Wereldverbeteraars – Een geschiedenis van fair trade

Wereldverbeteraars – Een geschiedenis van fair trade

Hoe ‘fair trade’ in ons leven kwam

De markt voor eerlijke producten groeide ook in 2018 flink. Maar hoe heeft het fairtradeconcept eigenlijk zo groot kunnen worden? Het boek Wereldverbeteraars geeft een fascinerend inkijkje.

[Recensie] Even wat fairtradekokosolie of ‘eerlijke’ chocolade bij de supermarkt halen is tegenwoordig doodgewoon. Sterker nog, het aantal fairtradeproducten blijft maar groeien.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

I love chocolade

I love chocolade

Informatie en recepten

[Recensie] Er zijn best veel kookboeken over chocolade en dan vooral over het gebruik van chocolade in de patisserie. In de meeste kookboeken vind je alleen niet zoveel achtergrond informatie over het product chocolade an sich. Dit boek van Dom Ramsey staat er vol mee!

Het boek is stevig van omvang maar heeft een handzaam formaat.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het Hagelslagboek

Het Hagelslagboek

Zelfs de bekende chocoladekorreltjes kunnen verrassend zijn

[Recensie] Hagelslag staat bij bijna ieder Nederlands huishouden in de kast. Meestal wordt hagelslag gebruikt om een boterham, liefst met een lekkere laag roomboter, om te toveren in een waar feestje. Het Hagelslagboek van Jennifer Foster en Lianne Koster laat echter zien dat er nog veel meer manieren zijn om dat pak hagelslag te gebruiken in de keuken.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Strooigoed

Strooigoed

5 december

[Recensie] Natuurlijk kun je al het Sinterklaaslekkers kant en klaar in de winkel kopen, maar het is veel leuker (én vaak nog lekkerder ook) om het zelf te maken. De recepten vind je bijvoorbeeld in Strooigoed van Anne-Marij de Koning. Dit leuk uitgevoerde boekje past precies in de schoen, zowel wat betreft prijs als formaat.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld