De geheime liefde van Mrs Robinson

De geheime liefde van Mrs Robinson

Ophefmakende dagboeklectuur

[Recensie] Kate Summerscale verwierf eerder al bekendheid met haar biografie over de speedboatrace-ster Marion Carstairs, The queen of Whale Cay. Ook dit boek gaat over het leven van een uitzonderlijke vrouw: Isabella Robinson, een van de eerste Engelse vrouwen die betrokken raakte in een echtscheidingszaak.

Het boek van Summerscale is gebaseerd op de dagboeken van Isabella en de documenten van de rechtszaak.

Lees verder...

De complete verhalen van H.H. Munro

De complete verhalen van H.H. Munro

Op het randje van de moderne tijd

Ergens rond 1986 moet het geweest zijn, dat ik in een dikke blauwe bundel met Verzameld Werk van Saki (pseudoniem van H.H. Munro) zat te lezen. Ik herinner me krachtige, welsprekende verhalen. Maar niet bepaald moderne literatuur – de eerste verhalen zijn rond 1905 gepubliceerd. Nu is er een nieuwe uitgave.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Gestolen voorwerpen

Gestolen voorwerpen

Eén stadium te vroeg

[Recensie] David Sedaris is hip. Hij werd in Nederland na 2010 bekend door zijn bundel Van je familie moet je het hebben, een optreden in College Tour en twee avonden in Carré. In Amerika was hij al eerder doorgebroken en wereldwijd verkocht hij tot nu toe ruim tien miljoen boeken. Gestolen Voorwerpen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Villette

Villette

Verwrongen vrouwen- (en mannen)beelden in de 19de eeuw

[Essay] Nu waren we er natuurlijk niet bij, daar in de 19e eeuw, de eeuw dat romandames werden verzonnen als Eline Vere en haar voorgangers Madame Bovary, Anna Karenina en de nu minder bekende Nana van Emile Zola. Welgestelde dames die toch geen ticket naar het geluk hadden en waar het slecht mee afliep.

Lees verder...