Thrillers & Spanning

De stad en het vuur

De stad en het vuur

Eigentijdse topthriller als hoogtepunt van een trilogie

In 2013 debuteerde Walter Lucius, pseudoniem van scenarist, regisseur en producent Walter Goverde met De vlinder en de storm, een spannende en overtuigende actiethriller. Het boek is het eerste deel van de zogenaamde Hartland-trilogie waarvan het tweede deel Schaduwvechters in 2016 verscheen. De stad en het vuur is het afsluitende deel.

Lees verder...

De Fluisterman

De Fluisterman

Een pageturner van begin tot het eind

[Recensie] Na de onverwachte dood van zijn moeder Rebecca verhuist de achtjarige Jake Kennedy met zijn vader Tom naar het Britse dorpje Featherbank. Jake is een zeer gevoelige jongen en het lukt Tom niet om met zijn zoon over het verlies van Rebecca te praten. Tom hoopt dat de verhuizing voor hen beiden een frisse start zal zijn.

Lees verder...

Hoek

Hoek

Fascinatie voor de grofgebekte wereld van boksringen en criminelen

[Recensie] Alexander ‘Hoek’ Holman leidt een dubbelleven. Hij is een levende legende in de kickbokswereld; als begenadigd trainer heeft hij vele vechters naar de top geleid. Tegelijkertijd is Holman sinds jaar en dag een belangrijke schakel in de criminele organisatie van André Krook, een van de laatste godfathers van de Amsterdamse onderwereld.

Lees verder...

De verdwenen stad

De verdwenen stad

Beklemmende speurtocht naar verdwenen dorpsbewoners

[Recensie] Een klein Zweeds dorp in de jaren vijftig komt groot in het nieuws als de hele populatie van de stad zonder één aanwijzing verdwijnt. Een oplossing voor het mysterie komt er niet, waarna de gebeurtenis in vergetelheid raakt.

Alice groeit op met een fascinatie voor deze wonderlijke gebeurtenis uit het verleden.

Lees verder...

Retour Spitsbergen

Retour Spitsbergen

Avondje Netflix verbleekt bij actiethriller boven de poolcirkel

[Recensie] Alleen al de titel Retour Spitsbergen intrigeert. Zo’n eenzaam, rauw eiland voorbij de poolcirkel, daar komt de gemiddelde thrillerlezer nooit. Een onleefbare omgeving met steile bergen, gletsjers, ravijnen en ijsberen, waar je alleen gewapend en in groepsverband mag reizen.

Gebrek aan bloed

Dit is het decor waartegen wordt gestolen,

Lees verder...

Onder verdenking

Onder verdenking

Iets meer gist graag

Gist heeft vele eigenschappen. Eén daarvan is dat je het kunt gebruiken om brood luchtiger te maken. De andere ingrediënten zijn zonder dat niet genoeg, je hebt meer nodig om het op smaak te krijgen. In wezen kun je hetzelfde zeggen van Onder verdenking, de eerste in een nieuwe reeks misdaadromans van Eric Oosthoek.

Lees verder...

Verraad van spionnen

Verraad van spionnen

Historische oorlogsthriller benadert de perfectie

[Recensie] Dit boek is niet zomaar een thriller, het is een ode aan de Franse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Maquis. Niet alleen aan hen, maar ook aan de Special Operation Executives van Operatie Jedburgh. Het laat zien dat gebeurtenissen die inmiddels zo lang geleden zijn, generaties lang blijven doorwerken. Maar eerst even in het kort, 

Lees verder...

Fluisternetwerk

Fluisternetwerk

Soms een beetje vaag, maar heel actueel

[Recensie] Sloane, Ardie, Grace en Rosalita werken al jaren bij Truviv, Inc. Het plotselinge overlijden van de directeur betekent dat hun baas, Ames, de leiding over het hele bedrijf zal overnemen. Ames wordt al jaren omringd door geruchten over hoe hij vrouwen behandelt. Deze geruchten zijn altijd genegeerd, onder de tafel geveegd door degenen hogerop.

Lees verder...

De terugkeer

De terugkeer

Luguber en spookachtig, maar niet echt spannend

[Recensie] “Ik weet wat er met je zusje is gebeurd”, een zin die centraal staat in het boek en iets waar je als lezer achter wil komen. Hierdoor wil je verder blijven lezen. Je wil bij zo snel mogelijk achter de waarheid komen.

Rillingen over je rug

Het boek begint met twee rechercheurs die twee lijken vinden,

Lees verder...

De Schiedamse cocaïnemaffia

De Schiedamse cocaïnemaffia

Alles voor het snelle geld

[Recensie] Jan Meeus, misdaadverslaggever van NRC Handelsblad, beet zich vast in de steeds sneller om zich heen grijpende cocaïnehandel in Nederland. Hij zocht uit hoe de doorvoer van het witte pretpoeder via de Rotterdamse haven in zijn werk gaat, wie de corrupte ambtenaren zijn en met welke (semi)criminele vriendjes die samenwerken.

Dit is de realiteit: grote ladingen cocaïne komen de Rotterdamse haven binnen en gaan in containers,

Lees verder...