Bella figura

Bella figura

Italianen bestaan alleen in het buitenland

[Recensie] Italië is een vrij nieuw land. Het bestaat pas zo’n 150 jaar. Daarvoor was het een gebied dat bestond uit autonome regio’s. Italië werd in 1946 een democratische republiek. Het koningshuis werd in dat jaar met een krappe meerderheid de deur gewezen. Italianen noemen zich alleen in het buitenland Italiaan. In het land zelf zijn ze bijvoorbeeld Toscanen of Sicilianen,

Lees verder...

De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken

Koken volgens Marcella Hazan

[Recensie] De Italiaanse Marcella Hazan (1924 – 2013) werd door iedereen met een beetje verstand van culinaire zaken gezien als een autoriteit op het gebied van de Italiaanse keuken. Dat ze dat geworden is mag je rustig bijzonder noemen. Marcella Hazan had onder andere biologie gestudeerd aan de Universiteit van Ferrara en trouwde in 1955 met de Italiaanse en in New York opgegroeide Victor Hazan die een gewaardeerd wijnschrijver was.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mangiamo!

Mangiamo!

Gerechten uit Veneto

[Recensie] Antoinette Coops is een gepassioneerde thuiskok en schrijft op haar blog, Italiaans koken met Antoinette, al jaren over de Italiaanse keuken. Dit doet ze vanuit het land zelf, ze is namelijk in 2001 voor de liefde geëmigreerd naar Italië. Ik struin graag rond op Antoinette’s blog, voor inspiratie en mooie plaatjes van lekker eten uit een heerlijk land.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Made at home

Made at home

150 Italiaanse familierecepten van de grote chef

[Recensie] Wie kent hem niet? Giorgio Locatelli is een wereldberoemde chefkok. Opgegroeid in het noorden van Italië. Hij heeft een restaurant in Londen (met Michelin ster) en een vakantiehuis in het zuiden van Italië. In zijn jeugd werkte hij in het restaurant van een oom en in latere jaren in verschillende restaurants in Italië en Zwitserland.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bella Italia

Bella Italia

Als een dieet werkt dan zouden al die dieetboeken niet nodig zijn

[Recensie] Sonja Bakker is inmiddels een begrip in Nederland. Als je wilt afvallen dan kun je gaan Sonjabakkeren. Sla je een dag over dan is dat een SAS-dag (Schijt Aan Sonja).
Sonja heeft al heel veel boeken over afvallen geschreven.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pizza & Pasta

Pizza & Pasta

Een kickbokser in de keuken

[Recensie] Wie iets meer wil weten over Paolo Roberto, de schrijver van het boek Pizza & Pasta, zal dat op internet moeten opzoeken want het boek zelf laat wel wat foto’s zien van Paolo maar over hem zelf worden we niets wijzer. En dat is jammer want er valt genoeg te vertellen over hem.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Zilveren Lepel Groente

De Zilveren Lepel Groente

Echt Italiaans koken met groente

[Recensie] Met grote regelmaat verschijnt er een nieuw deel in de reeks De Zilveren Lepel KookschoolDe Zilveren Lepel Kookschool is een serie basiskookboeken van de makers van De Zilveren Lepel. We hadden al Pasta, Dolci en Pizza en in juli 2016 volgde Groente.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Ristorante Da Gigino

Ristorante Da Gigino

Verkering met een pizzabakker loont!

[Recensie] Een relatie van 7 jaar met een pizzabakker in Sorrento die samen met zijn familie het restaurant Da Gigino runt en als de verkering uitgaat vriendjes blijven met iedereen en vervolgens trouwen met een Nederlandse fotograaf die ook vriendjes wordt met je ex-schoonfamilie levert een pracht van een boek op. Saskia Schmitz en Hans de Kort wisten de zo karakteristieke sfeer van de Italiaanse familie Esposito en de geuren en kleuren van Sorrento en het restaurant Da Gigino te vangen in het boek Ristorante Da Gigino.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pasta Artigiana

Pasta Artigiana

Je zult maar gek zijn op pasta!

[Recensie] Nino Zoccali is een Australische topkok van Italiaanse afkomst met twee prachtige restaurants in Sydney en hij is helemaal gek van pasta, olijven en olijfolie. Hij schreef het kookboek Pasta Artigiana. De betekenis van ‘artigiana’ is ‘ambachtsman’ en dat is Nino Zoccali zeker. Ieder hoofdstuk begint met een stukje geschiedenis of achtergrondinformatie.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De smaak van Sicilië

De smaak van Sicilië

Een droom op papier

[Recensie] Het Italiaanse eiland Sicilië is een mediterrane smeltkroes van invloeden die de talrijke veroveraars in het verleden hebben nagelaten. Bij Sicilië denk je aan zon, kleur, vis, olijfolie, citroenen, olijven, tomaten en de heerlijkste desserts. Want wat desserts betreft kunnen ze er ook wat van op Sicilië.

In het adembenemend mooie boek De smaak van Sicilië van de onvolprezen Ursula Ferrigno zien we pagina na pagina de meest verrukkelijke recepten verschijnen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld