Het nieuwe forest feast kookboek

Het nieuwe forest feast kookboek

Een boek waar je in blijft bladeren en lezen

[Recensie] Erin Gleeson is een kunstenares en fotografe die in 2011 het drukke New York verruilde voor een huis in het bos in Californië omdat haar man werd benoemd tot rabbijn in Silicon Valley. Ze startte met haar blog The Forest Feast en nog geen drie jaar later kwam het eerste kookboek onder dezelfde naam uit.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

33 Nick Bril

33 Nick Bril

Een boek voor liefhebbers

[Recensie] Een boek waarin niet de recepten de hoofdrol spelen, maar een bijzonder creatieve en gedreven chef. Nick Bril wilde geen klassiek kookboek, maar hij wilde voor zijn 33ste verjaardag een boek over zijn leven tot dan toe. Zijn leven behelst meer dan koken, maar als chef van The Jane in Antwerpen zijn eten en koken natuurlijk wel de hoofdmoot van zijn professionele leven.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Vegetarische tajines & couscous

Vegetarische tajines & couscous

Ghillie Basan weet waar ze het over heeft

[Recensie] Als je de naam Ghillie Basan hoort dan moet er haast wel een belletje gaan rinkelen. Want Ghillie heeft al heel wat kookboeken over de klassieke keukens van het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië geschreven. De Turkse, Marokkaanse of Libanese keukens hebben geen geheimen voor haar.
Ze heeft een opleiding gevolgd aan de beroemde kookschool “Le Cordon Bleu” en publiceert in vooraanstaande kranten en tijdschriften.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Kookboek van de Gouden Eeuw

Kookboek van de Gouden Eeuw

Culinaire geschiedenis in woord en beeld

[Recensie] Het Kookboek van de Gouden Eeuw werd op 25 april 2018 gepresenteerd in de Schreierstoren in Amsterdam. Het was een knusse bijeenkomst voor een bijzonder boekje dat de smaak van de Gouden Eeuw op zeer fraaie wijze terugbrengt in de hedendaagse koken. Culinair historica Manon Henzen heeft aan de hand van vlot geschreven hoofdstukjes de diverse aspecten van de zeventiende-eeuwse keuken op papier gezet en geïllustreerd met prachtig historisch beeldmateriaal zoals schilderijen en gravures van Hollandse meesters.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Smokey Goodness 3

Smokey Goodness 3

BBQ-en in Zuid-Afrika

[Recensie] Smokey Goodness 3. Alweer een Smokey Goodness? Is er dan nog wel iets nieuws te bedenken na de eerste twee dikke delen? Nou en of! Niet voor niets waren Smokey Goodness deel 1 en deel 2 winnaars van de Kookboek van het jaar award in 2016 en 2017.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Nooit meer honger

Nooit meer honger

Een wens van veel lijners

[Recensie] Nooit meer honger is een wens van veel lijners. Dat kan door gebruik te maken van eiwitrijke producten en ingrediënten die veel vezels bevatten want dat geeft lang een verzadigd gevoel. En dat is precies waar het Nooit meer honger Weight Watchers boek op is gebaseerd. Je vindt hierin veel recepten met peulvruchten en roggebrood maar vreemd genoeg geen zilvervliesrijst of volkoren pasta.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het Weight Watchers bakboek

Het Weight Watchers bakboek

Lekker bakken en toch afvallen

[Recensie] Hoe komt het toch dat al die zomerkleding krimpt als je het na twee seizoenen weer uit de kast haalt. Of zou het toch aan dat lijf liggen in plaats van aan de kleding? Afijn, om een lang verhaal kort te maken; het is tijd om zomerproof te worden. Naast meer bewegen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Chickslovefood – Het meal planning-kookboek

Chickslovefood – Het meal planning-kookboek

Vooraf koken

[Recensie] Onder de naam Chickslovefood timmeren Elise Gruppen en Nina de Bruijn al sinds 2011 aan de culinaire weg. Inmiddels behoort hun blog tot de populairste foodblogs in Nederland. Het meal-planning-kookboek is hun derde boek en net als in hun eerste twee boeken gaat het over het op tafel zetten van een lekkere, snelle en gezonde maaltijd met weinig ingrediënten.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken

Koken volgens Marcella Hazan

[Recensie] De Italiaanse Marcella Hazan (1924 – 2013) werd door iedereen met een beetje verstand van culinaire zaken gezien als een autoriteit op het gebied van de Italiaanse keuken. Dat ze dat geworden is mag je rustig bijzonder noemen. Marcella Hazan had onder andere biologie gestudeerd aan de Universiteit van Ferrara en trouwde in 1955 met de Italiaanse en in New York opgegroeide Victor Hazan die een gewaardeerd wijnschrijver was.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Downtime

Downtime

Voor Nadine is koken ‘downtime’

[Recensie] We gaan het niet hebben over René Redzepi, de Deense chef-kok en mede-eigenaar van het sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. We gaan het hebben over Nadine Levy Redzepi. De echtgenote van René en moeder van drie dochters en behalve dat ook nog medewerkster in het sterrenrestaurant van haar man. Overigens hebben ze meerdere restaurants dus je kunt wel zeggen dat deze mensen een druk bestaan leiden.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld