VET Belangrijk

VET Belangrijk

De veelzijdigheid van vet

In VET Belangrijk – Feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers nemen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum je mee tot in de diepste krochten van je lichaamsvet – en laten ze zien dat we eigenlijk echt niet zonder kunnen.

[Recensie] Voor veel mensen is lichaamsvet niets meer dan vervelend spul dat ervoor zorgt dat hun favoriete broek of jurk niet meer past en dat ze liever zo snel en makkelijk mogelijk zien verdwijnen.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg

De rups at zich dwars door een groen blaadje heen

De auteur en illustrator

[Recensie] Eric Carle verhuisde toen hij 6 was met zijn ouders naar Duitsland. Toen hij ouder was ging hij daar naar de kunstacademie. Later vond hij een baan als grafisch ontwerper en ging werken bij een reclamebureau. Hij werd op een gegeven moment gevraagd tekeningen te maken bij ‘beertje bruin,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Rond de tafel

Rond de tafel

Een boek vol geestelijk voedsel

Geloof ontstaat in het samenspel tussen leer en rituelen. Het boek ‘Rond de tafel’ biedt en uiterst gevarieerd menu met inzichten over maaltijd in seculiere en religieuze context.

[Recensie] “In de maaltijd ligt het goede leven besloten”, stelde filosoof Michiel Korthals in het novembernummer van Volzin.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Als de abrikozen morgen bloeien

Als de abrikozen morgen bloeien

De helende kracht van voedsel

Als de abrikozen morgen bloeien is een hartverscheurende roman over de helende kracht van voedsel, over familie, liefde en rouw.

[Recensie] “Er is een gezegde in het Arabisch: Bukra fil mish mish. ‘Als de abrikozen morgen bloeien.’ Of, in andere woorden, misschien morgen. Dat bleef ik maar denken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De troost van eten

De troost van eten

Om steeds weer te herlezen

[Recensie] De titel van het boek laat niets te raden over. De Troost van het Eten. Over eten dat vreugde en troost biedt en het leven zoveel aangenamer maakt. Na lezing van het eerste stukje Entree wist ik het al, Petra Possel is een vrouw naar mijn hart.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Nederland dineert

Nederland dineert

Aan tafel door de eeuwen heen

[Recensie] In Nederland dineert – vier eeuwen tafelcultuur wordt het verhaal verteld van de Nederlandse tafelcultuur. Aan de hand van gedekte tafels voor het dineren in de betere kringen wordt ingegaan op de verschillende facetten van het tafelen: van het tafellinnen tot de livrei van de bediening en van de menukaarten tot de tafelgewoonten.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Beter wordt het niet

Beter wordt het niet

Een ode aan het leven, familie en natuurlijk aan eten

[Recensie] Als culinair meisje, of mevrouw, heb ik een paar helden. Nigella Lawson, Teun van de keuken, Peter Klosse, Johannes van Dam zijn er een paar van. Maar op een absolute nummer 1, onnavolgbaar, met afstand tot de rest: Anthony Bourdain.

Zijn A Cook’s tour is de meest beduimelde,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld