Wat je als BBQ liefhebber moet weten

Wat je als BBQ liefhebber moet weten

Een handleiding met slechts weinig recepten

[Recensie] Het barbecue seizoen is weer geopend en dus verschijnen er deze dagen verschillende boeken over dit onderwerp. Vandaag bespreek ik Wat je als BBQ liefhebber moet weten van Steven Raichlen.

Steven Raichlen is dé BBQ goeroe uit Amerika. Hij heeft barbecuen weer hip gemaakt en laat in talloze boeken zien dat je zoveel meer kunt met een barbecue dan een hamburgertje grillen.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Thailand. De Authentieke keuken

Thailand. De Authentieke keuken

Meer dan alleen een kookboek

[Recensie] Er zijn al zoveel boeken over de Thaise keuken. Is nog een boek dan zinvol? Wat betreft Thailand, De authentieke keuken kan ik volmondig ja zeggen. En wel om een aantal redenen.

Allereerst is het een boek van Lonely Planet Food en dat wil zeggen dat het veel meer is dan alleen maar een kookboek.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Eten met z’n allen

Eten met z’n allen

Voor een generatie die niet heeft leren koken

[Recensie] Tallina van den Hoed, die we kennen van de rubriek De Volkskeuken in de Volkskrant, zegt in het voorwoord van Eten met z’n allen iets waar ik van opkeek. Weliswaar met de opmerking erbij dat het “heel kort door de bocht” is maar ze heeft wel een punt.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mangiamo!

Mangiamo!

Gerechten uit Veneto

[Recensie] Antoinette Coops is een gepassioneerde thuiskok en schrijft op haar blog, Italiaans koken met Antoinette, al jaren over de Italiaanse keuken. Dit doet ze vanuit het land zelf, ze is namelijk in 2001 voor de liefde geëmigreerd naar Italië. Ik struin graag rond op Antoinette’s blog, voor inspiratie en mooie plaatjes van lekker eten uit een heerlijk land.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zout, vet, zuur, hitte

Zout, vet, zuur, hitte

Deels kookboek, deels lesboek

[Recensie] Zout, vet, zuur, hitte is een hele dikke pil. Het is dan ook deels een les- en informatieboek en deels een kookboek. De schrijfster van dit lijvige werk, Samin Nosrat, is chefkok maar ook lerares en haar stelling is dat je met goede kennis van zout, vet, zuur en hitte de basisvoorwaarden hebt om goed te kunnen koken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met kleur!

Koken met kleur!

Een kleurrijk en fantasievol kookboek

[Recensie] Dat groenten en fruit hun kleuren niet voor niets dragen, wist je misschien al. En het advies om gevarieerd te eten kennen we ook. Maar dat je een kookboek ook op kleur kunt indelen dat was nieuw voor mij. Eigenlijk raar dat dat niet eerder gedaan is. Voor Joke Boon horen kleur en lekker eten bij elkaar,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Kebab

Kebab

Kebabs zijn zoveel meer dan je denkt

[Recensie] Bij kebab denken veel mensen aan döner kebab maar dat is toch echt iets anders. Döner kebab is een vleesgerecht van lamsvlees dat in laagjes op elkaar gestapeld aan een staande grill wordt verhit. Daarvan worden dan stukjes afgesneden. Maar kebab, of eigenlijk shish kebab, is een spies met daaraan voedsel geregen om vervolgens geroosterd te worden boven gloeiende kolen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Really Quite Good British Cookbook

The Really Quite Good British Cookbook

Een smeltkroes van eetculturen

[Recensie] Soms lees je over het uitkomen van een boek waar je je enorm op verheugt. The Really Quite Good British Cookbook was er zo een!

Er zijn maar weinig landen waar zoveel voedselculturen samenkomen en waar het aanbod zo divers is. William Sitwell stelde een boek samen waarin deze smeltkroes van eetculturen uitgebreid aan bod komt en wordt gevierd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bananenboek

Bananenboek

Bananen zijn lekker en gezond

[Recensie] Kim Waninge zegt het zelf in de inleiding. Het Bananenboek is gemaakt om de simpele reden dat het er nog niet was. Ik vind het een hele goede reden om een kookboek te maken. Bananen zijn lekker en gezond en je kunt er echt van alles mee maken. Bananen zijn er in meer soorten dan je zou denken.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Made at home

Made at home

150 Italiaanse familierecepten van de grote chef

[Recensie] Wie kent hem niet? Giorgio Locatelli is een wereldberoemde chefkok. Opgegroeid in het noorden van Italië. Hij heeft een restaurant in Londen (met Michelin ster) en een vakantiehuis in het zuiden van Italië. In zijn jeugd werkte hij in het restaurant van een oom en in latere jaren in verschillende restaurants in Italië en Zwitserland.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld