Tot op de draad

Tot op de draad

Goede kleding was lang een luxe

[Recensie] Ileen Montijn kennen we als een historica die zich tot op de bodem verdiept in een onderwerp en er vervolgens een artikel of een boek over schrijft. Prachtige en interessante boeken heeft ze op haar naam staan. Boeken die veelal gaan over wonen, interieur of kleding maar vooral over mensen. Haar laatste boek is Tot op de draad en het gaat over de vele levens van oude kleren.

Lees verder...

Uit de plooi

Uit de plooi

Mode, kunst, cultuur, politiek en economie in de achttiende eeuw

[Recensie] Het boek Uit de plooi. De achttiende eeuw in beweging van Joost Rosendaal verscheen bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Het Valkhof. De tentoonstelling liep van 2 februari tot 26 mei 2013 in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Anders dan op het eerste gezicht lijkt,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Clothes make the man

Clothes make the man

Modieuze middeleeuwers

Nieuwe overzichtsstudie toont verschillen in textieltradities

[Interview] Niet eerder werd een overzichtsstudie gedaan naar kleding in vroegmiddeleeuws Nederland. Chrystel Brandenburgh promoveerde onlangs op dit onderwerp en deed enkele bijzondere ontdekkingen over het kleedgedrag van onze voorouders.

Vrouwen dragen fijnere stoffen dan mannen. Dit klinkt ons niet zo heel vreemd in de 21e eeuwse oren. Maar wat de vroege middeleeuwen betreft is deze conclusie uit het onderzoek nieuw.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld