Het Keto-dieet – De snelle recepten

Het Keto-dieet – De snelle recepten

We doen geen uitspraken over het dieet zelf

[Recensie] Ik begin met een statement: bij kookboekennieuws.nl zijn we niet zo van de dieetboeken. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat ieder dieet werkt, tijdelijk. Zodra je weer ‘gewoon’ gaat eten vliegen de kilo’s er vaak weer aan en kun je weer van voren af aan beginnen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het Zuid-Afrikaanse kookboek

Het Zuid-Afrikaanse kookboek

Na het lezen van dit boek wil je naar Zuid-Afrika

[Recensie] Het enige wat je wilt als je Het Zuid-Afrikaanse kookboek van uitgeverij Veltman hebt gelezen, is een ticket boeken naar Zuid-Afrika. Je wilt namelijk alle 67 kookhelden die de recepten schreven voor dit prachtige boek in levende lijve ontmoeten én ze vragen of ze dat lekkers voor jou willen klaarmaken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

I love soep

I love soep

Soep is er voor ieder seizoen

[Recensie] Een pruttelende pan zaligheid, lees ik op de flap van de cover. Daar houd ik van! Ik kom dan ook uit een soepfamilie. Zowel bij mijn oma als bij mijn moeder stond ieder weekend een grote pan soep op het fornuis te pruttelen. Het bleef vaak bij groentesoep, kippensoep of tomatensoep maar ook met een meer verfijnd soepje maak je me erg blij.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Dineren met dictators, 26 tirannen en hun lievelingsgerecht

Dineren met dictators, 26 tirannen en hun lievelingsgerecht

Een dictator en zijn lievelingsmaal

[Recensie] De dames Victoria Clark (buitenlandcorrespondent voor The Observer en schrijfster) en Melissa Scott (Midden-Oostenexpert en maakster van TV programma’s) kwamen op het idee om een “waanzinnig kook- en geschiedenisboek met gruwelijk lekkere recepten” te maken. Een lange rij dictators, keurig onderverdeeld per regio, worden in dit boek beschreven en dan met name hun culinaire gewoontes en voorkeuren,

Lees verder...

Sirocco

Sirocco

De Perzische keuken van Sabrina Ghayour

[Recensie] In mei 2014 verscheen het eerste kookboek Persiana van Sabrina Ghayour. Het was direct duidelijk dat wij hier te maken hebben met een vrouw waar we meer van zouden horen. Sabrina is geboren in Teheran en was als kind al gefascineerd door de smaken van de Perzische keuken. Later leerde ze zichzelf koken en begon te experimenteren met gerechten uit de keukens van Armenië,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Recepten uit Istanbul

Recepten uit Istanbul

In de keuken is het vrede

[Recensie] Istanbul, een stad op het kruispunt tussen Oost en West met de Bosporus als scheidslijn. Een stad waar Arabische, Joodse en Griekse keukens gebroederlijk naast elkaar bestaan en elkaar hebben beïnvloed. Het oude Constantinopel is een stad met een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de huidige, even rijke eetcultuur.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Sauzen en smaakmakers

Sauzen en smaakmakers

Makkelijker dan je denkt

[Recensie] We komen in het boek niets te weten over wie de schrijfster van Sauzen en smaakmakers is. Wel vertelt Caroline Dafgard Widnersson in haar voorwoord dat ze een jaar aan het boek gewerkt heeft en dat het niet altijd even soepeltjes ging. Ze heeft heel wat moeten experimenteren om deze, zoals ze zelf zegt,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Ons mooie voedselboek

Ons mooie voedselboek

Ook geschikt voor voorlezende (groot)ouders

[Recensie] Ons mooie voedselboek van Lisette de Jong, Ria de Jong en tekeningen van Jenny Lindhout, laat kinderen zien wat er allemaal met je eten gebeurt voordat het op je bord ligt. Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes is dit een boek om samen met kinderen te lezen en van alles te ontdekken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

The Green Kitchen Smoothies

The Green Kitchen Smoothies

Een prachtig vormgegeven boek

[Recensie] Wellicht ken je David Frenkiel en Luise Vindahl al van hun mooie Instagram account of de blog The Green Kitchen Stories. Samen met hun twee kinderen (de derde is op komst) wonen ze in Stockholm en werken naast freelance werk volledig aan GKS zoals The Green Kitchen Stories ook wel heet.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De nieuwe Franse keuken

De nieuwe Franse keuken

Bocuse bracht licht en lucht in de Franse keuken

[Recensie] Zelfs mensen die niets over hem weten herkennen de naam Paul Bocuse. Vrijwel iedereen heeft die naam ooit weleens gehoord. Paul Bocuse wordt over het algemeen beschouwd als één van de grootste koks en fijnproevers van de twintigste eeuw. Hij is een belangrijke vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine en heeft in zijn veertigjarige carrière drie Michellinsterren voor zijn restaurant L’Auberge Du Pont de Collonges gekregen en heeft heel wat kookboeken op zijn naam staan.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld