Jamie kookt Italië

Jamie kookt Italië

Uit het hart van de Italiaanse keuken

[Recensie] Jamie Oliver behoeft geen introductie meer. Een heel imperium heeft hij inmiddels opgebouwd met TV-series, YouTube kanaal, restaurants, etenswaren, kookspullen en 20 kookboeken. Dertien jaar na Jamie’s Italië is hij terug in zijn geliefde land met als resultaat kookboek nummer 21: Jamie kookt Italië.

Zijn vorige boek was een zeer uitgebreide trattoria menukaart en vooral een portret van de speciale mensen die hij ontmoette op zijn reis door de culinair diverse streken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Italië, de authentieke keuken

Italië, de authentieke keuken

Italië op zijn best

[Recensie] Italië staat voor heel veel mensen gelijk aan goed, eerlijk en lekker eten. Heel veel mensen noemen de Italiaanse keuken als hun favoriete keuken en dit komt vooral omdat de gerechten zo puur en vaak eenvoudig zijn.

Nou zijn er op de Italiaanse klassiekers vele variaties gemaakt en ook dat wordt allemaal Italiaans eten genoemd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pasta Il Primo Piatto

Pasta Il Primo Piatto

Pasta is een serieuze zaak

[Recensie] Pasta, il primo piatto. En dat betekent “Pasta, het eerste gerecht of de eerste schotel”. Chef en culinair journalist Giovanni D’Apice is een autoriteit op het gebied van pasta. Na de inleiding volgen een heleboel basisrecepten en leren we zelf pasta maken. Niet alleen de pasta’s zoals je die in de winkel koopt maar ook glutenvrije ravioli en gnocchi.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Zilveren Lepel Vlees

De Zilveren Lepel Vlees

Italiaans koken uit een klassieker

[Recensie] De beroemde serie Italiaanse kookboeken van De Zilveren Lepel ken je vast. Het standaardwerk met de naam De Zilveren Lepel is wereldberoemd en is hét huwelijksgeschenk van moeder op dochter in Italië. De spin-off, De Zilveren Lepel Pasta, is een van mijn favoriete kookboeken. Dat boek gaat ieder jaar met ons mee op vakantie.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De keukens van de Middellandse zee

De keukens van de Middellandse zee

Je zou zo op reis gaan richting Middellandse zee

[Recensie] De Middellandse zee doet veel mensen denken aan vakantie, zon, zee, kleine dorpjes, mondaine steden zoals Cannes en Nice, havens met peperdure jachten een een achterland met veel natuurschoon en uiteraard lekker eten.
Lucio Galetto en David Dale besloten samen een kookboek te maken dat de keukens van Spanje,

Lees verder...

Bella figura

Bella figura

Italianen bestaan alleen in het buitenland

[Recensie] Italië is een vrij nieuw land. Het bestaat pas zo’n 150 jaar. Daarvoor was het een gebied dat bestond uit autonome regio’s. Italië werd in 1946 een democratische republiek. Het koningshuis werd in dat jaar met een krappe meerderheid de deur gewezen. Italianen noemen zich alleen in het buitenland Italiaan. In het land zelf zijn ze bijvoorbeeld Toscanen of Sicilianen,

Lees verder...

De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken

Koken volgens Marcella Hazan

[Recensie] De Italiaanse Marcella Hazan (1924 – 2013) werd door iedereen met een beetje verstand van culinaire zaken gezien als een autoriteit op het gebied van de Italiaanse keuken. Dat ze dat geworden is mag je rustig bijzonder noemen. Marcella Hazan had onder andere biologie gestudeerd aan de Universiteit van Ferrara en trouwde in 1955 met de Italiaanse en in New York opgegroeide Victor Hazan die een gewaardeerd wijnschrijver was.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mangiamo!

Mangiamo!

Gerechten uit Veneto

[Recensie] Antoinette Coops is een gepassioneerde thuiskok en schrijft op haar blog, Italiaans koken met Antoinette, al jaren over de Italiaanse keuken. Dit doet ze vanuit het land zelf, ze is namelijk in 2001 voor de liefde geëmigreerd naar Italië. Ik struin graag rond op Antoinette’s blog, voor inspiratie en mooie plaatjes van lekker eten uit een heerlijk land.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Made at home

Made at home

150 Italiaanse familierecepten van de grote chef

[Recensie] Wie kent hem niet? Giorgio Locatelli is een wereldberoemde chefkok. Opgegroeid in het noorden van Italië. Hij heeft een restaurant in Londen (met Michelin ster) en een vakantiehuis in het zuiden van Italië. In zijn jeugd werkte hij in het restaurant van een oom en in latere jaren in verschillende restaurants in Italië en Zwitserland.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bella Italia

Bella Italia

Als een dieet werkt dan zouden al die dieetboeken niet nodig zijn

[Recensie] Sonja Bakker is inmiddels een begrip in Nederland. Als je wilt afvallen dan kun je gaan Sonjabakkeren. Sla je een dag over dan is dat een SAS-dag (Schijt Aan Sonja).
Sonja heeft al heel veel boeken over afvallen geschreven.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld