Op aarde schitteren we even

Op aarde schitteren we even

Grandioos verwoord portret van zoekende, twijfelende jongeman

[Recensie] Wat betekent het om een Vietnamese immigrant in Amerika te zijn? En homo bovendien? Ocean Vuong schreef er een ontstellend knappe debuutroman over, “Een puinhoop” en “een diepe val” zoals hij zelf schrijft, maar wel een immens mooie.

Iedere lente vertrekken vanuit de bergen in Centraal-Mexico miljoenen monarchvlinders in noordelijke richting.

Lees verder...

DRAⱯIDAGEN

DRAⱯIDAGEN

De oorlog voorbij

‘De geschiedenis is een zooitje
waar wij een verhaal van maken.’
– Marcel Möring, Louteringsberg

[Recensie] Een ongepland avontuurtje met een medestudent doet Judith besluiten om te stoppen met haar studie filosofie. Haar kamer zegt ze op en trekt weer in bij Nini, haar oma die haar heeft grootgebracht nadat haar dochter –

Lees verder...

De witte kamer

De witte kamer

Stroeve start inleiding tot adembenemend debuut

[Recensie] In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift. Hij verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter.

Geschorste rechercheur

Rechercheur Léon Coeur ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team niet zonder hem kan.

Lees verder...

Op aarde schitteren we even

Op aarde schitteren we even

Schitterend, rijk debuut!

[Recensie] Ocean Vuong (1988) heeft, zeker gezien zijn leeftijd, als dichter al behoorlijk veel prijzen in de wacht gesleept. Weliswaar vooral in de Verenigde Staten maar het zou zomaar kunnen dat zijn ster ook hier zal schitteren na verschijning van zijn debuut als romanschrijver, Op aarde schitteren we even.
Vuong, geboren in Vietnam,

Lees verder...

Niet dat het iets uitmaakt

Niet dat het iets uitmaakt

Niets is wat het lijkt!

[Recensie] Op luchthartige, soms onverschillige toon wordt deze roman gepresenteerd als een boek waarvan je je kunt afvragen of je het dan wel wilt lezen, wanneer het toch niets uitmaakt.

Maar dat is natuurlijk juist de prikkel om hem wel op te pakken, je wilt toch minstens weten wát het hét is dat niets uitmaakt.

Lees verder...

Uitgebroed

Uitgebroed

Verwarrend verhaal mondt uit in subliem debuut

[Recensie] Uitgebroed is een debuut van Pat Craenbroek maar dat is aan haar schrijfstijl niet te merken. De eerste hoofdstukken zijn wat wennen. De auteur neemt je mee in een wat verwarrend verhaal met vele tijdssprongen en ook meerdere verhaallijnen. Die lopen door elkaar heen en lijken niets met elkaar te maken hebben.

Lees verder...

Zwarte golven

Zwarte golven

Beeldend, maar weinig spanning

Eric Wewerinke is een Nederlandse auteur en marketeer. Tijdens zijn studie Bedrijfskunde heeft hij een tussenjaar genomen om te kunnen reizen naar India. Vlak na deze reis vond de zeiltocht plaats waar het boek Zwarte golven op gebaseerd is. Tegenwoordig heeft hij een eigen bedrijf en combineert dit met het schrijversvak.

[Recensie] Op de cover staat Een waargebeurde thriller,

Lees verder...

Gapen onder water

Gapen onder water

Mislukken is makkelijk als alles mogelijk is

Gapen onder water is een kleine roman. Een klein verhaal ook nog eens uiterst zuinig op papier gezet. De kleine worstelingen van een bijna-onzichtbare jonge vrouw: Veda. Maar Gapen onder water is vooral dus een kleine en zeer aardige roman.

[Recensie] Alles wat Veda in deze roman wil,

Lees verder...

Dodenstoel

Dodenstoel

Een volleerd debuut

[Recensie] En toen was er dit dikke boek, met het prettige woord ‘thriller’ op de voorpagina, waarboven de niet te missen titel Dodenstoel in blokletters dreigend hangt, en op de achtergrond de schokkende foto van een elektrische stoel. Subtitel: “Pas als mijn wraak compleet is, stop ik met moorden …” Het is een debuut van een zekere Johan Andersen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Obelisque

Obelisque

Een glossy met gedichten over seks, identiteit en gender

Poëzie. In zijn debuutbundel wil de dichter Obe Alkema grenzen overschrijden. Maar dat is niet zo eenvoudig in een literair klimaat waarin alles mag.

[Recensie] Obe Alkema zet de zaken graag op een rij: de gedichten in zijn debuutbundel Obelisque staan in alfabetische volgorde.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: