Onder de Mediterrane zon

Onder de Mediterrane zon

De Maghreb, de Levant, Het Midden Oosten en Zuid Europa

[Recensie] De eetreizen door de Arabische wereld van Nadia Zerouali en Merijn Tol leveren keer op keer kookboeken op die je niet wilt missen. Meer dan tien jaar geleden gingen ze voor het eerst samen op reis met het doel een kookboek te maken. In die tien jaar is er veel veranderd in de Arabische wereld,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mijn Syrische keuken

Mijn Syrische keuken

Ontdekken die keuken!

[Recensie] De Syrische Keuken is een keuken die ik niet goed ken. Op het gebied van eten ben ik altijd wel erg nieuwsgierig naar nieuwe smaken, geuren en kleuren en daarom heb ik dit boek ook met veel belangstelling bekeken.

De auteur van dit boek, Zina Abboud, vluchtte voor de oorlog in Syrië vanuit Aleppo naar Nederland en runt hier sinds 2016 een cateringbedrijf.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Malakeh

Malakeh

De authentieke Syrische keuken

[Recensie] Malakeh Jazmati is niet zomaar iemand. In Syrië was ze een beroemde tv-ster en kookte ze de sterren van de hemel in haar show die uitgezonden werd door een Jordaans, Assad-kritisch televisiestation. Ze ontving er beroemde gasten en sprak met hen over politiek, cultuur en uiteraard over eten. De naam Malakeh betekent in het Syrisch ‘koningin’ en zodoende werd ze de koningin van de kookkunst genoemd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mijn Arabische keuken

Mijn Arabische keuken

Liefde voor koken en goed eten

[Recensie] Er is geen twijfel over mogelijk. De grootste inspiratiebron in het leven van Mounir Toub was en is zijn moeder. Zij bracht hem liefde voor eten en koken bij door iedere dag drie zeer smaakvolle maaltijden op tafel te zetten die met liefde waren klaargemaakt. De kijkers van Grenzeloos koken op 24kitchen kennen Mounir Toub als de deskundige maar vooral vriendelijke Marokkaans-Brabantse topkok voor wie koken gelijk staat met het verspreiden van liefde en warmte.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Comptoir Libanais Express

Comptoir Libanais Express

De populairste keuken van de Levant

[Recensie] Na het succes van het boek Comptoir Libanais kon het niet uitblijven dat Tony Kitous en Dan Lepard met een tweede boek zouden komen. Op het eerste gezicht lijkt Comptoir Libanais Express aan de buitenkant erg op het eerste boek en de vluchtige kijker zal wellicht niet zo snel in de gaten hebben dat het hier een nieuw boek betreft.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld