Wieren

Wieren

Fijnzinnig, mooi en vol informatie

[Signalering] Wieren behoren tot de lagere planten. Er zijn groenwieren, bruinwieren en roodwieren. Door alle eeuwen en over alle continenten heen zijn mensen gefascineerd door wieren. Ze worden met name gebruikt als mest, maar bijvoorbeeld ook als voedsel en als medicijn. Er staan recepten in het boekje zoals ‘Platvis in zeewiermantel’ en ‘Zeenest’.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Botanische Meesterwerken

Botanische Meesterwerken

170 jaar flora onderzoek

De Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging bestaat 170 jaar en is nog steeds springlevend. Opgericht ter bevordering van het onderzoek van de Nederlandse flora publiceerde zij vele delen Prodromus Florae Batavae (1850-1916) en Flora Neerlandica (1948-1982). Nu start zij een ambitieus programma voor een Nova Flora Neerlandica. Als verjaardagscadeau publiceerde zij Botanische Meesterwerken grotendeels gebaseerd op de eigen boekencollectie nu in Naturalis.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Winterflora

Winterflora

Veel te zien aan winterbomen

Biologiedocent Dirk Slagter maakte een veldgids om bomen en struiken in de winter op naam te brengen. “Als je soorten kunt herkennen, krijgt buitenzijn  meer betekenis.” Vlak voor het begin van de winter herpubliceren we dit interview met Slagter uit 2014.

[Interview] Het ligt sinds 2014 in de winkel: een fraai gestileerd gidsje met de titel Winterflora,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: