De smaak van België

De smaak van België

Een feestje maken van elke maaltijd

Geen land dat zoveel driesterrenrestaurants per inwoner telt als België, zelfs Frankrijk kan er niet aan tippen. Want wie weten er beter wat Bourgondisch tafelen inhoudt dan de Belgen?

De Belgische keuken kenmerkt zich door royale porties als in Duitsland en de kwaliteit van de Franse keuken. Streekgebonden seizoensgebonden ingrediënten staan er hoog in het vaandel: andijvie,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

BBQ Bijbel

BBQ Bijbel

Voor elke BBQ de juiste recepten en de juiste trucs

[Recensie] Het tiende kookboek van Julius alweer! Inmiddels bekender als TV-kok heeft Julius een naslagwerk gemaakt voor de fervente barbecueliefhebber. Dit boek staat boordevol handige tips en uitleg in duidelijke en helder stappen. Voor elke BBQ de juiste recepten en de juiste trucs!

Tegenwoordig is de barbecue niet meer seizoen gebonden en gebruiken we hem het hele jaar door.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Een nieuwe kijk op eten

Een nieuwe kijk op eten

Een mooie, inspirerende uitgave met betaalbare, originele recepten

Ons eetgedrag is aan het veranderen. Een groot deel van ons wil een paar dagen in de week geen vlees eten en gerechten maken die lichter, wat gezonder en wat minder duur zijn. Anna Jones’ eerste kookboek geeft een heel moderne kijk op vegetarisch eten – recepten die gezond, voedzaam, heel lekker en gemakkelijk te maken zijn.
Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Hemsley Hemsley

Hemsley Hemsley

Lekker en snel voor elke dag

In de lobby van een hotel ontmoet ik de zusjes voor een kort interview. Veel tijd is er niet voor deze populaire dames met hun aanstekelijke enthousiasme. Ik spreek ze over hun tweede boek.

Voor de Londense zussen Jasmine en Melissa Hemsley is dit hun tweede, mooi vormgegeven, lijvige kookboek.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Puurst (softcover)

Puurst (softcover)

Smaak en (r)evolutie!

Na het enorme succes van PUURST hardcover verschijnt nu PUURST softcover: qua formaat en prijs net iets makkelijker hanteerbaar.

PUURST gaat over smaak en (r)evolutie. In tekst en beeld wil Jonnie laten zien hoe rijk Nederland is op culinair gebied. Aan de hand van hand van zijn recepten door de jaren heen bespreekt hij de (r)evolutie van de (en zijn eigen) smaak.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Bill’s asian basics

Bill’s asian basics

Aziatisch koken was nog nooit zo gemakkelijk en smakelijk

[Recensie] Bill Granger is al sinds zijn jeugd dol op de uitgesproken pittige smaken van Azië en de frisse, levendige combinaties van ingrediënten. Zijn favoriete Aziatische gerechten – van vereenvoudigde klassiekers tot geweldige eigen creaties – zijn snel en gemakkelijk te maken en gezond.

Dit hardcover kookboek van de Australische restaurant- en televisiekok bevat Aziatische recepten: Chinees,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Home made food note book

Home made food note book

De eerste echte keukengids van Yvette van Boven, met haar beste tips!

[Recensie] Voor foodies en liefhebbers van de boeken van Yvette van Boven die hun eigen kookavonturen willen vastleggen, is er nu het ‘Home Made Keukenschrift’.

Dit prachtig vormgegeven notitieboek heeft niet alleen heel veel ruimte voor eigen aantekeningen, lijstjes en recepten, het bevat ook een seizoenskalender,

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Groente uit zee

Groente uit zee

Verrassende plantaardige recepten die de zintuigen prikkelen!

Groente uit Zee is het verrassende kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar en meteen ook het eerste boek over zeewier en algen in de dagelijkse keuken. Lisette laat in dit kookboek op smaakvolle wijze zien hoe zilte groenten onderdeel gaan worden van ons dagelijkse menu. Er zijn zoveel meer toepassingen dan zeewier eten in de sushi.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Superstarters

Superstarters

Start de dag met een superontbijt!

[Recensie] Het belang van een goed ontbijt wordt steeds meer onderstreept: na de nachtrust heeft het lichaam nieuwe energie nodig om er weer volop tegenaan te kunnen gaan.

Superstarters laat je zien hoe je eindeloos kunt variëren en bovenal weinig tijd hoeft te spenderen aan het maken van je ontbijt.

Lees verder…

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Koken voor kardinalen

Koken voor kardinalen

Enthousiaste en avontuurlijke koker zal van deze uitgave beslist genieten!

[Recensie] Zelden krijgt een buitenlands historisch kookboek een Nederlandse vertaling. De Opera dell’arte del cucinare van Bartolomeo Scappi uit 1570 valt die eer – terecht – te beurt. Frankrijk verkeerde toen nog in de culinaire middeleeuwen, maar de Italiaanse keuken was al volop in ontwikkeling in de zestiende eeuw.

Lees verder…

Recensie door:

Beoordeling: