Lekker vegetarisch voor iedereen

Lekker vegetarisch voor iedereen

Geschikt voor beginners en gevorderden

[Recensie] Er is vandaag de dag niets bijzonders meer aan vegetarisch of veganistisch eten. Vrijwel iedereen eet weleens een dag geen vlees. Er zijn veel goede redenen om vlees of vis achterwege te laten. Het milieu, je gezondheid, dierenwelzijn etc.
Vegetarisch eten wil zeggen dat je geen vlees of vis maar wel eieren en zuivelproducten eet.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Oranje toetjes

Oranje toetjes

Vorstelijk koken

[Recensie] Oranje toetjes biedt een Koninklijke culinaire geschiedenis met historische recepten. In het boek vertelt culinair historica Lizet Kruyff over de eetmodes, kookboeken, suikerbakkers, patissiers en hofkoks die de geschiedenis van de Oranjes kent. Ook is het boek aangevuld met authentieke recepten die hier en daar zijn bijgeschaafd door top patissier Cees Holtkamp, zodat ze ook heden ten dage uitvoerbaar zijn en passen bij de huidige smaaknormen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Risotto! Risotto!

Risotto! Risotto!

Risotto kun je zelfs als toetje eten

[Recensie] Als je mij érgens wakker voor kunt maken, dan is het wel risotto. Deze liefde is ontstaan toen ik in Rome een verrukkelijke rode risotto als voorgerecht at waarvan ik de smaak nog steeds op kan roepen in mijn gedachten. Het mooie van risotto is dat je er eindeloos veel variaties op kunt verzinnen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Picknick

Picknick

Binnen opeten mag ook

[Recensie] Ik kan bijna niet wachten tot het weer lente wordt, mijn favoriete seizoen. Ik eet graag buiten, dus  nieuwe ideeën voor een picknick zijn altijd welkom. In dit boekje heeft Suzy Ashford 30 picknick recepten verzameld die net even verder gaan dan koude pannenkoeken of belegde broodjes.

Het boekje bevat vijf hoofdstukken: hapjes,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Aytems van Inspiratie

De Aytems van Inspiratie

De  Ottomaans-Mesopotamische keuken vertaald naar het westen

[Recensie] In eerste instantie kun je eigenlijk alleen maar bladeren en je ogen verwennen en laven aan de prachtige gerechten die je in het boek De Aytems van inspiratie krijgt voorgeschoteld. De inleiding lezen komt later wel. Eerst kijken en genieten. Wellicht hoor je dan een zacht stemmetje in je hoofd dat zegt: “Mooi,

Lees verder...

Selamat Makan

Selamat Makan

Een dikke pil vol blauwe happen

[Recensie] Ieder boek heeft zijn goede en minder goede kanten. Dat een boek minder goede kanten heeft wil nog niet zeggen dat je het links moet laten liggen. Het boek Selamat Makan zal velen bekend voorkomen. De 900 ‘blauwe hap’ recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine zijn al meer dan 20 jaar in omloop op papier en via internet.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Voeding het ultieme medicijn

Voeding het ultieme medicijn

Klachten verhelpen met goede voeding

[Recensie] Klaus Oberbeil is medisch journalist en schreef al verschillende boeken over gezondheid en voeding. In dit boek neemt hij je mee op reis door je lichaam en legt hij uit hoe je stofwisseling werkt en welke rol voedingstoffen hierbij spelen. Het uitgangspunt hierbij zijn klachten die je kunt hebben en hoe je die met de juiste voeding kunt bestrijden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Elke zondag heerlijk taart

Elke zondag heerlijk taart

Taarten als kunst

[Recensie] Caroline Lebar, art director van Karl Lagerfeld is veel meer dan een artistiek visionair op het gebied van mode. Om bij te komen van haar veeleisende baan heeft Caroline Lebar een weekendverblijf op het Franse platteland. Bij dat weekendverblijf hoort ook een boomgaard en uit die boomgaarden komt natuurlijk een rijke fruitoogst. Als ik zoiets lees dan zie ik direct groen van jaloezie en als je ziet wat Caroline maakt met dat fruit dan wordt die jaloezie ook niet minder.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het groot Indonesisch kookboek

Het groot Indonesisch kookboek

Om van te watertanden

[Recensie] Het is nogal wat als een kookboek zijn 44ste druk mag beleven. De eerste druk van Het Groot Indonesisch Kookboek werd uitgegeven in 1973. En  nu, bijna 25 jaar later, dus de 44ste. De schrijfster Beb Vuyk (1905 – 1991) was van Indisch-Nederlandse afkomst en heeft heel wat meer boeken geschreven dan alleen Het Groot Indonesisch Kookboek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Recepten uit Wenen

Recepten uit Wenen

Een traditionele maar ook heel moderne wereldstad

[Recensie] Wie ooit in de stad Wenen is geweest heeft zelf kunnen ervaren dat de stad nog altijd de sfeer uit de tijd van Keizerin Sissi uitstraalt. Een deel van de stad is heel traditioneel en nog helemaal uit die tijd maar een ander deel van de stad is hypermodern. Wenen heeft een rijke historie en er is ontzettend veel te zien.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld