De grote Kleyn

De grote Kleyn

Standaard werk voor elke foodie!

[Recensie] Ik heb er eerlijk gezegd echt naar uitgekeken. De buzz rondom De grote Kleyn was al weken heel sterk. Dit boek moet iets bijzonders zijn. Afgelopen maandag was het zover, met een ferme klap viel het door de brievenbus. De grote Kleyn zag eindelijk het levenslicht.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Hungarian Dessert Book

Hungarian Dessert Book

Hongaarse delicate desserts

[Recensie] Een verrassend authentiek kookboek van Tamás Bereznay geschreven in het Engels over Hongaarse desserts. Het is een ultiem verzamel dessertboek geworden voor de fans van de Hongaarse keuken. Het Hungarian Dessert Book, met een aanstekelijke bloemrijke cover, is een echt delicatesse boek geworden: het biedt 75 prachtig geïllustreerd recepten met typische (warme) desserts uit Hongarije.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Chef het samen met Tomaat

Chef het samen met Tomaat

Een maf en aanstekelijk kookboek gemaakt voor en door kinderen

[Recensie] Uitgeverij Keet Smakelijk van het creatieve en ondernemende koppel Laura Emmelkamp en Scato van Opstall hebben een geweldig leuk kinderkookboek gemaakt waarin groenten, verse ingrediënten maar vooral de tomaat vooraan staat. De verleidelijke zoetheid van de tomaat maakt voor kinderen alles lekker!

Eindelijk een origineel kinderkookboek dat aansluit bij de beleving en humor van kinderen was mijn eerste reactie!

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Food as a medicine!

Food as a medicine!

Invloed nemen op je eigen gezondheid!

Sue Radd is een Australische autoriteit op het gebied van gezond eten. Zij schreef dit hardcover kookboek: Food as a Medicine. Goede voeding en daardoor een goede gezondheid begint in de keuken! Food as a Medicine is een prachtig kookboek en biedt 150 heerlijke plantaardige recepten die ontwikkeld zijn door voedingsdeskundige Sue Radd. 

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Ramen, Japanse Noedelsoep en Bijgerechten!

Ramen, Japanse Noedelsoep en Bijgerechten!

Doe, ontdek en ervaar en je wordt beloond met een smaakpallet dat je huig doet kietelen!

[Recensie] Een van mijn meest verslavende gerechten en boeken op dit moment: Ramen, Japanse Noedelsoep en bijgrechten. De titel van het boek zorgde bij mij voor verwarring en disassociatie ondanks de overduidelijke aantrekkelijke cover. Wat? Ramen? Ramen hoe?… Ja Ramen… Japanse Ramen… Ramen,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Vuur + ijs

Vuur + ijs

Klassiekers uit de Scandinavische keuken

Een kookboek voor alle seizoenen, vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken!

[Recensie] Ik heb een zwak voor Scandinavië, hoewel ik er nog nooit geweest ben. Onbekend en toch bemind. Dit kookboek Vuur + ijs van Darra Goldstein trickerde deze gedachte. De sfeer, het verhaal, de kleuren,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Wat zullen we drinken

Wat zullen we drinken

Inventieve drankensuggesties

Een heerlijk boek voor de foodie die verdieping zoekt en op een hoger niveau drank en spijs wil combineren!

[Recensie] Ze maken kwalitatief mooie en opmerkelijke kookboeken bij Luster die onderscheidend zijn binnen het (kook)boekenlandschap. Ik ben heimelijke fan. Zo ook dit boek van Joachim Boudens, Wat zullen we drinken, de juiste drank voor het juiste moment!

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Bon appétit!

Bon appétit!

Verslind dit boek! Van voor tot achter, van links naar rechts en niets minder dan dat!

Wellicht wel het leukste kookboek van dit moment, met veel te weinig aandacht in de pers. Ik word er meteen ongelooflijk blij van als ik de cover zie van het boek Bon appétit van Francois-Regis Gaudry. Voorbij de cover blijft de glimlach,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

Pasta met tachtig overheerlijke pastarecepten

Pasta met tachtig overheerlijke pastarecepten

Pasta basisboek voor beginners

[Recensie] Net terug van vakantie uit Italië of liever geen aardappels, groente en vlees? Dan is dit een uitstekend boek om in huis te hebben. Tegenwoordig gaan we voor spaghetti carbonara, ravioli en lasagna. En het zijn niet alleen de namen die zo heerlijk van je tong rollen… Pasta is gewoon lekker, helemaal niet moeilijk te bereiden en geschikt voor elke gelegenheid.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Rijksmuseum kookboek

Rijksmuseum kookboek

Rijksmuseum brengt kookboek uit

[Signalering] Op initiatief van toenmalige directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum bedachten 50 Nederlandse koks en patissiers originele recepten op basis van 50 typisch Nederlandse ingrediënten, variërend van aardappel tot zeewier. Daarnaast verzamelde culinair journaliste Jonah Freud bij ieder van de ingrediënten een origineel én een modern gerecht. Het resultaat is het ‘ABC van de Nederlandse keuken’,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld