Zeegroenten

Zeegroenten

Gezond en lekker

[Recensie] Koken met zeewier en algen is blijkbaar een trend. In ieder geval als je het aantal kookboeken over deze zeegroenten telt.

We hebben meer water op onze planeet dan land en daar kunnen we ook voedsel in verbouwen (als een soort zeeboer). Hoe lager je in de voedselketen blijft, hoe minder energie je nodig hebt voor de productie en dus hoe duurzamer.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De dikke alg

De dikke alg

Zonder algen redden we het niet

[Recensie] Al vanaf de allereerste pagina is het zonneklaar dat de Nederlandse onderzoeker Peter Mooij niet zomaar geïnteresseerd is in algen. Hij heeft er een schier grenzeloze bewondering voor, leeft er quasi mee samen en heeft, jawel, een favoriete alg. Met het populairwetenschappelijke boek De Dikke Alg wil Mooij zijn enthousiasme over deze kleine,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

De dikke alg

De dikke alg

Waarom algen de wereld gaan redden

Algen maakten de aarde leefbaar, maar nu we de oude voorraad verstoken warmt de planeet op. De oplossing zit in diezelfde algen.

[Interview] Hoe dikker, hoe beter, is het motto van algenonderzoeker Peter Mooij. Want hoe dikker de alg, hoe meer olie erin zit. Gezonde olie vol omegavetzuren,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld