vrijdag, 7 augustus 2020

Doe mee aan de ILFU's Internationale Verhalenwedstrijd

We need stories. Het internationale literatuurfestival ILFU staat in het teken van het vertellen van verhalen en houdt de vinger aan de pols van onze tijd. Dit turbulente jaar vraagt om nieuwe verhalen. Verhalen uit alle mogelijke hoeken en in alle mogelijke vormen om het hier en nu, ons verleden en onze toekomst te begrijpen en te kunnen doorgronden. Maar ook verhalen die ontroeren, troosten en ons afleiding en ontspanning bieden.
Daarom organiseert het ILFU de Internationale Verhalenwedstrijd. Het thema van de wedstrijd is: ‘Opstaan’. De winnaar ontvangt de hoofdprijs van 10.000 euro en krijgt in 2021 een plek op het ILFU.

Vertel ons in maximaal 3 minuten een verhaal over ā€˜Opstaanā€™
Verhalen kunnen op meerdere manieren verteld worden. De ILFU Verhalenwedstrijd staat open voor alle denkbare vormen: pproza, poƫzie, non-fictie, film, fotografie, animatie, muziek, zang, rap, theater, spoken word, dans, luisterverhalen, vlogs, Instastories, TikTokfilmpjes of cross-overs van meerdere disciplines kunnen allemaal worden ingediend.
De enige eis is dat het maximaal 3 minuten duurt: als je het voorleest, bekijkt of beluistert.

Hoe doe je mee?
Ben je 16 jaar of ouder, en heb je een verhaal te vertellen over ā€˜Opstaanā€™? Dan kun je meedoen. Verhalen kunnen digitaal worden ingezonden tot en met 30 augustus 2020. Kijk hier voor meer informatie.

ILFU
Het ILFU (International Literature Festival Utrecht) 2020 staat in het teken van het vertellen van nieuwe verhalen. Onder het motto ā€˜We need storiesā€™ presenteert het ILFU literatuur in alle mogelijke vormen: van de nieuwste romans van nationale en internationale schrijvers tot poĆ«zie, rap en songteksten en van monologen tot verhalen in beeld. Het ILFU vindt plaats van 25 september tot en met 3 oktober, zowel op festivallocatie TivoliVredenburg als online. Kijk hier voor meer informatie.

TijdvoorTijdschriften


zaterdag, 14 mei 2022

De Grote Poƫzieprijs 2022 naar Roelof ten Napel

[Nieuws] Gisteravond maakt de jury van deĀ Grote PoĆ«zieprijsĀ bekend dat Roelof ten Napel met zijn bundelĀ Dagen in huisĀ (Hollands Diep) de winnaar is geworden van De Grote PoĆ«zieprijs 2022. Ten Napel ontvangt een geldbedrag van ā‚¬ 20.000,-. Uit het Laudatio van De...


vrijdag, 13 mei 2022

Lezen in comfort? Zo doe je dat

[Lifestyle] Als lezer kun je gemakkelijk boeken achter elkaar uit lezen. Wanneer je een goed boek hebt gevonden kun je dan helemaal meegenomen worden in de wereld van het boek. Op het moment dat je zo leest, zit je vaak...


dinsdag, 10 mei 2022

Mariken Heitman wint met roman 'Wormmaan' Libris Literatuurprijs 2022

[Nieuws] Schrijver Mariken Heitman won gisteravond met haar boekĀ WormmaanĀ (Atlas Contact)de Libris Literatuurprijs 2022. Dat maakte juryvoorzitter Ahmed AboutalebĀ  bekend in Nieuwsuur. De jury roemt Heitman vanwege haar "groot intellect, literair meesterschap en de moed om niet te kiezen voor een...