In Afrika

In Afrika

Welke dieren gaan we hier allemaal zien?

De illustrator

[Recensie] Ingela P. Arrhenius is een Zweedse freelance illustratrice. Ze doet allerlei verschillend werk: zo ontwerpt ze bijvoorbeeld stempels, illustreert ze boeken, ontwerpt ze patronen voor onder andere kinderkleding en behang. Ze heeft een simpele, kinderlijke stijl en is gek op designs uit de jaren ’50 en ’60.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Naar buiten

Naar buiten

Zullen we iets drinken en samen in de draaimolen gaan?

De illustrator

[Recensie] Ingela P. Arrhenius is een Zweedse illustratrice. Ze is dol op het werk uit de jaren 50 en 60. Ze maakt naast boeken ook onder andere kaarten, posters en keramische potten en vazen.

Achterflaptekst

“Een kleurrijk pop-upboek vol leuke dingen die je buiten kunt doen.”

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Windje

Windje

Olifant Jan kan zich niet meer inhouden

[Recensie] Niks leuker voor kleuters dan lachen om scheten. Met het prentenboek Windje is succes dan ook op voorhand al verzekerd. Olifant Jan is doodsbang dat hij een windje moet laten en daarbij zo’n beetje de hele wereld om zeep zal helpen. In gedachten beleeft hij wat er kan gebeuren en dat is niet misselijk.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Kom je verdwalen

Kom je verdwalen

Foto’s met getekende poppetjes

[Recensie] Ze zijn vooral een succes als ansichtkaart, de fototekeningen van Lotte van Dijck. In de winter van 2011 tekende ze een poppetje op een van haar foto’s en daarmee had ze iets eigens in handen waarop ze is verder gaan borduren. Op een foto van herfstbladeren is een meisje met een geel jas en rood parapluutje geplaatst en over de punten van een aantal gefotografeerde potloden fietst een muisje op een eenwieler met zijn pootjes voor de ogen.

Lees verder...

Noortje zet haar schoentje

Noortje zet haar schoentje

“Nu moet Noortje wachten tot morgenvroeg. Spannend, hoor!”

[Recensie]

De auteur en illustrator

Annemarie van der Heijden woont samen met haar man en zoon in Wijchen. Ze studeerde af op de Hoge Laboratorium Opleiding en werkt sindsdien als research analiste. Ze tekent en schildert graag in haar vrije tijd en ze speelt dwarsfluit in een orkest.

Lees verder...

Aap op straat

Aap op straat

Zo wordt een file leuk

[Recensie] Zet de klok er maar op gelijk: ieder jaar verschijnt er een nieuw prentenboek van Leo Timmers. Een huis voor Harry uit 2017 is het prentenboek van het jaar in 2019 en in 2018 verblijdt hij ons tussendoor met Aap op straat. De 48-jarige Vlaming verrast niet steeds met zijn onderwerpkeuze maar wél met de uitwerking.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Knikkeruil

Knikkeruil

Een knikker van niks

[Recensie] Het is inmiddels een mooie traditie: een prentenboek dat in de Kinderboekenweek voor een luttel bedrag te koop is. Dit jaar wordt er zelfs een zakje knikkers bijgeleverd. Zoals bij de eerdere boeken van Martijn van der Linden en Maranke Rinck, de spelletjes memory en tangram in het boek zaten vervlochten. Het duo borduurt met het knikkeren voort op hun missie om ‘gewone’ spellen (zonder computer dus) onder de aandacht te brengen en er een verhaal aan vast te knopen.

Lees verder...

Mijn zusje heeft het kleinste huis

Mijn zusje heeft het kleinste huis

Ome Sven rijmt op caravan

[Recensie] Ome Lodewijk-Matthijs / woont in een mooi en groot paleis. / Maar hij is geen prins of koning; / hij heeft een bewakerswoning. 

Marjet Huiberts, bekend van vooral de boeken die ze samen met Sieb Posthuma maakte over Aadje Piraatje, schreef de toegankelijke versjes voor dit prentenboek waarin verschillende manieren van wonen centraal staan.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Kinderjarenplakboek

Kinderjarenplakboek

Foto’s, tekeningen, plakwerkjes, uitspraken van je kind verzamelen 

[Recensie]

De auteur

Gerard Janssen schreef voor diverse kranten en tijdschriften. In samenwerking maakt hij boeken als Dochters!, Zoons! En Vrolijk in 3,5 maand, welke ook in Engelse vertaling verkocht wordt. Hij studeerde Technische Natuurkunde in Delft. Ook maakte hij deel uit van het DJ-duo de Easy Aloha’s.

Lees verder...

Dag poes!

Dag poes!

Loom en lui, uit de hoogte of tevreden spinnend

[Recensie] Een aardig spelletje bij een bundel waar meer auteurs aan meewerkten, is om te raden welk gedicht bij welke schrijver hoort. Is het een Bette Westera of een Koos Meinderts, of is het een vers van Sjoerd Kuyper of toch van Hans & Monique Hagen? De verschillen zijn subtiel maar soms wel te herkennen.

Lees verder...