Snijpunt Isfahan

Snijpunt Isfahan

Een zoektocht van vader en dochter

[Recensie] Maite Karssenberg (1989) schreef een alleraardigst boekje over een onalledaags onderwerp: Snijpunt Isfahan. Hoewel: Een zoektocht van vader en dochter, zoals de ondertitel luidt, geeft het boek een alledaagser tweede thema: de zoektocht van dochter naar vader.

Aan de oppervlakte gaat het verhaal over een vader zoals er vermoedelijk tienduizenden rondlopen: veel te briljant voor deze samenleving en daardoor een beetje tussen de maatschappelijke wal en schip beland.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Strangling of Persia

The Strangling of Persia

Onze martelaren kijken met u mee

[Blog] Mijn laatste reis naar Iran was een beetje in haast gepland, waardoor ik totaal niet was voorbereid op de verkiezingen aldaar. Ik viel dus met mijn neus in de boter. Politiek lééft in Iran en leeft ook uitbundig in de publieke ruimte, meer dan hier durf ik wel te zeggen. Enthousiast flyerende jongeren op straat.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Stiekem kan hier alles

Stiekem kan hier alles

Maar veel ook (nog) niet

[Recensie] Dit boek is een heruitgave uit 2007, met een aanvulling uit 2017 in het hoofdstuk Een bitterzoet weerzien.

Eefje Blankevoort verbleef tussen 2002 en 2006 regelmatig in Iran en onderzoekt de rol van propaganda voor het martelaarschap. Overdag spreekt ze met mollahs (een islamitische geestelijke die de Koran,

Lees verder...

Iran

Iran

Bakermat van de beschaving

[Recensie] In Bonn organiseerde de Kunst und Ausstellungshalleder Bundesrepublik Deutschland de tentoonstelling IRAN, Frühe Külturen zwischen Wasser und Wüste. Deze tentoonstelling wekte de interesse van het Drents Museum en al snel ontstonden contacten tussen het museum in Assen en het Nationaal Museum in Iran dat het belangrijk vond om mensen kennis te laten maken met de geschiedenis van Iran en wat deze cultuur onze beschaving heeft gebracht.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Sirocco

Sirocco

De Perzische keuken van Sabrina Ghayour

[Recensie] In mei 2014 verscheen het eerste kookboek Persiana van Sabrina Ghayour. Het was direct duidelijk dat wij hier te maken hebben met een vrouw waar we meer van zouden horen. Sabrina is geboren in Teheran en was als kind al gefascineerd door de smaken van de Perzische keuken. Later leerde ze zichzelf koken en begon te experimenteren met gerechten uit de keukens van Armenië,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld