De vrolijke tafel

De vrolijke tafel

Simpel, sexy en snel volle tafels voor elk feestje

Is dit het ultieme kookboek voor de feestdagen? Voegt het iets toe dat Nigella, Jamie, Gordon en Rudolf nog niet in één van hun boeken hebben genoemd? Er zal vast overlap zijn, maar deze Vrolijke tafel,  heeft absoluut bestaansrecht. Behalve het op zich al unieke ‘zonder zakjes en pakjes’-concept laat het zien hoe je soepel een gevulde tafel maakt voor een groep gasten.

Lees verder…

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Turks tafelen

Turks tafelen

Recepten voor de Ochtend, Middag, Avond en Na zonsondergang

[Recensie] In Turks tafelen neemt Sevtap Yüce de lezer mee naar haar geboorteland Turkije voor een rondleiding door de Turkse keuken. Ze doet dit door middel van heerlijke recepten, soms ontroerende persoonlijke verhalen en prachtige foto’s. In de inleiding vertelt ze met veel liefde over haar vader die haar de passie voor eten gaf.

Lees verder…

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Opvallende smaken uit een joodse keuken

Opvallende smaken uit een joodse keuken

Met invloeden uit het Midden Oosten, Polen, Rusland en New York

[Recensie] De Engelse Emma Spitzer komt uit een Joodse familie die weliswaar niet religieus was maar die wel een sterke Joodse identiteit had waarin eten een belangrijke rol speelde. Na wat omzwervingen en veel reizen begon ze in 2002 haar eigen reisorganisatie. Toen ze trouwde kreeg ze een schoonmoeder die een echte keukenprinses is.

Lees verder…

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De keukentafel van het Noorden

De keukentafel van het Noorden

Recepten uit Scandinavië

[Recensie] Yvon Jaspers is fan van de Scandinavische keuken en way of life. In De keukentafel van het Noorden deelt ze haar liefde voor Scandinavië met ons.

We kennen Yvon natuurlijk allemaal van de kijkcijferhit Boer zoekt Vrouw, waarin ze jaar in jaar uit – met wisselend succes – boeren aan de liefde probeert te helpen. 

Lees verder…

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Heerlijk Londen

Heerlijk Londen

Uit eten in de hoofdstad van de Britten

[Recensie] Londen! Een metropool, smeltkroes, multiculti stad en tegenwoordig ook een voedsel walhalla. Dat is wellicht wat verrassend daar Londen natuurlijk ook de hoofdstad is van Groot-Brittannië. Dit land staat niet bepaald bekend om zijn goddelijke keuken. Dat is aan het veranderen, mede door de koks en restaurants in Londen.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Strooigoed

Strooigoed

5 december

[Recensie] Natuurlijk kun je al het Sinterklaaslekkers kant en klaar in de winkel kopen, maar het is veel leuker (én vaak nog lekkerder ook) om het zelf te maken. De recepten vind je bijvoorbeeld in Strooigoed van Anne-Marij de Koning. Dit leuk uitgevoerde boekje past precies in de schoen, zowel wat betreft prijs als formaat.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bijdendijk

Bijdendijk

Nederlandse keuken

[Recensie] Soms vallen boeken van sterrenschefs wat tegen omdat het meer een koffietafelboek is dan dat je er ook echt uit kunt koken. Gelukkig geldt dat niet voor Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen. Voor diegenen die Joris Bijdendijk (nog) niet kennen, hij is een jonge chef en meesterkok die al twee keer een Michelinster binnensleepte.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

We eten thuis

We eten thuis

[Recensie] Na een periode van hard werken was auteur Samuel Levie zijn plezier in koken een beetje kwijt geraakt. Hobby was werk geworden. Nadat hij zijn leven anders had ingericht herontdekte hij het plezier in thuis koken voor familie en vrienden.
Levie bundelde in We Eten Thuis het resultaat van twee jaar veel thuis koken en dat maakt het boek ook heel geschikt voor andere thuiskoks.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

SuriMAM cooking

SuriMAM cooking

Surinaamse keuken

[Recensie] De drie zussen Moreen, Aretha en Martha Waal zijn geboren en getogen in Amsterdam. De liefde voor de Surinaamse keuken is hen met de paplepel ingegoten door hun moeder, tante’s en oma’s.  De drie zussen besloten om alle authentieke recepten die ze van kind af aan hadden zien maken en later ook zelf op tafel toverden vast te leggen in een boek.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Keukengeheimen van Sientje en Arlette

De Keukengeheimen van Sientje en Arlette

Kookdynastie

[Recensie] ‘Aanbevolen door sterrenchefs’ prijkt op de cover van De Keukengeheimen van Sientje en Arlette. En ja hoor, het voorwoord is geschreven door Jonnie en Thérèse Boer (van De Librije), die erg enthousiast  schrijven over hun ontmoetingen met Arlette en over dit boek.
Moeder Sientje is opgegroeid in een horeca familie en leerde al jong koken van haar moeder.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld