Stiekem kan hier alles

Stiekem kan hier alles

Maar veel ook (nog) niet

[Recensie] Dit boek is een heruitgave uit 2007, met een aanvulling uit 2017 in het hoofdstuk Een bitterzoet weerzien.

Eefje Blankevoort verbleef tussen 2002 en 2006 regelmatig in Iran en onderzoekt de rol van propaganda voor het martelaarschap. Overdag spreekt ze met mollahs (een islamitische geestelijke die de Koran,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Iran

Iran

Bakermat van de beschaving

[Recensie] In Bonn organiseerde de Kunst und Ausstellungshalleder Bundesrepublik Deutschland de tentoonstelling IRAN, Frühe Külturen zwischen Wasser und Wüste. Deze tentoonstelling wekte de interesse van het Drents Museum en al snel ontstonden contacten tussen het museum in Assen en het Nationaal Museum in Iran dat het belangrijk vond om mensen kennis te laten maken met de geschiedenis van Iran en wat deze cultuur onze beschaving heeft gebracht.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Sirocco

Sirocco

De Perzische keuken van Sabrina Ghayour

[Recensie] In mei 2014 verscheen het eerste kookboek Persiana van Sabrina Ghayour. Het was direct duidelijk dat wij hier te maken hebben met een vrouw waar we meer van zouden horen. Sabrina is geboren in Teheran en was als kind al gefascineerd door de smaken van de Perzische keuken. Later leerde ze zichzelf koken en begon te experimenteren met gerechten uit de keukens van Armenië,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld