Toscane

Toscane

De warmte, de zon en de geuren spatten van de pagina’s

[Recensie] Zo onderhand kennen we Giancarlo & Katie Caldesi wel. Al eerder leverden zij mooie kookboeken af en nog altijd runnen zij hun restaurants en kookschool in Engeland. Ze weten heel veel van de Italiaanse keuken en met name Giancarlo kent de Toscaanse keuken als geen ander.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Brindisa, het pure eten van Spanje

Brindisa, het pure eten van Spanje

Hét standaardwerk over de Spaanse keuken

[Recensie] Brindisa komt van het Spaanse woord ‘brindis’ en betekent: het uitbrengen van een toast. Op het moment dat de glazen geheven worden noemen ze dat in Spanje ‘brindis’. Brindisa is de naam van het in 1988 opgerichte bedrijf van Monika Linton. Een groot importbedrijf voor Spaanse culinaire producten in de breedste zin van het woord.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Greek

Greek

Een Aussie met veel Grieks bloed die goed kan koken

[Recensie] Wie een liefhebber is van het programma Masterchef zal zeker de naam George Calombaris herkennen. Hij is jurylid van de Australische Masterchef, volgens kenners de leukste versie die er is, en timmert al jaren aan de culinaire weg.
George Calombaris is een Australiër met veel Grieks bloed en die combinatie zien we terug in zijn kookboek Greek

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Recepten uit Istanbul

Recepten uit Istanbul

De mooiste tot nu toe

[Recensie] In de serie Recepten uit … (New York, Venetië, Tokyo) is er nu Recepten uit Istanbul. En als ik eerlijk ben (en dat ben ik) dan is dit tot nu toe wel het mooiste deel in de serie.
Na het woord vooraf en de inhoudsopgave krijgen we een plattegrond van Fatih – Het oude Istanbul met een aantal tips en beschrijvingen van wat je tegenkomt tijdens een wandeling door deze wijk.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De smaak van Sicilië

De smaak van Sicilië

Een droom op papier

[Recensie] Het Italiaanse eiland Sicilië is een mediterrane smeltkroes van invloeden die de talrijke veroveraars in het verleden hebben nagelaten. Bij Sicilië denk je aan zon, kleur, vis, olijfolie, citroenen, olijven, tomaten en de heerlijkste desserts. Want wat desserts betreft kunnen ze er ook wat van op Sicilië.

In het adembenemend mooie boek De smaak van Sicilië van de onvolprezen Ursula Ferrigno zien we pagina na pagina de meest verrukkelijke recepten verschijnen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Comptoir Libanais Express

Comptoir Libanais Express

De populairste keuken van de Levant

[Recensie] Na het succes van het boek Comptoir Libanais kon het niet uitblijven dat Tony Kitous en Dan Lepard met een tweede boek zouden komen. Op het eerste gezicht lijkt Comptoir Libanais Express aan de buitenkant erg op het eerste boek en de vluchtige kijker zal wellicht niet zo snel in de gaten hebben dat het hier een nieuw boek betreft.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De Aytems van Inspiratie

De Aytems van Inspiratie

De  Ottomaans-Mesopotamische keuken vertaald naar het westen

[Recensie] In eerste instantie kun je eigenlijk alleen maar bladeren en je ogen verwennen en laven aan de prachtige gerechten die je in het boek De Aytems van inspiratie krijgt voorgeschoteld. De inleiding lezen komt later wel. Eerst kijken en genieten. Wellicht hoor je dan een zacht stemmetje in je hoofd dat zegt: “Mooi,

Lees verder...