Patisserie en ander fijn gebak

Patisserie en ander fijn gebak

Een gewichtig boek. Letterlijk en figuurlijk

[Recensie] Waar oh waar te beginnen? Hier misschien: mijn zoon van bijna veertien en bepaald geen slappeling, nam het pakket van de postbezorger in ontvangst en ging bijna door zijn hoeven. Dan weet u alvast iets over de omvang en het gewicht van dit imposante boekwerk. Denk aan het ouderwetse telefoonboek maar dan met een hardcover.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Altijd feest

Altijd feest

Volle tafels en veel gezelligheid

[Recensie] Lange tafels vol vrienden, familie en heerlijk eten. Met na afloop half lege wijnglazen en een berg afwas. Altijd Feest is een kookboek vol feestelijke recepten geschreven door Janneke Vreugdenhil. Het feest spat van het boek af.

Janneke Vreugdenhil is culinair journalist – kokende schrijver, schrijvende kok – met meerdere kookboeken op haar naam.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Gezond feesten

Gezond feesten

Zonder gluten, koemelk en suiker

[Recensie] Kerstmis is de tijd van gezellig bij elkaar komen en met z’n allen genieten van een copieus Kerstdiner (of twee). Maar wat te doen als je bepaalde voedingsmiddelen, zoals tarwe/gluten, koemelk of suiker niet kan, mag of wil eten? Dan begint er een zoektocht naar geschikte recepten of recepten die makkelijk aan te passen zijn.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Miljuschka’s streetfood Vietnam

Miljuschka’s streetfood Vietnam

Een culinaire ontdekkingsreis

[Recensie] Verlangen jullie ook zo naar de zomer? Kom we gaan heerlijk op reis naar de zon, de warmte en lekker eten natuurlijk. Nee, je hoeft je koffers niet te pakken en evenmin uren in het vliegtuig te zitten. Je kunt gewoon op de bank blijven liggen onder je dekentje.
Miljuschka neemt ons mee naar Vietnam op ontdekkingsreis.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Heel Holland Bakt Kerst

Heel Holland Bakt Kerst

Zoet en calorierijk. Dat mag ook een keer

[Recensie] Zeg je Kerst dan zeg je eten. De hele week zie je al prachtige, feestelijke kook- en bakboeken voor de feestdagen voorbij komen op Kookboekennieuws.nl. De meeste mensen hebben rond de Kerstdagen een paar dagen vrij en hebben dan lekker de tijd om de keuken in te duiken. Om te bakken bijvoorbeeld!

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bella Italia

Bella Italia

Als een dieet werkt dan zouden al die dieetboeken niet nodig zijn

[Recensie] Sonja Bakker is inmiddels een begrip in Nederland. Als je wilt afvallen dan kun je gaan Sonjabakkeren. Sla je een dag over dan is dat een SAS-dag (Schijt Aan Sonja).
Sonja heeft al heel veel boeken over afvallen geschreven.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Voer voor vrienden

Voer voor vrienden

Probleemloos zet je een viergangendiner op tafel

[Recensie] Voer voor vrienden. Het menuboek voor zorgeloze etentjes. Ja, dat willen we allemaal wel:  zorgeloze etentjes. Dus maar eens kijken hoe Eva Posthuma de Boer dat aanpakt. Eva heeft er verstand van want ze geeft in haar underground restaurant met de naam Chez PdeB regelmatig etentjes voor vrienden,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Van haver tot gort

Van haver tot gort

Paprecepten en niet alleen voor het ontbijt

[Recensie] Voor Ingrid Hofstra is pap het ultieme comfort food dat je op ieder moment van de dag kunt eten. Met pap bedoelt ze overigens niet alleen het kommetje havermoutpap waar velen ´s ochtends mee ontbijten maar ook hartige gerechten zoals risotto, linzenstoof en paella. In haar boek Van haver tot gort verzamelde ze 60 recepten voor pap,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Artacucina

Artacucina

De Hollandse keuken omlijst met kunst

[Recensie] Artacucina 4 is, zoals al blijkt uit de titel, het vierde kunstkookboek van Wiebke van der Scheer en Margré Mijer. Deze laatste is verantwoordelijk voor de lay-out van het boek. Beiden werken als stewardess en Wiebke van der Scheer heeft een passie voor kunst en koken. Dat blijkt uit het feit dat haar huis ook een galerie is waar ze ook nog eens met plezier kookt voor de bezoekers.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Brabander bakt

De Brabander bakt

Patisserie. Dus niet alleen gebak

[Recensie] Bij velen is Hidde de Brabander bekend als de enthousiaste patissier van 24Kitchen, die in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden niet met een zachte g praat. In zijn programma De Brabander bakt laat hij zien hoe je de lekkerste zoete creaties maakt. Dankzij zijn stap voor stap uitleg kan iedereen thuis ook al dit lekkers maken.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld