Smokey Goodness 3

Smokey Goodness 3

BBQ-en in Zuid-Afrika

[Recensie] Smokey Goodness 3. Alweer een Smokey Goodness? Is er dan nog wel iets nieuws te bedenken na de eerste twee dikke delen? Nou en of! Niet voor niets waren Smokey Goodness deel 1 en deel 2 winnaars van de Kookboek van het jaar award in 2016 en 2017.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Nooit meer honger

Nooit meer honger

Een wens van veel lijners

[Recensie] Nooit meer honger is een wens van veel lijners. Dat kan door gebruik te maken van eiwitrijke producten en ingrediënten die veel vezels bevatten want dat geeft lang een verzadigd gevoel. En dat is precies waar het Nooit meer honger Weight Watchers boek op is gebaseerd. Je vindt hierin veel recepten met peulvruchten en roggebrood maar vreemd genoeg geen zilvervliesrijst of volkoren pasta.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het Weight Watchers bakboek

Het Weight Watchers bakboek

Lekker bakken en toch afvallen

[Recensie] Hoe komt het toch dat al die zomerkleding krimpt als je het na twee seizoenen weer uit de kast haalt. Of zou het toch aan dat lijf liggen in plaats van aan de kleding? Afijn, om een lang verhaal kort te maken; het is tijd om zomerproof te worden. Naast meer bewegen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Chickslovefood – Het meal planning-kookboek

Chickslovefood – Het meal planning-kookboek

Vooraf koken

[Recensie] Onder de naam Chickslovefood timmeren Elise Gruppen en Nina de Bruijn al sinds 2011 aan de culinaire weg. Inmiddels behoort hun blog tot de populairste foodblogs in Nederland. Het meal-planning-kookboek is hun derde boek en net als in hun eerste twee boeken gaat het over het op tafel zetten van een lekkere, snelle en gezonde maaltijd met weinig ingrediënten.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken

Koken volgens Marcella Hazan

[Recensie] De Italiaanse Marcella Hazan (1924 – 2013) werd door iedereen met een beetje verstand van culinaire zaken gezien als een autoriteit op het gebied van de Italiaanse keuken. Dat ze dat geworden is mag je rustig bijzonder noemen. Marcella Hazan had onder andere biologie gestudeerd aan de Universiteit van Ferrara en trouwde in 1955 met de Italiaanse en in New York opgegroeide Victor Hazan die een gewaardeerd wijnschrijver was.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Downtime

Downtime

Voor Nadine is koken ‘downtime’

[Recensie] We gaan het niet hebben over René Redzepi, de Deense chef-kok en mede-eigenaar van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. We gaan het hebben over Nadine Levy Redzepi. De echtgenote van René en moeder van drie dochters en behalve dat ook nog medewerkster in het sterrenrestaurant van haar man. Overigens hebben ze meerdere restaurants dus je kunt wel zeggen dat deze mensen een druk bestaan leiden.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Wat je als BBQ liefhebber moet weten

Wat je als BBQ liefhebber moet weten

Een handleiding met slechts weinig recepten

[Recensie] Het barbecue seizoen is weer geopend en dus verschijnen er deze dagen verschillende boeken over dit onderwerp. Vandaag bespreek ik Wat je als BBQ liefhebber moet weten van Steven Raichlen.

Steven Raichlen is dé BBQ goeroe uit Amerika. Hij heeft barbecuen weer hip gemaakt en laat in talloze boeken zien dat je zoveel meer kunt met een barbecue dan een hamburgertje grillen.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Thailand. De Authentieke keuken

Thailand. De Authentieke keuken

Meer dan alleen een kookboek

[Recensie] Er zijn al zoveel boeken over de Thaise keuken. Is nog een boek dan zinvol? Wat betreft Thailand, De authentieke keuken kan ik volmondig ja zeggen. En wel om een aantal redenen.

Allereerst is het een boek van Lonely Planet Food en dat wil zeggen dat het veel meer is dan alleen maar een kookboek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Eten met z’n allen

Eten met z’n allen

Voor een generatie die niet heeft leren koken

[Recensie] Tallina van den Hoed, die we kennen van de rubriek De Volkskeuken in de Volkskrant, zegt in het voorwoord van Eten met z’n allen iets waar ik van opkeek. Weliswaar met de opmerking erbij dat het “heel kort door de bocht” is maar ze heeft wel een punt.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mangiamo!

Mangiamo!

Gerechten uit Veneto

[Recensie] Antoinette Coops is een gepassioneerde thuiskok en schrijft op haar blog, Italiaans koken met Antoinette, al jaren over de Italiaanse keuken. Dit doet ze vanuit het land zelf, ze is namelijk in 2001 voor de liefde geëmigreerd naar Italië. Ik struin graag rond op Antoinette’s blog, voor inspiratie en mooie plaatjes van lekker eten uit een heerlijk land.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld