Een Bijlmerliedje

Een Bijlmerliedje

Coming of age in de Bijlmer

[Recensie] Een Chinees-Surinaams-Nederlandse familie verhuist in de jaren zeventig naar een nieuwe Amsterdamse buurt: de Bijlmer(meer). Vader, moeder, hoofdpersonage Sheila, haar oudste broer Kenneth, een na oudste Gerard en jongste Iwan. Sheila gaat voor het eerst naar de middelbare school. We volgen het leventje van haar, op school, op de sportvereniging, met vriendinnetjes,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het boek van Emma

Het boek van Emma

Herinneringen aan een veelbewogen leven

[Recensie] Bogotá, Colombia. De kleuter Emma Reyes woont, met haar oudere zusje Helena, een jongetje die ze Luizenbol noemen en haar harteloze moeder – die ze steevast mevrouw Maria noemen – in een kleine kamer zonder iets; geen ramen, elektrisch licht, water of toilet. Er is alleen een deur die uitkomt op de straat.

Lees verder...

Charing Cross Road 84

Charing Cross Road 84

Een sprankelende briefwisseling

Charing Cross Road 84 kennen de meeste mensen wellicht van de film met Anne Bancroft en Anthony J. Hopkins uit 1987. De film is gebaseerd op een briefwisseling van tientallen jaren tussen Helene Hanff (1916-1997) en Frank Doel(1908-1968), die uiteindelijk in 1969 in boekvorm is uitgegeven. Helene Hanff was een in New York City woonachtige schrijfster en bibliofiel die voortdurend op zoek was naar boeken die niet meer in druk of bijzonder moeilijk te vinden waren.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: