Al mijn vaders

Al mijn vaders

De korsten van het leven

[Recensie] Met Al mijn vaders heeft de van oorsprong Roemeense schrijfster Mira Feticu een bijzonder gelaagd boek geschreven. Bijzonder, omdat ze het verhaal van Myra Ionescu schetst met La divinia commedia/De goddelijke komedie van Dante Alighieri als leidmotief.

“[…] Dante, die alle klootzakken naar de hel stuurde.”

Lees verder...

Mijn vriendje Bang

Mijn vriendje Bang

Ik wil naar buiten om mijn nieuwe buurt te verkennen… maar Bang is niet in beweging te krijgen

De auteur en illustrator

[Recensie] Francesca Sanna heeft in Sardinië haar opleiding gevolgd en verhuisde naar Duitsland en daarna naar Zwitserland. In Zwitserland voltooide ze de opleiding aan de Lucerne School of Arts and Design. Francesca is een Italiaanse illustrator en grafisch ontwerper.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Psychologie en pedagogiek van het jonge kind

Psychologie en pedagogiek van het jonge kind

De theorie en praktijk van opgroeien en opvoeden

[Recensie] Kinderen zijn hinderen, zo luidt het gezegde. Maar goed opgevoede kinderen zijn aanzienlijk minder grote hinderen, en dat is waarom het voor opvoeders – of dat nu ouders, docenten, kleuterleidsters of zelfs oppassers betreft – belangrijk om zich ten minste enigszins te verdiepen in de psychologie en pedagogiek van het jonge kind.

Lees verder...

Schildpadden tot in het oneindige

Schildpadden tot in het oneindige

Je kunt niet altijd willen wat je wilt

[Recensie] Het motto van Schildpadden tot in het oneindige heeft dezelfde mysteriositeit  die door het hele boek heensijpelt. “De mens kan doen wat hij wil, maar hij kan niet willen wat hij wil”, stelde Arthur Schopenhauer. Het is raden wat de filosoof hiermee bedoelt net als dat na het lezen van de nieuwe John Green niet helemaal duidelijk is wat hij wilde zeggen.

Lees verder...