Eindelijk gewoon Hayat

Eindelijk gewoon Hayat

Humor om over na te denken

[Recensie] Hayat is columniste bij de Volkskrant en schrijft over haar leven als kind van Marokkaanse immigranten in Nederland. Nederland is het land dat zij als haar thuisland ziet. Hayat wordt vaak geconfronteerd met het feit dat mensen haar als Marokkaanse zien met alle vooroordelen die dat met zich meebrengt.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Het recht om te zwijgen

Het recht om te zwijgen

Op de achterbank van een zwarte Lincoln

[Recensie] Geen Harry Bosch in de hoofdrol, maar zijn halfbroer Mickey Haller. Een personage waarmee een Connelly-lezer al eerder kennis mee had mogen maken in De Lincoln-advocaat. Mickey Haller is een advocaat die kantoor houdt op de achterbank van zijn zwarte Lincoln. Het complete archief in de kofferbak,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Obsessie

Obsessie

Op het verkeerde been

[Recensie] Het is niet dat deze thriller alleen over seks gaat. Maar wel dat de aantrekkingskracht tussen man en vrouw hier een grote rol speelt. Zo groot dat de vrouwelijke advocate die verliefd wordt op de mannelijke bankier en het allemaal (excusez le mot) over zich heen krijgt, haar scherpte uit het oog verliest.

Lees verder...

De goede advocaat

De goede advocaat

Opfriscursus advocatuur

[Signalering] Bij haar afscheid dit voorjaar als bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam publiceerde voormalig advocaat en tegenwoordig romancier Britta Böhler het essay De goede advocaat. Het essay is een helder geschreven tekst over wat een advocaat behoort te doen en vooral niet behoort te doen. Het boekje is uitermate geschikt voor mensen die niet precies weten hoe de advocatuur werkt en vooral voor advocaten die vergeten zijn hoe de advocatuur zou moeten werken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: