Wieren

Wieren

De prachtige wereld van wieren

[Recensie] Sommige namen zijn al voldoende. Als Miek Zwamborn een boek maakt, dan weet je dat het iets moois wordt. Als dat boek wordt uitgegeven in de natuurkundereeks onder redactie van Judith Schalansky, dan kun je er alleen nog maar reikhalzend naar uitkijken. Ongeacht het onderwerp. Want eerlijk is eerlijk: er zijn dagen dat ik niet aan zeewier denk.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

De dikke alg

De dikke alg

Waarom algen de wereld gaan redden

Algen maakten de aarde leefbaar, maar nu we de oude voorraad verstoken warmt de planeet op. De oplossing zit in diezelfde algen.

[Interview] Hoe dikker, hoe beter, is het motto van algenonderzoeker Peter Mooij. Want hoe dikker de alg, hoe meer olie erin zit. Gezonde olie vol omegavetzuren,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Het Waterboek

Het Waterboek

Water is overal, maar we zien het nauwelijks

Het Waterboek beschrijft ‘onze meest bijzondere gewone stof’

Wat hebben plankton, ronde kiezels, het weer, wereldsteden en wijzelf gemeen? Water. Schrijver Alok Jha beschrijft in Het Waterboek water in uiteenlopende gedaantes. Maar welke rol water ook vervult, het blijft een van de meest bijzondere stoffen die we kennen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld