Het Franse kookatelier

Het Franse kookatelier

Een leesboek, een leerboek, een genietboek en een kookboek

[Recensie] Twee Amerikaanse vrouwen, moeder en dochter, die in het Franse Beaune een kookschool beginnen en enige tijd later een kookboek schrijven. Moet je dat wel serieus nemen? Het is heel verstandig om dat wel te doen. Het zou overigens een enorm fout vooroordeel zijn om te denken dat Amerikaanse vrouwen en de Franse keuken geen goede combinatie is.

Lees verder...

Een jaar koken in de Provence

Een jaar koken in de Provence

Van Zuid-Afrika naar de Provence

[Recensie] Schrijfster Marita van der Vyver is afkomstig uit Zuid-Afrika, maar woont al jaren in de Provence. Ze kookt graag en maakt dan het liefst eenvoudige gerechten die smaakvol zijn, die iedereen kan maken en die iedereen lekker vindt. Koken voor het hele gezin en dan samen de hele avond aan een lange tafel onder een geurige boom in de avondzon genieten van al dat lekkers.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De keukens van de Middellandse zee

De keukens van de Middellandse zee

Je zou zo op reis gaan richting Middellandse zee

[Recensie] De Middellandse zee doet veel mensen denken aan vakantie, zon, zee, kleine dorpjes, mondaine steden zoals Cannes en Nice, havens met peperdure jachten een een achterland met veel natuurschoon en uiteraard lekker eten.
Lucio Galetto en David Dale besloten samen een kookboek te maken dat de keukens van Spanje,

Lees verder...

De nieuwe Franse keuken

De nieuwe Franse keuken

Bocuse bracht licht en lucht in de Franse keuken

[Recensie] Zelfs mensen die niets over hem weten herkennen de naam Paul Bocuse. Vrijwel iedereen heeft die naam ooit weleens gehoord. Paul Bocuse wordt over het algemeen beschouwd als één van de grootste koks en fijnproevers van de twintigste eeuw. Hij is een belangrijke vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine en heeft in zijn veertigjarige carrière drie Michellinsterren voor zijn restaurant L’Auberge Du Pont de Collonges gekregen en heeft heel wat kookboeken op zijn naam staan.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Must Eat Parijs

Must Eat Parijs

Niet naar Parijs zonder dit boek

[Recensie] Het boek is, zoals op de cover staat, een eigenzinnige selectie culinaire adressen en uiteraard allemaal te vinden in Parijs; de absolute wereldhoofdstad als het gaat om culinaire geneugten. Wie Parijs kent weet dat je iedere paar meter wel een restaurant, bistro, bakker, brasserie en noem maar op tegenkomt. Maar hoe weet je waar de bijzondere en beste adressen te vinden zijn?

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Franse kookkunst

Franse kookkunst

Koken en kunst in de Ardèche

[Recensie] De Nederlandse kok Nort van Hoof zwaaide ooit de scepter in de table d’hôte van Le Mas Blanc in de Zuid-Franse Gard. Op de grens van de Cevennes en de Provence struint hij alle markten en leveranciers af naar de mooiste producten om er vervolgens  ’s avonds zijn gasten mee te verwennen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De keuken van Corsica

De keuken van Corsica

Kookboek over de cultuur en smaak van het eiland Corsica

[Recensie] Corsica is een eiland in de Middellandse zee. En niet zomaar een eiland. Tot 1991 was het een regio van Frankrijk maar vanaf mei van dat jaar kreeg Corsica een speciale status met meer macht dan de regio’s op het vaste land. Het ligt dichter bij Italië dan bij Frankrijk en Sardinië is maar 12 kilometer verderop.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld