Filosofie van de burn-out

Filosofie van de burn-out

De burn-out legt de gebreken van onze samenleving bloot

De schrijver
[Recensie] Pascal Chabot (1973) is een veelzijdige filosoof uit Franstalig Belgie. Hij studeerde in Parijs, Brussel en Luik, en is tegenwoordig docent filosofie en communicatie. Chabot publiceerde over filosofie en schreef fictie. Nadat het origineel van het hier besproken boek in 2013 was verschenen, nodigde een anesthesist hem uit om werkstress in haar eigen ziekenhuis te ervaren.

Lees verder...

The Abolition of Work

The Abolition of Work

Nooit meer werken

[Signalering] Bob Black schreef een ludiek manifest tegen loonarbeid, en daarmee tegen de hele moderne maatschappij. Black beschrijft zijn bezwaren tegen werk in niet mis te verstane termen: het meeste werk is nutteloos, vaak is het levensgevaarlijk, het vervormt mensen tot slaafse, uitgeputte, inspiratieloze wezens en het dient er vooral toe om mensen te disciplineren en in bedwang te houden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Postkapitalisme

Postkapitalisme

Paul Masons Postkapitalisme. Pamflet of profetie?

Een teken des tijds: lijvige studies waarin het kapitalisme wordt ontleed, uitgekleed of ontmanteld prijken in de bestsellerslijstjes. Na Piketty en Varoufakis mogen we nu ook Paul Masons Postkapitalisme toevoegen aan die merkwaardige categorie van goedverkopende aanklachten tegen het kapitalisme. Mason gaat nog een stap verder.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld