Dumplings en Bapao

Dumplings en Bapao

Veel makkelijker te maken dan je denkt

[Recensie] Het boekje Dumplings en bapao spreekt van borrelhapjes en voorgerechten maar uiteraard kun je de overheerlijke gestoomde hapjes ook altijd bij de lunch en zelfs de avondmaaltijd serveren. Dan maak je er wat meer en een aantal verschillende. Keus genoeg want er staan 60 recepten in het boek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

West Eats East

West Eats East

Vier belangrijke Oosterse keukens

[Recensie] Het is even oefenen voor je de titel West Eats East zonder haperen uit kunt spreken. Om het over foutloos typen maar helemaal niet te hebben. Althans, ik moest het wel even een paar keer herhalen voor ik het zonder problemen uit mijn toetsenbord kreeg. Maar laten we vooral even verder kijken dan de titel.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Minibijbel Thaise keuken

Minibijbel Thaise keuken

De geuren en kleuren van de Thaise keuken

[Recensie] Oh, die verschillende geuren van eetstalletjes, wierook en open water. Ook al is het meer dan 25 jaar geleden ik herinner het me als de dag van gister hoe Bangkok rook. Dat gevoel komt een beetje terug als ik Minibijbel Thaise keuken opensla.

Het eerste deel leest als een reisgids met de geschiedenis van Thailand,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Thailand. De Authentieke keuken

Thailand. De Authentieke keuken

Meer dan alleen een kookboek

[Recensie] Er zijn al zoveel boeken over de Thaise keuken. Is nog een boek dan zinvol? Wat betreft Thailand, De authentieke keuken kan ik volmondig ja zeggen. En wel om een aantal redenen.

Allereerst is het een boek van Lonely Planet Food en dat wil zeggen dat het veel meer is dan alleen maar een kookboek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Indische koffer vol recepten

Indische koffer vol recepten

Een familiegeschiedenis in recepten

[Recensie] Boeken met Indische recepten zijn er genoeg zou je zeggen. Ach, zijn er ooit genoeg? Ze zijn toch altijd weer anders. Maar zo bijzonder als het boek Indische koffer vol recepten van Pascale van Onselen zijn er maar weinig. Centraal in het boek staat de tjobèk (grote platte vijzel) die al generaties lang in de familie wordt doorgegeven.

Lees verder...

Miljuschka’s streetfood Vietnam

Miljuschka’s streetfood Vietnam

Een culinaire ontdekkingsreis

[Recensie] Verlangen jullie ook zo naar de zomer? Kom we gaan heerlijk op reis naar de zon, de warmte en lekker eten natuurlijk. Nee, je hoeft je koffers niet te pakken en evenmin uren in het vliegtuig te zitten. Je kunt gewoon op de bank blijven liggen onder je dekentje.
Miljuschka neemt ons mee naar Vietnam op ontdekkingsreis.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het groot Aziatisch kookboek

Het groot Aziatisch kookboek

Een klassieker. Helemaal herzien en bijgewerkt

[Recensie] Op 29 jarige leeftijd verhuisde de in Sri Lanka  geboren Charmaine Solomon met haar man en twee dochters naar Australië waar ze nog twee zoons kregen. De man van Charmaine was een muzikant en ’s avonds vaak weg. Ze voelde zich ontheemd in het grote vreemde land en om haar zenuwen wat te kalmeren leerde ze zichzelf koken en maakte er haar beroep van.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Yakitori & Korean BBQ

Yakitori & Korean BBQ

Een oefening in mindfulness

[Recensie] Het boek Yakitori & Korean BBQ begint met de zin: “Japans grillen is niet alleen eten, het is ook een oefening in mindfulness.” Daarna krijgen we uitgebreid tekst en uitleg waarom dat zo is met een stuk geschiedenis waar ook het zenboeddhisme om de hoek komt kijken. Vervolgens krijgen we instructie hoe we de gerechten uit dit boek moeten eten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Aytems van Inspiratie

De Aytems van Inspiratie

De  Ottomaans-Mesopotamische keuken vertaald naar het westen

[Recensie] In eerste instantie kun je eigenlijk alleen maar bladeren en je ogen verwennen en laven aan de prachtige gerechten die je in het boek De Aytems van inspiratie krijgt voorgeschoteld. De inleiding lezen komt later wel. Eerst kijken en genieten. Wellicht hoor je dan een zacht stemmetje in je hoofd dat zegt: “Mooi,

Lees verder...

Oriental Streetfood

Oriental Streetfood

Een tafel vol met lekkere hapjes

[Recensie] Waarschijnlijk heeft iedereen de naam Julius Jaspers weleens gehoord. Deze ontzettend veelzijdige kok is niet meer weg te denken uit de culinaire wereld. De kookboeken die Julius geschreven heeft zijn niet meer op de vingers van één hand te tellen en zijn zeer gevarieerd. De ene keer is het een BBQBijbel en de volgende keer Het ultieme hamburgerboek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld