maandag, 14 juni 2021

De beste zonnebrillen om mee te lezen

[Lifestyle] Buiten lezen is heerlijk. Of je nu in een park zit, in de tuin of op je balkon. Maar ga je buitenlezen, zorg dan wel voor een goede zonnebril. Zo voorkom je dat je na het lezen hoofdpijn hebt.

Een mooie en fijne zonnebril hoeft niet duur te zijn. tegenwoordig zijn er gelukkig ook mooie goedkope varianten zonnebrillen. Daardoor kun je meer dan Ć©Ć©n zonnebril kopen. Speciaal om te lezen bijvoorbeeld. We zetten de mooiste leeszonnebrillen voor jou op een rijtje.

De Clubmaster  zonnebril

Een model dat intellectuele en cool is. Een bril die eigenzinnig is en je artistieke kanten tot zijn recht laten komen. Gemaakt om te inspireren en daardoor een gelief model onder kunstenaars, acteurs en schrijvers. Het model werd in de jaren ā€™80 geĆÆntroduceerd door Ray-Ban en groeide uit tot Ć©Ć©n van de meeste herkenbare en geliefde modellen.

Bazarow

Kijk je naar de Browline stijl dan is het bovenste deel van de bril kenmerkend. Deze is dikker en voller en vormt daar mee je ogen. Eigenlijk zoals wenkbrauwen dat normaal in je gezicht doen. De bril werd extra populair nadat Burce Willis dit model droeg in de film Moonlighting. Maar niet alleen in deze film zagen we de bril. Ook in de film Malcolm X en Falling Down kreeg de bril een eigen rol. Het model verloor al snel zijn conservatieve imago en clubmaster zonnebrillen staan dan ook vandaag de dag nog steeds symbool voor retro en de chiquere stijl.

De hedendaagse modellen zijn er niet alleen in de klassieke uitvoering maar ook met verschillende kleuren lenzen. Hierdoor krijgt de bril nog meer een echt eigen karakter. Wil je een goede en goedkope zonnebril maar er wel perfect uitzien? Dan is de clubmaster zeker een aanrader.

De Wayfarer zonnebril

Nog zoā€™n prachtig tijdloos model is de Wayfarer. Dit model gaat terug naar de jaren 50 en bleef sindsdien altijd in de picture. Geliefd door de kleinere glazen in een uniek model. Het model heeft wat weg van de cat-eye bril maar is wat kleiner en subtieler. Het prettige aan de bril is dat het bij elke gezichtsvorm geweldig staat. Modellen zoals wayfarer zonnebrillen kunnen zowel door heren als dames gedragen worden. Dat de bril een unieke uitstraling heeft bleek wel door het feit dat John Lennon, die met name bekend werd met zijn metalen ronde montuur, regelmatig ook viel voor een Wayfarers bril.

Door het ingetogen karakter van deze bril is het een model dat zeer geliefd is bij schrijvers en lezers.

Maar ook als je voor op het terras of het strand is de Wayfarer een geschikte zonnebril. Wil je een meer unieke uitstraling, dan is er nu ook de wayfarerlijn met flatlenzen of de rode of gele wayfarer. Ze zijn er zelfs met spiegelglazen. Was dit model ooit een prijzige bril waar je wel even over na moest denken, zijn ze er nu gelukkig ook in de goedkope zonnebril variant. Fijn als je moeite hebt met kiezen.zaterdag, 17 juli 2021

Bazarow Magazine nr. 14 verschenen

Lees het nieuwe nummer hier Zelfs midden in de vakantie verschijnt er gewoon weer een Bazarow Magazine. En ook dit magazine zijn er weer genoeg boekrecensies, interviews met auteurs, voorpublicaties en boekennieuws om boeken te vinden om op jouw leeslijst...


woensdag, 14 juli 2021

Terugkijken: DLVAlive met Chris Reinewald over zijn oorlogsroman 'Hard zijn'

ā€œThuis lag een fotoboek waar alle fotoā€™s uit waren gehaald. Alleen de bijschriften stonden er nog in. Die fotoā€™s zijn allemaal gebruikt als bewijsmateriaal. De negatieven waren er nog wel.ā€ Chris Reinewald in DLVAlive van 24 juni jl. over zijn...


woensdag, 14 juli 2021

Boeken voor de autoliefhebber

[Life-style] De echte autoliefhebber koestert een diepgaande liefde voor zijn auto. Daarom zijn er ook zoveel boeken voor de autofanaat te vinden. Bijvoorbeeld boeken over oldtimers, maar ook voor de racefanaten zijn er geweldige exemplaren te vinden. Zelfs voor de...