Puur & lichter

Puur & lichter

Blijf wel zelf nadenken over wat je eet

[Recensie] En zijn er ongemerkt tijdens de vakantie wat kilootjes bijgekomen? Of wil je nu echt gezonder gaan eten? Wat de reden ook is Pascale Naessens en William Cortvriendt beloven dat je door goed te eten slanker kunt worden in hun boek Puur & Lichter.

Puur &

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Noosh-e-jaan

Noosh-e-jaan

Op de fiets door 30 landen in 2,5 jaar tijd

[Recensie] Noosh-e-Jaan is Perzisch voor ‘moge het je ziel voeden’. Een mooiere wens dan ons ‘eet smakelijk’. Tieme Hermans wilde ook weten wat mensen in Iran, het voormalige Perzië, eten en wat hun dromen zijn. Kortom, Tieme Hermans wilde reizen. Heel langzaam over de hele wereld reizen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het ultieme sportkookboek voor duur-, kracht-, teamsport

Het ultieme sportkookboek voor duur-, kracht-, teamsport

Een gedegen boek met goede uitleg

[Recensie] Kookboeken van sporters zijn er genoeg (sprintsters, hockeysters) maar echte sportkookboeken zijn dunner gezaaid. In oktober vorig jaar kwam van Nederlandse bodem Eet als een atleet uit via I’m A Foodie, geschreven door diëtisten. Een jaar daarvoor zag een tweede deel van Het Hardloperskookboek het licht.
En nu is daar Het ultieme sportkookboek van de Belgische diëtiste Stephanie Scheirlynck.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Een jaar koken in de Provence

Een jaar koken in de Provence

Van Zuid-Afrika naar de Provence

[Recensie] Schrijfster Marita van der Vyver is afkomstig uit Zuid-Afrika, maar woont al jaren in de Provence. Ze kookt graag en maakt dan het liefst eenvoudige gerechten die smaakvol zijn, die iedereen kan maken en die iedereen lekker vindt. Koken voor het hele gezin en dan samen de hele avond aan een lange tafel onder een geurige boom in de avondzon genieten van al dat lekkers.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Italië, de authentieke keuken

Italië, de authentieke keuken

Italië op zijn best

[Recensie] Italië staat voor heel veel mensen gelijk aan goed, eerlijk en lekker eten. Heel veel mensen noemen de Italiaanse keuken als hun favoriete keuken en dit komt vooral omdat de gerechten zo puur en vaak eenvoudig zijn.

Nou zijn er op de Italiaanse klassiekers vele variaties gemaakt en ook dat wordt allemaal Italiaans eten genoemd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Superveg

Superveg

25 gezonde groente op heerlijke wijze in het zonnetje gezet

[Recensie] Zouden ze nog bestaan? Mensen die groenten in water koken, afgieten en zo op het bord leggen? Ik denk het wel maar veel zullen het er niet meer zijn. Er zijn zoveel mooie groenteboeken vandaag de dag en groente staat zo volop in de belangstelling dat er inspiratie genoeg is om veel meer te doen dan alleen maar koken en afgieten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Koken met zeewier en zilte groente

Koken met zeewier en zilte groente

Te verbouwen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen

[Recensie] Auteur Toine Wilke ontdekt zeegroente als hij in Indonesische wateren dobbert en van een kennis een blaadje zeewier toegestoken krijgt. Hij proeft en is verkocht. Hij ontdekt dat je in zee kunt verbouwen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, dat het ontzettend snel groeit en vraagt zich intussen af: “waarom eten we nog nauwelijks zeegroenten?”

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pasta Il Primo Piatto

Pasta Il Primo Piatto

Pasta is een serieuze zaak

[Recensie] Pasta, il primo piatto. En dat betekent “Pasta, het eerste gerecht of de eerste schotel”. Chef en culinair journalist Giovanni D’Apice is een autoriteit op het gebied van pasta. Na de inleiding volgen een heleboel basisrecepten en leren we zelf pasta maken. Niet alleen de pasta’s zoals je die in de winkel koopt maar ook glutenvrije ravioli en gnocchi.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De wandelende fijnproever

De wandelende fijnproever

Veel meer dan alleen maar bramenjam

[Recensie] Laatst las ik een reactie van iemand die het goed vond dat er tegenwoordig opgetreden wordt tegen wildpluk, met boetes en al. Natuurlijk is het compleet leegplukken van een berm niet de bedoeling, maar ik zie het nut niet van gistende bramen aan struiken omdat niemand meer jam durft te maken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Lisboeta

Lisboeta

Niet alleen voor liefhebbers van de Portugese keuken

[Recensie] Lisboeta, Lissabon. De stad van het licht volgens de Portugezen. Een stad die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld van een oude nogal slaperige stad tot een toeristische topbestemming waar alles bruist en leeft. Nuno Mendes is geboren en getogen in Lissabon en alhoewel hij op zijn negentiende vertrok en inmiddels eigenaar is van verschillende restaurants in Londen,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld