maandag, 7 oktober 2019

Een "kleine revolutie" in het boekenvak

Het is zover. Bij een goed bezochte bijeenkomst van DLVALive presenteerden we maandagavond 7 oktober de plannen voor de nieuwe internetboekhandel Bazarow. Met Bazarow willen we een “kleine revolutie” – vreedzaam uiteraard – teweegbrengen in het boekenvak. Hopelijk met grote gevolgen.

Door de komst van de grote (inter-)nationale online boekhandels is de situatie in het boekenvak verslechterd. Boekhandels verdwijnen, uitgevers moeten grote inkoopkortingen toestaan waardoor de marges afnemen en er een kale bestsellercultuur ontstaat. Schrijvers en vertalers houden weinig over aan hun inspanningen.

Met ons initiatief willen we verschillende zaken stimuleren en geld in de sector houden:
•    Op de eerste plaats gaat een substantieel deel van de netto-opbrengsten van Bazarow naar de (nog levende) Nederlandstalige schrijvers en vertalers van boeken.
•    Op de tweede plaats respecteren we de standaard inkoopkorting voor uitgevers. Hoe groot we ook worden, we gaan niet met uitgevers onderhandelen om grotere kortingen te krijgen. Zo worden de uitgevers sterker!
•    Op de derde plaats willen we de onafhankelijke boekhandel steunen. In ieder geval publicitair en op termijn mogelijk ook financieel.

Bestel je je boeken bij de onafhankelijke boekhandel, ga daar vooral mee door. Zo niet, maak dan toch vooral de overstap naar Bazarow. Neem hier alvast een kijkje op de site van Bazarow of abonneer je op het wekelijkse digitale magazine van Bazarow.

Wandelmagazine

De site gaat eind deze week live!donderdag, 28 mei 2020

J.K. Rowling publiceert gratis online feuilleton voor kinderen

Het nieuwe verhaal van J.K Rowling, The Ickabog, is gratis te lezen op theickabog.com. Dinsdag 26 mei kwam het eerste hoofdstuk uit.De auteur van de Harry Potter boeken  schreef The Ickabog al jaren geleden, ze las het destijds gaandeweg voor...


donderdag, 28 mei 2020

“De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman wordt Hollywoodfilm

In De meeste mensen deugen vertelt Rutger Bregman het  bijzondere waargebeurde verhaal van een groep Tongaanse tieners. De jongens stranden op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan en overleven daar een jaar voordat ze gered worden. Bregman gebruikt het...


dinsdag, 26 mei 2020

Extra corona-steunmaatregelen van het Letterenfonds

Het Letterenfonds roept een nieuwe ondersteuningsmaatregel in het leven met de naam “Van maker tot lezer”. Met een persoonlijk ontwikkelplan kunnen auteurs een budget van €2.500 aanvragen via het snelloket. Deze ontwikkeling moet voornamelijk in het teken staan van contactlegging...