Revolution at Point Zero. Housework, Reproduction, and Feminist Struggle

Revolution at Point  Zero. Housework, Reproduction, and Feminist Struggle

Het huishouden in marxistisch perspectief

[Signalering] Revolution at Point Zero is een compilatie van essays die Silvia Federici schreef vanaf 1974. Sommige teksten zijn al veertig jaar oud, maar hebben (helaas) nog niets aan relevantie ingeboet.

Federici is een van de weinige activisten en wetenschappers die feminisme en marxisme op een overtuigende manier aan elkaar weet te koppelen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het grote poetsboek

Het grote poetsboek

Voor als je niet van poetsen houdt

[Recensie] Vrouwen van mijn leeftijd kennen nog de 25-delige Baedeker voor de (huis)vrouw die in de naoorlogse jaren in vrijwel ieder huishouden in de kast stond. Werkelijk alles wat een vrouw diende te weten over het huishouden, en nog veel meer belangrijke zaken die zich binnen het huwelijk voltrokken,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Als de dag van toen

Als de dag van toen

Een praatgrage tante

[Recensie] Emile Bode is journalist, publicist en televisiemaker. Hij werkt bij De Telegraaf en heeft daar al heel lang een populaire huishoudrubiek. Hij heeft ook de nodige huishoudgidsen gepubliceerd. Het boek Als de dag van toen schreef hij samen met zijn dochter Jessica Bode die ook werkzaam is voor De Telegraaf maar dan voor de Utrechtse redactie en zij helpt haar vader bij zijn huishoudrubriek.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld