Pereira verklaart, een getuigenis

Pereira verklaart, een getuigenis

Roman over het Portugal van dictator Salazar

[Signalering] Dr Pereira is, in de naar hem vernoemde roman van Antonio Tabucchi, redacteur van de cultuurpagina van een rechtse krant in het Portugal van de jaren dertig. Een gezapig baantje dat hem in staat stelt zich volop zorgen te maken over zijn gezondheid. En zich vooral niet met politiek te bemoeien.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De hemel verslinden

De hemel verslinden

Confirmatie of rebellie in Italië

Italië worstelt met zijn verleden en zijn toekomst. De Italiaanse literatuur doet dat al evenzeer. Zo blijkt althans uit de nieuwe roman van Paolo Giordano.

Op 11 maart staat De hemel verslinden centraal tijdens de volgende leesclubavond van #DLVAlive in Utrecht. We praten naar aanleiding van deze roman met (oud)bewoners van woongroepen en leefgemeenschappen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Gescheiden kamers

Gescheiden kamers

De jaren tachtig in Italië

[Recensie] Pier Vittorio Tondelli. Zulke prachtige namen kunnen alleen Italianen hebben. Tondelli (1955-1991) heeft vooral in Italie al decennialang een grote schare fans, maar sinds kort is zijn laatste roman (1989) dankzij de Nederlandse vertaling ook voor Nederlands publiek beschikbaar. Helaas heeft Tondelli een beperkt oeuvre na kunnen laten aangezien hij al op 36 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van aids.

Lees verder...