Recepten uit Istanbul

Recepten uit Istanbul

De mooiste tot nu toe

[Recensie] In de serie Recepten uit … (New York, Venetië, Tokyo) is er nu Recepten uit Istanbul. En als ik eerlijk ben (en dat ben ik) dan is dit tot nu toe wel het mooiste deel in de serie.
Na het woord vooraf en de inhoudsopgave krijgen we een plattegrond van Fatih – Het oude Istanbul met een aantal tips en beschrijvingen van wat je tegenkomt tijdens een wandeling door deze wijk.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met kleur!

Koken met kleur!

Een kookboek waar je vrolijk van wordt

[Recensie] Koken met kleur! is een kookboek van de leuke en enthousiaste Joke Boon. Haar vorige boek Bonen was al een topper maar dit nieuwe boek doet daar zeker niet voor onder. Integendeel. Nu kan ik natuurlijk beginnen met te vertellen dat Joke sinds haar vierde jaar geen reukvermogen heeft en dat daarom smaken voor haar heel belangrijk zijn maar dat doe ik niet.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De smaak van Sicilië

De smaak van Sicilië

Een droom op papier

[Recensie] Het Italiaanse eiland Sicilië is een mediterrane smeltkroes van invloeden die de talrijke veroveraars in het verleden hebben nagelaten. Bij Sicilië denk je aan zon, kleur, vis, olijfolie, citroenen, olijven, tomaten en de heerlijkste desserts. Want wat desserts betreft kunnen ze er ook wat van op Sicilië.

In het adembenemend mooie boek De smaak van Sicilië van de onvolprezen Ursula Ferrigno zien we pagina na pagina de meest verrukkelijke recepten verschijnen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mijn Griekse keuken

Mijn Griekse keuken

Met ook minder bekende Griekse gerechten

[Recensie] Het boek Mijn Griekse keuken lijkt geschreven door een Griekse dame. Althans, dat zou je denken als je de naam Efgenia Karampatakis ziet. Efgenia is echter geboren in het Belgische Genk. Haar grootouders kwamen in de jaren 60 als gastarbeiders naar België. Haar moeder was toen net 8 jaar.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Comptoir Libanais Express

Comptoir Libanais Express

De populairste keuken van de Levant

[Recensie] Na het succes van het boek Comptoir Libanais kon het niet uitblijven dat Tony Kitous en Dan Lepard met een tweede boek zouden komen. Op het eerste gezicht lijkt Comptoir Libanais Express aan de buitenkant erg op het eerste boek en de vluchtige kijker zal wellicht niet zo snel in de gaten hebben dat het hier een nieuw boek betreft.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Love & Lemons

Love & Lemons

Veel meer dan alleen recepten met citroen

[Recensie] De schrijfster van het boek Love & Lemons is winnares van de Best Cooking Blog Award van Saveur. En Saveur is een heel groot culinair, reis- en lifestylemagazine. Als je door hen verkozen wordt tot beste foodblogger van Amerika dan zegt dat wel iets.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Marry Berry’s Bakbijbel

Marry Berry’s Bakbijbel

Een recht-toe-recht-aan klassiek bakboek

[Recensie] Wie kent haar niet, de koningin van de The Great British Bake Off; Mary Berry. Wat zou ik graag zo’n oma hebben die met een glimlach de lekkerste taarten uit de oven tovert. Ze schrijft al jaren kookboeken en had vroeger een kookschool aan huis, bleek uit een documentaire over haar die ik een tijd geleden keek.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Venetië

Venetië

Koken zoals de Venetianen thuis

[Recensie] Russell Norman, schrijver van succesvolle kookboeken zoals Polpa, maakte een droom waar en ging iets meer dan een jaar in Venetië wonen. Hij wilde niet alleen alle seizoenen meemaken maar vooral ook koken zoals de Venetianen dat thuis doen. Hij legt in het voorwoord uit dat er in Venetië een groot verschil is tussen de maaltijden die de mensen thuis koken en die je in een restaurant eet.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Broodbijbel

Broodbijbel

Alle broden die je maar kunt bedenken maak je zelf

[Recensie] Carrera Culinair heeft weer een nieuwe titel toegevoegd aan de Kookbijbel serie. Deze keer speelt brood de hoofdrol. Persoonlijk ben ik daar blij mee, want deeg en ik … wij matchen niet zo lekker. Ik wil dus graag leren hoe ik een lekker brood kan maken.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Les Diners de Gala

Les Diners de Gala

Koken en kunst gaan heel goed samen

[Recensie] Vandaag bespreek ik een van de mooiste kookboeken die ik in mijn bezit heb. Of kookboek … ik heb er eerlijk gezegd nog nooit uit gekookt, maar ik blader er des te vaker in. Les Diners de Gala is geschreven en geïllustreerd door kunstenaar Salvador Dali (1904-1989).

Het boek is gebaseerd op de gerechten die Dali en zijn vrouw en muse Gala serveerden op de weelderige en extravagante dinerfeestjes die zij organiseerden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld