De Zilveren Lepel Vlees

De Zilveren Lepel Vlees

Italiaans koken uit een klassieker

[Recensie] De beroemde serie Italiaanse kookboeken van De Zilveren Lepel ken je vast. Het standaardwerk met de naam De Zilveren Lepel is wereldberoemd en is hét huwelijksgeschenk van moeder op dochter in Italië. De spin-off, De Zilveren Lepel Pasta, is een van mijn favoriete kookboeken. Dat boek gaat ieder jaar met ons mee op vakantie.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Basics to Brilliance Kids

Basics to Brilliance Kids

Jong geleerd is oud gedaan

[Recensie] Na het verschijnen van Basics to Brilliance in 2016 was het tijd voor een Basics to Brilliance Kids. Want jong geleerd is oud gedaan, niet waar? Donna Hay is inmiddels wereldberoemd. Deze Australische culi heeft maar liefst 26 boeken op haar naam staan, schrijft columns, ontwerpt keuken- en kookspullen en heeft zelfs een eigen voedingslijn (niet te koop in Nederland).

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zweedse broodjes

Zweedse broodjes

Fika, tweemaal daags

[Recensie] In Zweden is fika een traditie. Je zou het een soort siesta kunnen noemen maar dan anders. Tweemaal per dag stoppen de Zweden met werken en drinken een kopje thee, koffie of een sapje met, als het kan, een zoet broodje erbij. Rond 10.00 uur in de ochtend en halverwege de middag is er een rustpunt en alle gelegenheid om even met elkaar te praten.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Vet lekker

Vet lekker

Nederlands streetfood

[Recensie] Danny Jansen is toch wel een van de allerleukste chefs van Nederland hoor! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik kijk graag naar zijn tv programma’s op 24Kitchen. Altijd positief, altijd vrolijk en bijzonder aardig. Een verademing naast een hoop gezuurpruim op televisie en internet.

Zijn nieuwste boek gaat over iets wat ons allemaal na aan het hart ligt: vette hap!

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Dumplings en Bapao

Dumplings en Bapao

Veel makkelijker te maken dan je denkt

[Recensie] Het boekje Dumplings en bapao spreekt van borrelhapjes en voorgerechten maar uiteraard kun je de overheerlijke gestoomde hapjes ook altijd bij de lunch en zelfs de avondmaaltijd serveren. Dan maak je er wat meer en een aantal verschillende. Keus genoeg want er staan 60 recepten in het boek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Conserveergids

Conserveergids

Voor zelfsvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers

[Recensie] De Conserveergids van Eigen Krachtvoer verdient nadere uitleg. Eigen Krachtvoer is een organisatie die mensen van de Voedselbank helpt om wild te plukken en overschotten in te maken. Zo is er een workshop voedsel conserveren naast de wekelijkse wildplukwandelingen. De groep plukt wilde paddestoelen, bessen en noten. Ze rapen wilde oesters en vangen vissen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Tasti Tosti’s

Tasti Tosti’s

Zelfs tosti’s als avondmaaltijd

[Recensie] Darren Purchese is een Britse patisserie chef en de eigenaar van een populaire dessert- en taartenstudio in Melbourne. Hij heeft al eerder kookboeken geschreven en in Australië ziet men hem regelmatig op de televisie. Hij gaf onder andere een Masterclass en was een aantal malen, in verschillende rollen, te zien in Masterchef Australia.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Simplissime

Simplissime

Een echt studentenkookboek

[Recensie] Als er één periode in je leven is dat je leert koken en dat je sociale leven zich afspeelt rond eten en drinken, dan is het wel je studententijd. Je staat nog volop open voor nieuwe smaken en andere dingen proberen dan je moeder je voorzette. Er is niets gezelliger in deze periode dan samen eten met vrienden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Spanje. De authentieke keuken

Spanje. De authentieke keuken

Op reis en onderweg lekker eten

[Recensie] In de serie De authentieke keuken deze keer de keuken van Spanje. Ook nu weer heeft Lonely Planet Food een mooi boek weten samen te stellen. Spanje. De authentieke keuken is onderverdeeld in vier regio’s. Noordoost-, Centraal-, Noordwest- en Zuid-Spanje. We maken in deze hoofdstukken kennis met chefkoks,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Eet. Leef. Reis.

Eet. Leef. Reis.

Snelle gezonde gerechten van over de hele wereld

[Recensie] Er is een zeker risico als je erg enthousiast bent over een eerste kookboek. Laaiend enthousiast was ik over Vers! van Donal Skehan. Want nu is zijn tweede boek uit Eet. Leef. Reis. Hij stelt gelukkig wederom niet teleur met kleurrijke foto’s en snelle, verse gerechten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld