Luilekkerland

Luilekkerland

400 jaar koken in Nederland

[Recensie] Voor het boek Luilekkerland hebben vader en dochter Kleyn gebruik gemaakt van een historische collectie kookboeken uit de bijzondere collecties van de Universiteit van Amsterdam. Binnen deze collectie zijn zeker zo’n twintigduizend boeken over eten en drinken te vinden. Het gaat dan om boeken over bijvoorbeeld etiquette, menuleer, tafelschikking, voedingsleer,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Smaakmaker: Bij wie crème fraîche in de aders vloeit

Smaakmaker: Bij wie crème fraîche in de aders vloeit

Nederland wil kookboeken om te lezen

Kookboekenweek

[Blog] November staat in het teken van de grootste bibliotheekcampagne van Nederland: Nederland Leest. Het thema van 2018? Voeding! Het is dan ook Kookboekenweek deze week, om de Nederlandse kookboeken “extra op smaak te brengen”. Waarom lezen we 2018 eigenlijk nog kookboeken, terwijl het internet barst van de recepten?

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Sous-vide thuis

Sous-vide thuis

Warmwaterkoken

[Recensie] Sous-vide bereiding van gerechten wordt in restaurants al jaren gedaan, maar ook thuiskoks tonen steeds meer belangstelling voor het bereiden van eten in een warmwaterbad. Zelf zag ik het voor het eerst bij een aflevering van Masterchef Australia een paar jaar geleden. Dit boek verlaagt de drempel en helpt je thuis met sous-vide koken aan de gang te gaan.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Zot van de Noordzee

Zot van de Noordzee

Schatkamer vol lekkers

[Recensie] Wat is het toch met vis dat zoveel mensen er tegenop zien om het te bereiden of te eten. Vis is gezond en lekker en je kunt er heel veel mee doen. Zeker als je het schoonmaken van de vis aan je vismannetje overlaat, is het eigenlijk ook helemaal niet zo moeilijk.

Pionier in foodtruckland Jan Kegels,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Bij mij aan tafel

Bij mij aan tafel

Nieuwe recepten van Nigella Lawson

[Recensie] Als je een boek uitsluitend zou beoordelen op de buitenkant dan is Bij mij aan tafel, Het geluk van thuiskoken van Nigella Lawson een prachtig boek. De rode stoffen band met de gouden letters en de sfeervolle zwart-witfoto met de rode letters zijn erg stijlvol. En natuurlijk doet een foto van Nigella zelf het ook altijd goed.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

40 Verbluffende Desserts

40 Verbluffende Desserts

Heerlijke toetjes

[Recensie] Ook zo dol op die prachtige dessert creaties van topchefs? Als ik uit eten ga kijk ik altijd erg uit naar de creatieve zoete uitspatting aan het einde van mijn maaltijd. Sommige chefs verzinnen de prachtigste smaakcombinaties en laten het er dan vervolgens uitzien als kleine kunstwerkjes, bijna zonde om op te eten, bijna…

Houd jij er ook van?

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Recepten uit Los Angeles

Recepten uit Los Angeles

Typisch Amerikaans

[Recensie] Wie ooit in Los Angeles is geweest zal in dit boek veel herkennen. Met name wat Victor Garnier Astorino in zijn voorwoord zegt over de stad. Los Angeles is een stad met onbegrensde mogelijkheden en veel culturen. Alles kan er en niets is er gek. De mensen zijn echt heel erg aardig en zullen zelden of nooit oordelen als iemand net even anders is dan anders.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld