De Weense sigarenboer

De Weense sigarenboer

Lichtvoetig proza met donkere wolken op de achtergrond

[Recensie] Stel je voor: een jongeman van zeventien jaar met een schat van een moeder en handen als van een meisje, want hij hoefde geen zwaar werk te doen. Zijn naam is Franz Huchel. Het is 1937 en noodweer in Salzkammergut krijgt grote gevolgen voor Franz en zijn moeder. De puissant rijke Alois Preininger verdrinkt tijdens het noodweer en dit betekent dat de douceurtjes aan Franz’

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Sterven

Sterven

De volle waarheid waar niet aan te ontkomen valt

Begin januari verscheen bij Uitgeverij Aspekt Sterven van Arthur Schnitzler voor het eerst in een Nederlandse vertaling. Het is ook bijzonder dat het juist het debuut van deze Oostenrijkse schrijver is dat nooit eerder in vertaling verscheen. De liefhebber van het klassieke romans kan nu dan ook eindelijk van dit prozawerk proeven en genieten.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Statt etwas oder Der letzte Rank

Statt etwas oder Der letzte Rank

Bijna voltooid mensenleven zoekt beslissende wending

[Recensie] Na het overlijden van Nobelprijswinnaar Günter Grass (1927-2015) geldt zijn leeftijdsgenoot Martin Walser (90) als ‘Der Grand Old Man’ van de hedendaagse Duitse letterkunde. Zijn jongste boek Statt etwas oder Der letzte Rank heet een roman te zijn maar lijkt dat – al lezende – steeds net niet te willen worden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: