Darwin en zijn beren

Darwin en zijn beren

 Evolutie volgens beertjes

[Recensie] Als psycholoog Frank Sulloway aankomt in de bibliotheek van universiteit Harvard, doet hij twee ontdekkingen. Eén: Darwins Over het ontstaan van soorten door middel van natuurlijke selectie, het boek dat hij zoekt, is op dit moment uitgeleend. Twee: de huidige lezer is een beer met een doctorshoed. Alsof dat op zichzelf nog niet gek genoeg is,

Lees verder...

De Wonderlingen

De Wonderlingen

Perfecte combinatie van verhaal en tekeningen

[Recensie] Billy Wonderling is een jongen die in 1766 op een schip in een storm terecht komt en belandt op een eiland. Zijn broer is gestorven en op het eiland ziet Billy alles branden. Na deze schipbreuk bouwt hij een theater in Londen en start hij een acteursfamilie en generaties lang het theater in stand houden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Het wonderkabinet

Het wonderkabinet

De wonderlijke reis van een dove jongen in New York

[Recensie] Ben is een jongen die graag zijn vader eens wil ontmoeten. Hij weet namelijk niet wie het is, zeker omdat zijn moeder niet meer leeft en ook nooit heeft gezegd wie het is. Wanneer hij op een stormachtige avond een ongeluk krijgt en zijn gehoor verliest (hij kon al niet horen met één oor,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Wereldvrouwen

Wereldvrouwen

50 Levensverhalen

Wereldvrouwen is een boek over bekende en onbekende vrouwen/meisjes door de hele geschiedenis heen en uit alle werelddelen. De levensverhalen zijn ondergebracht in vijf kaders: Sterke leiders, Creatieve geesten, Wereldverbeteraars, Slimme denkers, Dappere helden.

[Recensie] Elk levensverhaal in Wereldvrouwen is beschreven in drie tekstblokken: de jeugd, de uitdagingen in het  leven van de vrouwen/de meisjes en als laatste blok: ‘Zo maakt zij het verschil’

Lees verder...

Een lied dat alleen ik kan horen

Een lied dat alleen ik kan horen

Een bommetje droppen

[Recensie] “Het enige voordeel van een bom droppen aan het einde van het schooljaar is dat je de gevolgen ervan pas het volgende schooljaar onder ogen hoeft te zien.” Protagonist Rob Fitzgerald verrast zijn medeleerlingen op een uitgekiend moment, zo vlak voor de zomervakantie. Al is het niet voor iedereen een verrassing, het is nogal een statement.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Hanna’s reis

Hanna’s reis

Puber in de oorlog

[Recensie] Zoenen met een Duitse soldaat. Dat doe je niet als vijftienjarig joods meisje in 1942. Hanna doet het wel en wordt gestraft. Ze wordt drie maanden voor observatie naar een joods kindertehuis in het Apeldoornsche Bosch gestuurd: het Paedagogium Achisomog. Hanna is woedend, maar haar familie is opgelucht. In Apeldoorn is het vast veiliger dan in Amsterdam.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Geest

Geest

Het internet is niet het echte leven

[Recensie] Na een paar dagen in Schotland zonder wifi krijgt Jochem letterlijk een cold turkey. Hij slaapt slecht, heeft koorts- en driftaanvallen en is nauwelijks nog te hanteren voor zijn ouders. Die zijn schuldig, ze hebben hem ontvoerd naar een plek waar hij niet kan appen, gamen of Pokémon spelen. In Amsterdam bestond zijn wereld en die van zijn vriendengroep uit de mobiele telefoon en hun computer.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling: