Jamie kookt Italië

Jamie kookt Italië

Uit het hart van de Italiaanse keuken

[Recensie] Jamie Oliver behoeft geen introductie meer. Een heel imperium heeft hij inmiddels opgebouwd met TV-series, YouTube kanaal, restaurants, etenswaren, kookspullen en 20 kookboeken. Dertien jaar na Jamie’s Italië is hij terug in zijn geliefde land met als resultaat kookboek nummer 21: Jamie kookt Italië.

Zijn vorige boek was een zeer uitgebreide trattoria menukaart en vooral een portret van de speciale mensen die hij ontmoette op zijn reis door de culinair diverse streken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Boter Botten Zout

Boter Botten Zout

Voor de creatieve kok die geïnspireerd wil worden

[Recensie] Nicole Pisani is geboren op Malta en zette haar eerste stappen in de keuken van het familierestaurant waar ze leerde koken.  Later werkte ze als kok in vooraanstaande restaurants in Londen. Onder andere bij Nopi, het restaurant van Yotam Ottolenghi, en Anna Hansen’s The Modern Pantry. Maar de drukte en het voortdurend streven naar perfectie bleek niet zo goed bij haar te passen en ze besloot om kookles te gaan geven op een basisschool waar ze ook driemaal in de week de schoollunch bereidt.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Italië, de authentieke keuken

Italië, de authentieke keuken

Italië op zijn best

[Recensie] Italië staat voor heel veel mensen gelijk aan goed, eerlijk en lekker eten. Heel veel mensen noemen de Italiaanse keuken als hun favoriete keuken en dit komt vooral omdat de gerechten zo puur en vaak eenvoudig zijn.

Nou zijn er op de Italiaanse klassiekers vele variaties gemaakt en ook dat wordt allemaal Italiaans eten genoemd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pasta Il Primo Piatto

Pasta Il Primo Piatto

Pasta is een serieuze zaak

[Recensie] Pasta, il primo piatto. En dat betekent “Pasta, het eerste gerecht of de eerste schotel”. Chef en culinair journalist Giovanni D’Apice is een autoriteit op het gebied van pasta. Na de inleiding volgen een heleboel basisrecepten en leren we zelf pasta maken. Niet alleen de pasta’s zoals je die in de winkel koopt maar ook glutenvrije ravioli en gnocchi.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Spanje. De authentieke keuken

Spanje. De authentieke keuken

Op reis en onderweg lekker eten

[Recensie] In de serie De authentieke keuken deze keer de keuken van Spanje. Ook nu weer heeft Lonely Planet Food een mooi boek weten samen te stellen. Spanje. De authentieke keuken is onderverdeeld in vier regio’s. Noordoost-, Centraal-, Noordwest- en Zuid-Spanje. We maken in deze hoofdstukken kennis met chefkoks,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De keukens van de Middellandse zee

De keukens van de Middellandse zee

Je zou zo op reis gaan richting Middellandse zee

[Recensie] De Middellandse zee doet veel mensen denken aan vakantie, zon, zee, kleine dorpjes, mondaine steden zoals Cannes en Nice, havens met peperdure jachten een een achterland met veel natuurschoon en uiteraard lekker eten.
Lucio Galetto en David Dale besloten samen een kookboek te maken dat de keukens van Spanje,

Lees verder...

Toscane

Toscane

De warmte, de zon en de geuren spatten van de pagina’s

[Recensie] Zo onderhand kennen we Giancarlo & Katie Caldesi wel. Al eerder leverden zij mooie kookboeken af en nog altijd runnen zij hun restaurants en kookschool in Engeland. Ze weten heel veel van de Italiaanse keuken en met name Giancarlo kent de Toscaanse keuken als geen ander.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Brindisa, het pure eten van Spanje

Brindisa, het pure eten van Spanje

Hét standaardwerk over de Spaanse keuken

[Recensie] Brindisa komt van het Spaanse woord ‘brindis’ en betekent: het uitbrengen van een toast. Op het moment dat de glazen geheven worden noemen ze dat in Spanje ‘brindis’. Brindisa is de naam van het in 1988 opgerichte bedrijf van Monika Linton. Een groot importbedrijf voor Spaanse culinaire producten in de breedste zin van het woord.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Greek

Greek

Een Aussie met veel Grieks bloed die goed kan koken

[Recensie] Wie een liefhebber is van het programma Masterchef zal zeker de naam George Calombaris herkennen. Hij is jurylid van de Australische Masterchef, volgens kenners de leukste versie die er is, en timmert al jaren aan de culinaire weg.
George Calombaris is een Australiër met veel Grieks bloed en die combinatie zien we terug in zijn kookboek Greek

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Recepten uit Istanbul

Recepten uit Istanbul

De mooiste tot nu toe

[Recensie] In de serie Recepten uit … (New York, Venetië, Tokyo) is er nu Recepten uit Istanbul. En als ik eerlijk ben (en dat ben ik) dan is dit tot nu toe wel het mooiste deel in de serie.
Na het woord vooraf en de inhoudsopgave krijgen we een plattegrond van Fatih – Het oude Istanbul met een aantal tips en beschrijvingen van wat je tegenkomt tijdens een wandeling door deze wijk.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld