donderdag, 22 april 2021

De evolutie van het luisteren naar audioboeken

[Ingezonden Mededeling] Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die graag gebruik maken van luisterboeken. En dat is niet vreemd, want er zitten behoorlijk wat voordelen aan het gebruik van een audioboek. Zo hoef je bijvoorbeeld geen fysieke boeken mee te slepen en kan je ook tijdens het autorijden gewoon genieten van een audioboek ā€“ een boek lezen terwijl je gewoon aan het rijden bent raden we absoluut niet aan!

Tijdens de coronacrisis is het aantal mensen dat audioboeken luistert ook nog eens flink gegroeid. En dat is op zich niet vreemd, want mensen hebben ineens veel extra tijd over tijdens de lockdown. Niet alleen ouderen die ineens niet meer gemakkelijk buiten de deur kunnen komen of bang zijn voor het virus, maar ook jongeren die veel meer tijd over hebben genieten van luisterboeken. Vaak lenen mensen audioboeken van de bibliotheek, maar veel mensen komen er al snel achter dat bepaalde boeken snel weg zijn of dat een bibliotheek gewoon niet alles heeft waar ze naar zoeken.

Steeds meer vraag naar

Het gebruik van audioboeken is dus groeiende, en het aantal mensen dat meer informatie wil hebben ook. Zo gaan veel mensen naar gespecialiseerde websites zoals Luisterboekenapps om daar meer informatie te halen. Bijvoorbeeld wat voor jou specifieke geval de beste luisterboeken apps zijn, of welke misschien een paar boeken gratis aanbieden.

Yoga Magazine

En dat blijkt in de meeste gevallen behoorlijk handig, want er zijn nogal wat aanbieders van audioboeken te vinden. En juist als er zoveel keuze is wordt het belangrijker dan tevoren om de juiste keuze te maken voor jouw persoonlijke voorkeur.

Een logische evolutie

Uiteindelijk is het gebruik van audioboeken via een app natuurlijk een logische stap van hoe we eerder naar audioboeken luisterden. Zo weten sommige lezers misschien nog wel dat audioboeken op meerdere bandjes stonden om zo genoeg informatie te kunnen delen. Een walkman liep toch een stuk minder gemakkelijk dan tegenwoordig een smartphone die iedereen bij zich heeft. Vier of vijf bandjes mee moeten nemen is ook niet zo heel handig.

Toen kwam de stap naar CD als volgend medium. Ineens as het een stuk gemakkelijker om naar audioboeken te luisteren en hadden mensen ook meer toegang tot een cd-speler. Hierdoor ontdekten steeds meer mensen het genot van luisteren naar audioboeken.

Daarna kwam simpelweg het luisteren via apps, niet meer iets fysieks te hebben, maar gewoon online en virtueel beschikbaar. Hoe meer we onze dagen online doorbrengen verwachten we dat audioboeken steeds populairder gaan worden.donderdag, 13 mei 2021

Abonnee worden op Bazarow Magazine

Ben jij al abonnee op Bazarow Magazine? Elke twee weken verschijnt er een editie met interviews, voorpublicaties Ć©n het laatste boekennieuws. Ook verloten we elk nummer diverse boeken. In het laatste nummer maar liefst 13 boeken. Wil je kans maken,...


woensdag, 12 mei 2021

Een boek past in elke tas

[Lifestyle] Lezen en voorlezen hebben een heleboel voordelen. Het is leuk, je kinderen worden er slimmer van, krijgen een betere concentratie en lesstof wordt er makkelijker door. Voor het slapen gaan nog even samen genieten van het voorlezen van een...


zondag, 9 mei 2021

Bazarow Magazine nr. 9 verschenen

In het vorige Bazarow Magazine vroegen we onze lezers, om mee te doen aan Het grote Bazarow & De Leesclub van Alles Onderzoek. Voor degenen die dat hebben gedaan: hartelijk dank! Alle reacties die we hebben gekregen zijn waardevol en...