Wat lunchen we vandaag?

Wat lunchen we vandaag?

Variatie in de kinderbroodtrommel

[Recensie] Susan Aretz laat je in dit boek zien hoe je je kinderen een gevarieerde en gezonde lunch kunt laten eten (thuis én op school), zonder dat je enorm veel tijd kwijt bent met het bereiden ervan. Tsja, wie wil dat nou niet?

Voor me ligt een vrolijk gekleurd boek, waar het plezier van het maken vanaf straalt.

Lees verder…

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bart’s fish tales

Bart’s fish tales

Het plezier, de mensen en de visbeleving spatten van het papier af

[Recensie] Bart van Olphen heeft een passie voor alles wat te maken heeft met vis maar vooral duurzame vis. In Bart’s Fish Tales reist Bart van Olphen de wereld over naar duurzame visserijen met vissers die op een dier- en oceaanvriendelijke manier vissen. Na zijn zeer succesvolle eerdere kookboeken neemt hij je in zijn nieuwste kookboek mee naar alle uithoeken van de wereld om ons niet allen te laten genieten van zijn duurzaam gevangen vis maar ook van zijn overheerlijke visgerechten.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

Sweet

Sweet

Voor de zoetekauw

[Recensie] Het boek Sweet van Yotam Ottolenghi was al een succes voor het daadwerkelijk verkrijgbaar was. Dat is niet zo vreemd want Ottolenghi is inmiddels een begrip in de culinaire wereld. De beroemde chef en kookboekenschrijver is ooit begonnen als patissier en het was een kwestie van tijd dat er een ‘suikerboek’ zou verschijnen.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het insectenkookboek

Het insectenkookboek

Het insectenkookboek maakt de lezer vertrouwd met het eten van insecten

Nootachtig, hartig en verrukkelijk! Gefrituurde sprinkhanen, geroosterde meelwormen op een bedje van wilde kruiden, tagliatelle met krekelpesto, Bourgondische slakken, bonbons van buffalowormen….je moet er wellicht even aan wennen, maar insecten smaken verrassend lekker.

Het insectenkookboek maakt de lezer vertrouwd met het eten van insecten. Het bevat 38 recepten voor salades en soepen,

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling:

Heel Holland bakt mee Seizoen 5

Heel Holland bakt mee Seizoen 5

En het bakken gaat door

[Recensie] Heel Holland Bakt is een van de best bekeken tv-programma’s in Nederland. Wekelijks kijken circa 2,5 miljoen mensen naar de deelnemers die in een grote tent de meest fantastische spektakelstukken bakken en soms best lastige technische opdrachten maken. Er worden onder meer zwanensoezen, chocoladezoenen en spritsen gebakken.

Waarschijnlijk krijg jij,

Lees verder…

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mr Wilkinson’s

Mr Wilkinson’s

Een salade is zoveel meer is dan een som der delen

Voor Matt Wilkinsons is een salade juist het culinaire hoogtepunt, een gerecht dat net zo divers van samenstelling als van smaak is. De naar Australië verkaste Brit Matt Wilkinson schreef eerder al een kookboek met groenten in de hoofdrol (‘Mr Wilkinson’s favoriete groenten: lekker en gezond koken in alle seizoenen*),

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Dagelijkse kost 2

Dagelijkse kost 2

Koken met gezond verstand

[Recensie] Een nieuw boek van Jeroen Meus. Dagelijkse kost 2 met als ondertitel Koken met gezond verstand. Naar een boek van Jeroen Meus wordt altijd met verlangen uitgekeken. Zijn no-nonsens manier van koken spreekt velen aan en zijn televisieprogramma trekt heel veel kijkers. Jeroen is, ondanks het enorme succes van zowel zijn boeken,

Lees verder…

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het hartige bakboek

Het hartige bakboek

Klassiekers én verrassende nieuwe recepten

[Recensie] Het doet Het hartige bakboek van Rutger van den Broek te kort om het een aanwinst voor de kookboekenkast te noemen omdat dit impliceert dat het boek in de kast gezet wordt om vervolgens te verstoffen. Dit boek zou een vaste plek op het aanrecht moeten krijgen, omdat er zo veel lekkere gerechten in staan die allemaal uitgeprobeerd moeten worden.

Lees verder…

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Superfoods

Superfoods

Een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is

Alles wat je moet weten over superfoods staat in dit mooi vormgegeven kookboek. We weten allemaal hoe belangrijk gezond eten is. Maar wat betekent ‘gezond’ en krijgen we door ons huidig voedingspatroon wel alle essentiële voedingsstoffen binnen?

Superfoods – Het handboek vertelt je op een wetenschappelijk onderbouwde manier wat gezond eten is,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Beste streetfood ter wereld

Beste streetfood ter wereld

Eetbare nostalgie

[Recensie] Herinner je nog het moment van de eerste hap van het broodje verse vis op de Bosporusbrug in Istanbul? Het lawaai van de vogels, de gebaren van de mensen en de wind. Of de lunch met het gefrituurde broodje met kikkererwten in het drukke, warme India? Misschien verlang je wel terug naar de vleespasteitjes uit Australië.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling: