Made at home

Made at home

150 Italiaanse familierecepten van de grote chef

[Recensie] Wie kent hem niet? Giorgio Locatelli is een wereldberoemde chefkok. Opgegroeid in het noorden van Italië. Hij heeft een restaurant in Londen (met Michelin ster) en een vakantiehuis in het zuiden van Italië. In zijn jeugd werkte hij in het restaurant van een oom en in latere jaren in verschillende restaurants in Italië en Zwitserland.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bella Italia

Bella Italia

Als een dieet werkt dan zouden al die dieetboeken niet nodig zijn

[Recensie] Sonja Bakker is inmiddels een begrip in Nederland. Als je wilt afvallen dan kun je gaan Sonjabakkeren. Sla je een dag over dan is dat een SAS-dag (Schijt Aan Sonja).
Sonja heeft al heel veel boeken over afvallen geschreven.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pizza & Pasta

Pizza & Pasta

Een kickbokser in de keuken

[Recensie] Wie iets meer wil weten over Paolo Roberto, de schrijver van het boek Pizza & Pasta, zal dat op internet moeten opzoeken want het boek zelf laat wel wat foto’s zien van Paolo maar over hem zelf worden we niets wijzer. En dat is jammer want er valt genoeg te vertellen over hem.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Zilveren Lepel Groente

De Zilveren Lepel Groente

Echt Italiaans koken met groente

[Recensie] Met grote regelmaat verschijnt er een nieuw deel in de reeks De Zilveren Lepel KookschoolDe Zilveren Lepel Kookschool is een serie basiskookboeken van de makers van De Zilveren Lepel. We hadden al Pasta, Dolci en Pizza en in juli 2016 volgde Groente.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Ristorante Da Gigino

Ristorante Da Gigino

Verkering met een pizzabakker loont!

[Recensie] Een relatie van 7 jaar met een pizzabakker in Sorrento die samen met zijn familie het restaurant Da Gigino runt en als de verkering uitgaat vriendjes blijven met iedereen en vervolgens trouwen met een Nederlandse fotograaf die ook vriendjes wordt met je ex-schoonfamilie levert een pracht van een boek op. Saskia Schmitz en Hans de Kort wisten de zo karakteristieke sfeer van de Italiaanse familie Esposito en de geuren en kleuren van Sorrento en het restaurant Da Gigino te vangen in het boek Ristorante Da Gigino.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pasta Artigiana

Pasta Artigiana

Je zult maar gek zijn op pasta!

[Recensie] Nino Zoccali is een Australische topkok van Italiaanse afkomst met twee prachtige restaurants in Sydney en hij is helemaal gek van pasta, olijven en olijfolie. Hij schreef het kookboek Pasta Artigiana. De betekenis van ‘artigiana’ is ‘ambachtsman’ en dat is Nino Zoccali zeker. Ieder hoofdstuk begint met een stukje geschiedenis of achtergrondinformatie.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De smaak van Sicilië

De smaak van Sicilië

Een droom op papier

[Recensie] Het Italiaanse eiland Sicilië is een mediterrane smeltkroes van invloeden die de talrijke veroveraars in het verleden hebben nagelaten. Bij Sicilië denk je aan zon, kleur, vis, olijfolie, citroenen, olijven, tomaten en de heerlijkste desserts. Want wat desserts betreft kunnen ze er ook wat van op Sicilië.

In het adembenemend mooie boek De smaak van Sicilië van de onvolprezen Ursula Ferrigno zien we pagina na pagina de meest verrukkelijke recepten verschijnen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Venetië

Venetië

Koken zoals de Venetianen thuis

[Recensie] Russell Norman, schrijver van succesvolle kookboeken zoals Polpa, maakte een droom waar en ging iets meer dan een jaar in Venetië wonen. Hij wilde niet alleen alle seizoenen meemaken maar vooral ook koken zoals de Venetianen dat thuis doen. Hij legt in het voorwoord uit dat er in Venetië een groot verschil is tussen de maaltijden die de mensen thuis koken en die je in een restaurant eet.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

River Cafe 30

River Cafe 30

Nieuwe kennis en nieuwe inzichten en toch nog altijd klassiek

[Recensie] Het River Cafe bestond in 2017 precies 30 jaar. In 1987 werd in Londen een klein Italiaans restaurant geopend. Slechts negen tafels en twee chefs en ook nog een eind van de bewoonde wereld. Inmiddels is het River Cafe uitgegroeid tot één van de bekendste Italiaanse restaurants ter wereld.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Risotto! Risotto!

Risotto! Risotto!

Risotto kun je zelfs als toetje eten

[Recensie] Als je mij érgens wakker voor kunt maken, dan is het wel risotto. Deze liefde is ontstaan toen ik in Rome een verrukkelijke rode risotto als voorgerecht at waarvan ik de smaak nog steeds op kan roepen in mijn gedachten. Het mooie van risotto is dat je er eindeloos veel variaties op kunt verzinnen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld