Door staal gedreven

Door staal gedreven

Boek beschrijft een eeuw geschiedenis van Tata Steel IJmuiden

[Recensie] Een eeuw geleden werd in IJmuiden Hoogovens opgericht. Het bedrijf, dat sinds 2007 Tata Steel IJmuiden heet, heeft dit jubileum groots gevierd. Als onderdeel hiervan is het boek ‘Door staal gedreven’ gepubliceerd.

Dat Nederland een ijzer- en staalproducerend bedrijf zou krijgen, lag rond 1900 niet voor de hand.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bij Stork

Bij Stork

Prachtig werk voor de liefhebber

Stork, voor velen is de naam van de machinefabriek een begrip. Voor diegenen is het boek BIJ STORK een echte aanrader. Anderen zullen dit boek vooral kunnen waarderen als fraai doorbladerwerk met prachtige foto’s, of als handig naslagwerk.

[Recensie] Machinefabriek Stork opende in 1868 zijn deuren in Borne onder leiderschap van oprichter Charles Theodorus Stork.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

More with Less

More with Less

Meer met minder

[Recensie] De problemen zijn bekend: de bevolkingsgroei neemt toe, iedereen wil meer welvaart, de natuurlijke bronnen raken op, we gebruiken teveel kunstmest en het broeikaseffect is niet onder controle te krijgen. Valt hier wat aan te doen? Jazeker, zeggen consultant duurzame technologie Alle Bruggink en wetenschapsjournalist Diederik van der Hoeven in hun boek More with Less,

Lees verder...

Terug naar de fabriek

Terug naar de fabriek

Vlot geschreven industriële geschiedenis

[Recensie] Het compacte boek Terug naar de fabriek beschrijft 25 industriële iconen – , etc. – van Nederland die een transformatie hebben ondergaan en inmiddels dienst doen als iets anders.

Niet alleen bekende industriecomplexen als de NDSM-werf in Amsterdam komen voorbij, maar ook minder bekende als het gebied rond de Eem in Amersfoort en de turfstrooiselfabriek in Erica.

Lees verder...

Tomado

Tomado

Opbloei en neergang van een Nederlandse bedrijf

[Recensie] “In elk huis hoort TOMADO thuis” adverteerde het gelijknamige bedrijf graag. Geldt dit ook voor de in 2013 verschenen bedrijfsmonografie, Tomado – Van der Togt’s massa-artikelen Dordrecht 1923-1982? Het fraai vormgegeven, vierkante boek bevat een schat aan product- en reclamefoto’s. Deskundig en levendig beschrijft Marlies Hummelen de opbloei en neergang van dit typisch Nederlandse bedrijf dat bestond tussen 1923 en 1982.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Cacao- en chocoladefabriek C.J. van Houten & Zn. 1815-1971

Cacao- en chocoladefabriek C.J. van Houten & Zn. 1815-1971

Weesper wereldmerk in chocola. De effectieve reclamecampagnes voor Van Houten

[Recensie] Пить какао ван Хаутен! (Petjtje kakao Van-Goeten: Drinkt Van Houten chocola!) Die reclameleus slaakte een Russische ter dood veroordeelde op het schavot. Althans, de de Sovet-Russische agit-prop dichter/copywriter Wladimir Majakoswki (1893-1930) laat hem dat zeggen in zijn befaamde, ronkende gedicht Wolk in Broek (1920-30).

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: