Food is Fictie

Food is Fictie

De geschiedenis van de vormgeving in de voedingsindustrie

[Recensie] Er wordt vandaag de dag heel veel aandacht besteed aan de samenstelling van voedingsmiddelen. De hoeveelheid suiker, zout en voedingsadditieven mogen zich verheugen in een grote belangstelling van zowel de consument, culinair journalisten en foodbloggers.
Ook lezen we vaak commentaar als het gaat om de teksten of aanwijzingen op een verpakking.

Lees verder...

The Really Quite Good British Cookbook

The Really Quite Good British Cookbook

Een smeltkroes van eetculturen

[Recensie] Soms lees je over het uitkomen van een boek waar je je enorm op verheugt. The Really Quite Good British Cookbook was er zo een!

Er zijn maar weinig landen waar zoveel voedselculturen samenkomen en waar het aanbod zo divers is. William Sitwell stelde een boek samen waarin deze smeltkroes van eetculturen uitgebreid aan bod komt en wordt gevierd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Nederland dineert

Nederland dineert

Aan tafel door de eeuwen heen

[Recensie] In Nederland dineert – vier eeuwen tafelcultuur wordt het verhaal verteld van de Nederlandse tafelcultuur. Aan de hand van gedekte tafels voor het dineren in de betere kringen wordt ingegaan op de verschillende facetten van het tafelen: van het tafellinnen tot de livrei van de bediening en van de menukaarten tot de tafelgewoonten.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Beter wordt het niet

Beter wordt het niet

Een ode aan het leven, familie en natuurlijk aan eten

[Recensie] Als culinair meisje, of mevrouw, heb ik een paar helden. Nigella Lawson, Teun van de keuken, Peter Klosse, Johannes van Dam zijn er een paar van. Maar op een absolute nummer 1, onnavolgbaar, met afstand tot de rest: Anthony Bourdain.

Zijn A Cook’s tour is de meest beduimelde,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld