donderdag, 14 november 2019

Bookaroo en Bazarow gaan samen verder

Omdat je met zijn tweeën sterker staat, gaan Bookaroo en Bazarow samen verder onder één naam: Bazarow.

Op Bookaroo bestelden lezers boeken die werden bezorgd door boekhandels. Zo kregen boekhandels extra inkomsten. Bazarow op zijn beurt beloont schrijvers en vertalers extra bij de verkoop van hun boeken. Nu komen de belangen van boekhandels, schrijvers en vertalers samen.

Bookaroo startte afgelopen zomer met een lanceringscampagne die veel aandacht trok en waarbij 10.000 boeken in twee weken werden verkocht. Maar door het vroege succes werd ook duidelijk dat het team van Bookaroo te klein was voor diens ambitie. Wat ze gekscherend een ‘idioot plan’ hadden genoemd, was dat inderdaad: een verdomd grote klus.

Kort daarna startte Bazarow, dat in eerste instantie alleen schrijvers en vertalers aan betere opbrengsten wilde helpen. Hun aanpak verschilde met die van Bookaroo. Ze lanceerden zacht en hebben beter nagedacht over de lange termijn. Bazarow had meteen al een digitaal magazine, publiceert zelf omvangrijke recensies en heeft eigen inhouse developers die dagelijks de website verbeteren. 

Scènes

Beiden willen het boekenvak op een positieve manier veranderen. Een samenwerking was duidelijk de beste manier. Bazarow neemt daarin het voortouw, omdat zij door hun professionele aanpak meer mogelijkheden hebben tot doorontwikkeling. Dit betekent ook dat het initiatief doorgaat onder hun vlag.

Bazarow gaat lezers de optie geven om zelf hun leverende boekhandel te kiezen. Je kan er dan ook voor kiezen om het boek daar zelf op te halen. Dit was altijd al een grote wens van Bookaroo, maar was met hun team niet uitvoerbaar. Bazarow moet deels een nieuw systeem bouwen hiervoor, dit zal begin 2020 klaar zijn. Tot dan worden boeken tijdelijk door Bazarow zelf geleverd en worden alleen schrijvers en vertalers extra beloond. 

De website van Bookaroo blijft nog twee weken online staan zodat iedereen z’n gegevens nog kan bekijken. Daarna gaat Bookaroo ook echt offline.

Bazarow werkt nauw samen met De Leesclub van Alles, onder andere door recensies over te nemen, nieuwsberichten te delen en op sociale media elkaar te steunen.vrijdag, 13 december 2019

Podcast van de week: Het Verhaal

Lekker onderweg of thuis, alleen of met vrienden, luisteren naar een goed gesprek over boeken. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk via podcasts: audio-uitzendingen on demand. Wij zetten er elke week eentje voor jou in het zonnetje. In de podcast Het Verhaal gaat...


donderdag, 12 december 2019

Digitale adventskalenders

December betekent cadeautjes! Niet alleen van de Sint of de Kerstman, ook via adventskalenders. Hebban, Blossom Books en Bruna hebben digitale kalenders voor boekenliefhebbers, waar iedere dag een nieuw cadeautje of korting onthuld wordt. Op Hebban kun je elke dag...


woensdag, 11 december 2019

Bibliotheek Tilburg ‘World Building of the Year’

De LocHal in Tilburg is een voormalige fabriekshal die omgebouwd is tot bibliotheek. Het resultaat mag er wezen en het gebouw is nu - niet voor niets - uitgeroepen tot ‘World Building of the Year’. Het gebouw komt uit 1932...