergelaten in het woud, als offer voor de heks. Heks Xan is alleen een goede heks, die alle achtergelaten kinderen naar de andere kant van het woud brengt, naar een liefdevol gezin. Maar dan voedt Xan een nieuw kind met maanlicht, waardoor het kleine meisje vol magie zit.

Lees verder...

Verwante geesten

Verwante geesten

Niet alleen voor liefhebbers van de Stranger Things serie!

[Recensie] Terry Ives hoort over een overheidsexperiment in het kleine stadje Hawkins en ze besluit zich aan te melden voor dit onderzoek. Ze wordt een proefpersoon in een duister lab in de bossen en wordt onderzocht door dr. Martin Brenner, waarbij niet duidelijk is wat het doel is van het onderzoek.

Lees verder...