Vegan Delight

Vegan Delight

Beweringen zonder onderzoek

[Recensie] Vegan Delight is geschreven door Saskia Roeda die zichzelf “ervaringsdeskundige” noemt. Haar kennis van zaken op het gebied van voeding is niet verkregen via een gedegen opleiding of studie maar uitsluitend door zelf dingen uit te proberen. Zij voelt zich beter dan ooit als ze zich aan haar zelfbedachte ‘dieet’ houdt en is van mening dat meer mensen daarvan kunnen profiteren.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pasta Artigiana

Pasta Artigiana

Je zult maar gek zijn op pasta!

[Recensie] Nino Zoccali is een Australische topkok van Italiaanse afkomst met twee prachtige restaurants in Sydney en hij is helemaal gek van pasta, olijven en olijfolie. Hij schreef het kookboek Pasta Artigiana. De betekenis van ‘artigiana’ is ‘ambachtsman’ en dat is Nino Zoccali zeker. Ieder hoofdstuk begint met een stukje geschiedenis of achtergrondinformatie.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Franse kookkunst

Franse kookkunst

Koken en kunst in de Ardèche

[Recensie] De Nederlandse kok Nort van Hoof zwaaide ooit de scepter in de table d’hôte van Le Mas Blanc in de Zuid-Franse Gard. Op de grens van de Cevennes en de Provence struint hij alle markten en leveranciers af naar de mooiste producten om er vervolgens  ’s avonds zijn gasten mee te verwennen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met Klaske

Koken met Klaske

Uit eigen moestuin of vers van de boer

[Recensie] De Hollandse vrolijkheid spat van de cover af; een groen buiten met een gul lachende Klaske die iets lekkers presenteert. Dit wordt nog benadrukt door de rood bont geruite rug en het rode leeslint.
Voor wie het tijdschrift Landleven kent is Klaske Bakker geen onbekende. Zij werkt er al jaren als culinair redacteur.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Sensationele Salades

Sensationele Salades

Een sensationeel boek

[Recensie] Peter Gordon is een bekende in de culinaire wereld maar of zijn naam een belletje doet rinkelen bij de doorsnee kookboekliefhebber is nog maar de vraag. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat zijn vorige kookboeken alweer een behoorlijk aantal jaren geleden verschenen. Peter Gordon is geboren in Nieuw Zeeland en is later verhuisd naar Australië.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

My Streetfood Kitchen

My Streetfood Kitchen

Een met zorg en aandacht samengesteld kookboek

[Recensie] Jennifer Joyce is foodstyliste, culinair journaliste en fotograaf met een passie voor reizen. Ze schrijft en fotografeert voor een hele rij overbekende grote culinaire tijdschriften en inmiddels zijn er ook al zo’n negen kookboeken van haar verschenen. Het boek My Streetfood Kitchen is het resultaat van tientallen jaren reizen naar 24 verschillende landen.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het verleden op je bord

Het verleden op je bord

Eten van lang geleden

[Recensie] Wie denkt dat mensen in de 15e en 16e eeuw geen tafelmanieren hadden vergist zich. Er golden regels die aan menige tafel vandaag de dag niet zouden misstaan. Erasmus schreef er in 1530 al over en hij was niet de eerste. Wat de tafelmanieren uit die tijd allemaal inhielden kun je lezen in het boek Het verleden op je bord van Christianne Muusers.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Rook!

Rook!

De zeven treden naar het rooknirwana

[Recensie] Steven Raichlen heeft al heel wat BBQ boeken geschreven. Zijn boek Rook! gaat uitsluitend over roken. Ja, ook op de BBQ maar ook alle andere rooktechnieken komen aan bod. Steven Raichlen begint het boek met ‘De zeven treden naar het rooknirwana’ en zegt al direct: “Roken is gemakkelijk, maar niet altijd eenvoudig.”
Om de lezer wegwijs te maken in de wereld van het culinaire roken heeft hij het hele proces in zeven stappen opgedeeld.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Greek

Greek

Een Aussie met veel Grieks bloed die goed kan koken

[Recensie] Wie een liefhebber is van het programma Masterchef zal zeker de naam George Calombaris herkennen. Hij is jurylid van de Australische Masterchef, volgens kenners de leukste versie die er is, en timmert al jaren aan de culinaire weg.
George Calombaris is een Australiër met veel Grieks bloed en die combinatie zien we terug in zijn kookboek Greek

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zondag

Zondag

Shht… I’m busy doing Sunday

De Auteurs

Mireille en Arno van Elst zijn auteurs van The Holy Kauw Company. Dit is een creatief-culinair bedrijf dat zijn stijl omschrijft als robuust, eigenzinnig en puur. Ze zijn op een bewuste manier met eten bezig en gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk lokale ingrediënten en ze kijken naar het milieu en diervriendelijkheid bij de keuze van hun producten.

Lees verder...