Gevangen in zwart-witdenken
//= $book['review-author'] ?>
Van zwart-witdenken word je depressief
Babah Tarawally toont op verfrissende wijze een nooduitgang
[Recensie] “Ik vroeg je niet wie je bent, ik vroeg je alleen waar je vandaan komt.” De toon is gezet wanneer Babah Tarawally in 1995 zijn eerste stappen zet op Nederlandse bodem. Als ontheemde had hij zich gemeld bij de douane van Schiphol.
Lees
verder...
Zo gek is het geworden
//= $book['review-author'] ?>
“Wilders en zijn aanhang kunnen blij zijn met dit boek”
[Recensie] Wilders heeft gelijk. Dat is de kortst mogelijke samenvatting van het boek Zo gek is het geworden van Arthur Blok over Geert Wilders en de PVV. Wilders gaat tegen de stroom in, zet misstanden rond migratie, integratie en islamitisch extremisme op de kaart, en doet dat met een feitelijke onderbouwing,
Lees
verder...
Vloeibare tijden – leven in een eeuw van onzekerheid
//= $book['review-author'] ?>
Vreemdelingen uitkotsen of opeten
De Belgisch-Iraanse vrouwenrechtenactiviste Darya Safai maakte een maand geleden bekend dat zij lid wordt van een conservatieve Vlaams-nationalistische partij. Darya Safai laat weten dat ze ervan overtuigd is dat vreemdelingen hier kunnen integreren door de Vlaamse identiteit over te nemen en normen en waarden die daarmee samenhangen te delen. Best mogelijk dat dit opnieuw een zondermeer briljante strategische zet is van N-VA voorzitter Bart De Wever en dat hij zijn nieuwe partijgenote zal etaleren als blijk en bewijs van de eigen openheid.
Lees
verder...
De weg naar radicale verzoening
//= $book['review-author'] ?>
Jan Lippens in gesprek met Montasser Alde’emeh
[Recensie] Een ‘hard boek’ zal het worden. De Belgisch-Palestijnse radicaliseringsexpert Montasser Alde’emeh kondigt het in de eerste pagina’s van De weg naar radicale verzoening al aan. En die belofte komt uit. Het radicale element komt in het interview-boek meer tot uitdrukking dan het verzoenende deel van zijn boodschap.
Alde’emeh heeft zich in de afgelopen jaren als een van de opvallendste stemmen in het radicaliseringsdebat in de Lage Landen gemengd.
Lees
verder...
Achterlaten en opnieuw beginnen
//= $book['review-author'] ?>
Vluchtelingen in Nederland, toen en nu
[Signalering] Tegen de achtergrond van de actuele vluchtelingenproblematiek is Achterlaten en opnieuw Beginnen interessant, omdat het een volledig en daarmee indrukwekkend overzicht geeft van alle (!) vluchtelingenstromen en -stroompjes sinds de late 16de eeuw. Van iedere groep die hier een toevlucht zocht en vond wordt niet alleen de reden voor de vlucht verteld,
Lees
verder...
Tijgerkop
//= $book['review-author'] ?>
Hoogspanning achter het luik
In haar non-fictie debuut Tijgerkop vertelt de Nederlands-Chinese schrijfster Mingfang Wang (1974) – en geen familie van Lulu Wang – over haar tropenjaren als horeca-onderneemster in Hilversum. Lees hier hoofdstuk 1 uit het boek.
[Recensie] Ze spreken meestal beroerd tot geen Nederlands. Houden vast aan hun eigen (eet)cultuur.
Lees
verder...
Tijgerkop
//= $book['review-author'] ?>
Zondagavond met een kapot pinapparaat
[Voorpublicatie] De Chinees-Nederlandse Mingfang Wang runde 12 jaar een chinees restaurant in Hilversum. In haar debuut Tijgerkop, dat deze week verschijnt, beschrijft ze haar belevenissen. De Leesclub van Alles publiceert het eerste hoofdstuk uit haar boek. Lees hier ook de recensie van Tijgerkop van Chris Reinewald
—
Lees
verder...
Afri
//= $book['review-author'] ?>
Liever Tony Montana dan de profeet
[Recensie] Misschien wel het grootste probleem met de discussie die in Nederland woedt over moslims is dat de islam wordt gebruikt als kapstok om tal van problemen aan op te hangen. Crimineeltjes van Marokkaanse of Turkse afkomst (‘straatterroristen!’) worden al snel om één hoop gegooid met doorgedraaide godsdienstwaanzinnigen van het kaliber Mohammed B.
Lees
verder...