Mediterraneo

Mediterraneo

Op zoek naar de verloren maaltijd

[Recensie] “Een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen” is de ondertitel van dit boek. Dat klopt, maar ook weer niet. Vooralsnog heeft de argeloze lezer alleen houvast aan de uitleg op de achterflap: “…schrijft Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de voornaamste eetculturen van Europa, Afrika en Azië met elkaar in verband durft te brengen.”

Op reis dus,

Lees verder...

Feest!

Feest!

De lekkerste keuken ter wereld

[Recensie] Alweer het derde boek van Tony Kitous. Eigenaar van veel restaurants met de naam Comptoir Libanais. Heden ten dage ook in Nederland. Utrecht is de plek waar zijn eerste restaurant in ons land is gevestigd en waar je de gerechten uit de boeken kunt proeven. En als je dat gedaan hebt en je bent een fan geworden van de Libanese keuken dan wil je vast en zeker zelf weleens wat gerechten maken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Hartstikke Mediterraan

Hartstikke Mediterraan

Preventie staat voorop

[Recensie] Gezond eten is en blijft een hot topic. Dat is al jaren zo en dat zal ook altijd wel zo blijven. Iedereen roept weer iets anders en iedereen heeft op zijn manier ook heus wel een beetje gelijk. Dat de mediterrane keuken in de basis een gezonde keuken is, is vrij algemeen bekend en aanvaard.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Mediterraneo

Mediterraneo

Een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen

[Recensie] Jacques Meerman schreef eerder twee opvallende boeken over de Nederlandse keuken, namelijk Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken en Kleine geschiedenis van de hutspot. Daarbij had deze schrijver en vertaler op het gebied van gastronomische onderwerpen, zich voor mij geprofileerd als iemand die houdt van de Hollandse pot.

Lees verder...

Onder de Mediterrane zon

Onder de Mediterrane zon

De Maghreb, de Levant, Het Midden Oosten en Zuid Europa

[Recensie] De eetreizen door de Arabische wereld van Nadia Zerouali en Merijn Tol leveren keer op keer kookboeken op die je niet wilt missen. Meer dan tien jaar geleden gingen ze voor het eerst samen op reis met het doel een kookboek te maken. In die tien jaar is er veel veranderd in de Arabische wereld,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Jamie kookt Italië

Jamie kookt Italië

Uit het hart van de Italiaanse keuken

[Recensie] Jamie Oliver behoeft geen introductie meer. Een heel imperium heeft hij inmiddels opgebouwd met TV-series, YouTube kanaal, restaurants, etenswaren, kookspullen en 20 kookboeken. Dertien jaar na Jamie’s Italië is hij terug in zijn geliefde land met als resultaat kookboek nummer 21: Jamie kookt Italië.

Zijn vorige boek was een zeer uitgebreide trattoria menukaart en vooral een portret van de speciale mensen die hij ontmoette op zijn reis door de culinair diverse streken.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Boter Botten Zout

Boter Botten Zout

Voor de creatieve kok die geïnspireerd wil worden

[Recensie] Nicole Pisani is geboren op Malta en zette haar eerste stappen in de keuken van het familierestaurant waar ze leerde koken.  Later werkte ze als kok in vooraanstaande restaurants in Londen. Onder andere bij Nopi, het restaurant van Yotam Ottolenghi, en Anna Hansen’s The Modern Pantry. Maar de drukte en het voortdurend streven naar perfectie bleek niet zo goed bij haar te passen en ze besloot om kookles te gaan geven op een basisschool waar ze ook driemaal in de week de schoollunch bereidt.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Italië, de authentieke keuken

Italië, de authentieke keuken

Italië op zijn best

[Recensie] Italië staat voor heel veel mensen gelijk aan goed, eerlijk en lekker eten. Heel veel mensen noemen de Italiaanse keuken als hun favoriete keuken en dit komt vooral omdat de gerechten zo puur en vaak eenvoudig zijn.

Nou zijn er op de Italiaanse klassiekers vele variaties gemaakt en ook dat wordt allemaal Italiaans eten genoemd.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Pasta Il Primo Piatto

Pasta Il Primo Piatto

Pasta is een serieuze zaak

[Recensie] Pasta, il primo piatto. En dat betekent “Pasta, het eerste gerecht of de eerste schotel”. Chef en culinair journalist Giovanni D’Apice is een autoriteit op het gebied van pasta. Na de inleiding volgen een heleboel basisrecepten en leren we zelf pasta maken. Niet alleen de pasta’s zoals je die in de winkel koopt maar ook glutenvrije ravioli en gnocchi.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Spanje. De authentieke keuken

Spanje. De authentieke keuken

Op reis en onderweg lekker eten

[Recensie] In de serie De authentieke keuken deze keer de keuken van Spanje. Ook nu weer heeft Lonely Planet Food een mooi boek weten samen te stellen. Spanje. De authentieke keuken is onderverdeeld in vier regio’s. Noordoost-, Centraal-, Noordwest- en Zuid-Spanje. We maken in deze hoofdstukken kennis met chefkoks,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld