Yakitori & Korean BBQ

Yakitori & Korean BBQ

Een oefening in mindfulness

[Recensie] Het boek Yakitori & Korean BBQ begint met de zin: “Japans grillen is niet alleen eten, het is ook een oefening in mindfulness.” Daarna krijgen we uitgebreid tekst en uitleg waarom dat zo is met een stuk geschiedenis waar ook het zenboeddhisme om de hoek komt kijken. Vervolgens krijgen we instructie hoe we de gerechten uit dit boek moeten eten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Aytems van Inspiratie

De Aytems van Inspiratie

De  Ottomaans-Mesopotamische keuken vertaald naar het westen

[Recensie] In eerste instantie kun je eigenlijk alleen maar bladeren en je ogen verwennen en laven aan de prachtige gerechten die je in het boek De Aytems van inspiratie krijgt voorgeschoteld. De inleiding lezen komt later wel. Eerst kijken en genieten. Wellicht hoor je dan een zacht stemmetje in je hoofd dat zegt: “Mooi,

Lees verder...

Oriental Streetfood

Oriental Streetfood

Een tafel vol met lekkere hapjes

[Recensie] Waarschijnlijk heeft iedereen de naam Julius Jaspers weleens gehoord. Deze ontzettend veelzijdige kok is niet meer weg te denken uit de culinaire wereld. De kookboeken die Julius geschreven heeft zijn niet meer op de vingers van één hand te tellen en zijn zeer gevarieerd. De ene keer is het een BBQBijbel en de volgende keer Het ultieme hamburgerboek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld